Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Deze vier sterrenbeelden gaan het pittig krijgen tijdens de volle maan van 8 december 2022
1
Sterrenbeeld

Deze vier sterrenbeelden gaan het pittig krijgen tijdens de volle maan van 8 december 2022

Deze vier sterrenbeelden gaan het pittig krijgen tijdens de volle maan van 8 december 2022

Het is weer zover: de maan bereikt haar hoogtepunt. Donderdag 8 december om 05:09 uur staat ze vol aan de hemel in teken Tweelingen. Dit is de laatste volle maan van 2022. Wie dacht dat het wel voorbij zou waaien, die heeft het mis. Vooral deze vier sterrenbeelden gaan het namelijk pittig krijgen…

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Hoe kan het toch dat die magische volle maan zo’n grote uitwerking op je heeft? De maan gaat over emoties. Je innerlijke wereld. Tijdens een volle maan staat ze recht tegenover de zon. De zon gaat weer over jezelf, je externe wereld. En dat kan clashen. Tijdens de volle maan van 8 december is dit de maan in Tweelingen en de zon in Boogschutter. Daar waar Tweelingen het liefst alles bespreekt en uitpraat, is Boogschutter een impulsieveling en stormt ‘ie op zijn doel af. Daar waar je dus het liefst je emoties wil uiten, zijn je acties (hoe jij in de wereld staat) precies tegenovergestelde.

En vooral Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen kunnen dit merken.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) ♊

Vanzelfsprekend hoor jij in dit rijtje thuis, lieve Tweelingen. De volle maan van december 2022 gaat namelijk om jou! De maan staat in jouw eerste huis. Het eerste huis in astrologie is het huis van het zelf, van jou. Het is je ‘sociale masker’ en de manier waarop je overkomt. Kijk eens naar jezelf in de spiegel. Wie ben jij momenteel, wat denken anderen van jou als ze jou nu tegenkomen? En wat voor persoon wil je zijn? Jij hebt een jaar lang groei doorgemaakt om hier te staan. En daar hoort bij dat je je oude ik mag loslaten en een nieuwe vorm mag omarmen. Wees niet bang; de mensen die aan je zijde staan wijken daar niet vanaf. En als dat wel zo is, dan horen zij niet meer bij jou en is het okay. Je mag boos zijn, je mag blij zijn. De dualiteit van je emoties (want die heb je, Tweelingen) horen nou eenmaal bij het leven. En bij jou. Geniet van deze volle maan, want ondanks dat ze voor jou pittig is geeft ze jou een hele nieuwe boost aan energie om nog verder te groeien!

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

Lieve Maagd, de volle maan van 8 december 2022 schijnt haar licht op jouw reputatie. Dat komt omdat ze in het tiende huis staat. Het tiende huis in astrologie gaat over ambitie, carrière en (sociale) status. Dit huis vertelt jou over wat je in de wereld voor elkaar wil krijgen. Daarom ook: wat zijn je (professionele) doelen? Wat werkt er voor jou – en ook belangrijk: wat werkt er niet (meer)? Als je ergens voor wil gaan, moet je nu keuzes maken. Focus je op dat wat jij moet doen om daar te komen waar jij wil zijn. Laat alle andere dingen (met liefde) los.

Boogschutter (22 november – 21 december) ♐

Een Boogschutter is altijd in voor nieuwe avonturen, verrassingen en ervaringen. Dat is waar al hun kennis vandaan komt. Ze leren door te doen en ze gaan er ook voor. Filosofisch als ze zijn proberen ze te begrijpen waar verhalen vandaan komen. Boogschutter wil altijd meer leren, meer doen en meer ervaren. Dat, in combinatie met hun vlotte karakter, maakt ze een slim sterrenbeeld.

De zon staat in jouw teken, lieve Boogschutter. Dit herinnert jou eraan om te vertrouwen in jezelf en te geloven dat je het goed doet. Voor wat betreft de maan; deze staat bij jou in het zevende huis. Het zevende huis in astrologie is het huis van geliefden, maar ook van vijanden. Dit huis draait om verhoudingen en balans: jij en ik. Daarom mag jij kijken naar de verhoudingen en dynamiek in je relaties. Is jullie basis – het fundament – sterk genoeg? Als je samen naar de toekomst wil groeien, moet je nu op tafel leggen wat jou/jullie eventueel dwars zit. Ben je single, dan wil deze volle maan aangeven dat je goed naar jezelf mag kijken; heb je (energetisch gezien) de ruimte voor een partner in je leven?

Vissen (19 februari – 20 maart) ♓

Lieve Vissen, deze volle maan zit bij jou op het gebied van werk, loopbaan en carriere. Je hebt zo hard gewerkt om jezelf nog verder naar succes te brengen. Pas je op dat je geen workaholic wordt? Het kan zijn dat je thuis (gezin, familie, partner) baalt van jouw (tijds)investeringen op zakelijk gebied. Ben je wel voldoende in balans? Kom je ook nog thuis om te eten, zeg maar? Daarom mag je tijdens deze volle maan je aandacht richten op je huis en thuis. Dat wat je in je hart draagt. Je werk komt wel, je hebt nog je hele leven voor je. Heb je mot met een familielid? Probeer het dan (onder het mom van de volle maan) bij te leggen.

PS. ben je Stier, Schorpioen of Kreeft? Ook dan kun jij in meer of mindere mate last hebben van deze maan. De andere (niet-genoemde) tekens zullen juist profijt hebben van de energie van deze volle maan.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨