Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Vissen-periode 2021: wat mag jij leren?
0
Astrologie Zon

Vissen-periode 2021: wat mag jij leren?

Vissen-periode 2021: wat mag jij leren?

Donderdag 18 februari start de Vissen-periode 2021. ♓ Een tijd van introspectie, dromen en emoties met dit waterteken aan kop. Je leest hier wat de impact is van Vissen-seizoen 2021.

De zon staat voor ‘je wezenlijke ik’, je zelfexpressie en je identiteit. Elke 30 dagen gaat de zon over in een nieuw sterrenbeeld. Nu is ‘t de tijd voor Vissen. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je Vissen in je geboortehoroscoop hebt of niet.

Vissen is het laatste teken uit de dierenriem. De Vissen-periode is het einde van een heel jaar in de dierenriem. Tijd om terug te blikken. Wat heb je bereikt? Wat heb je geleerd? Waar ben je gegroeid en wat wil je verbeteren?

Alles dat al die tijd onder het oppervlakte zat, komt tijdens de Vissen-periode naar boven. De diepe wateren beginnen te kolken. Dromen worden deze weken heftiger, net als emoties. Mercurius is ook nog eens retrograde in deze periode. Dubbel feest.

Welke gevoelens zijn echt? Welke gevoelens zijn van jou? Wat zijn oude gevoelens en wat zijn nieuwe gevoelens? All the feels tijdens Vissen-periode. Je kunt het beste met de flow meegaan. Niet te hard reageren, laat het op je afkomen. Wat mag jij leren van deze emoties?

Kenmerken van sterrenbeeld Vissen

SymboolVissen
Periode19 februari – 20 maart
HeerNeptunes
ElementWater
KleurBlauwgroen
PolariteitNegatief
LichaamsdelenVoeten en tenen
KernwaardeOverstijgen

Planeet Neptunes: heerser over Vissen

Vissen-seizoen biedt gelukkig ook wat minder ‘zware’ zaken met zich mee. Creativiteit, bijvoorbeeld. Planeet Neptunes is de heerser over het teken Vissen en deze planeet gaat over de verbeelding en intuïtie.

Gebruik de dromen en visioenen die je krijgt om iets moois te maken. Denk hierbij aan schilderijen, teksten of muziek. Dat kan meteen therapeutisch werken: denk maar eens aan de diepe wateren. Wat daar zit, kan jij nu verwerken.

Twaalfde huis in de astrologie

Neptunes is dus de planeet van waterteken Vissen. Deze heerst over het 12e – en laatste – huis in de astrologie. Dit is het huis van de afsluiting, afzondering en – ja ook – eenzaamheid. Een thema dat nu natuurlijk hartstikke actueel is.

Je kunt het echter ook zien als een tijd om jezelf af te zonderen, dus ook digitaal. Kijk naar binnen: wat wil jíj? Waar wil je afscheid van nemen? Het is zoals gezegd het laatste teken van de dierenriem en dus het einde van een cyclus, dus gebruik die energie hier dan ook voor!

Astrologische agenda voor de Vissen-periode 2021

Zondag 21 februari gaat Mercurius na een periode van retrograde weer direct lopen. We gaan qua communicatie, reizen en technologie weer een rustigere tijd in. Let nog wel op de schaduwperiode van de retrograde!

Venus gaat donderdag 25 februari ook naar Vissen en zaterdag 27 februari is de volle maan in Maagd.

Woensdag 3 maart gaat Venus naar Tweelingen, zaterdag 13 maart is de nieuwe maan in Vissen en maandag 15 maart is Mercurius in Vissen. Tot slot gaat de zon zaterdag 20 maart over naar Ram.

De zon gaat iedere 30 dagen over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Vissen-periode van 2021 begint donderdag 18 februari en eindigt zaterdag 20 maart. Hierna dient vuurteken Ram zich aan. Daarover later meer!

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Misschien vind je deze items ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨