Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Steenbok-periode 2020: vindingrijk het nieuwe jaar in
0
Zon

Steenbok-periode 2020: vindingrijk het nieuwe jaar in

Steenbok-seizoen

Dinsdag 22 december start de Steenbok-periode 2020. De zon verandert dan van vuurteken Boogschutter naar aardeteken Steenbok. Dit is de energie van Steenbok in zon! ✨

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Elke 30 dagen gaat de zon over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je Steenbok in je geboortehoroscoop hebt of niet.

De zon staat voor ‘je wezenlijke ik’, je zelfexpressie en je identiteit. Als de zon in Steenbok staat voel je je vindingrijk en volhardend. Je weet wat je doel is en wil dat bereiken. En als je niet helemaal duidelijk weet hoe je dat doel wil bereiken, dan kun je gebruik maken van de vindingrijke ‘probleem-oplossende’ energie van aardeteken Steenbok.

Ook heb je een sterk plichtsgevoel de komende weken. Tradities zijn – juist nu met de zon in Steenbok – extra belangrijk voor je. En nu we vanwege de corona-maatregelen met de feestdagen niet (of nauwelijks) bij elkaar kunnen zijn, besef je je des te meer hoeveel waarde je hecht aan zulke tradities.

Een Steenbok presteert graag, dus ondanks de maatregelen wil jij toch je uiterste best doen om er een mooi kerstfeest van te maken. Digitaal, via pakketjes en post of met een ‘drive-in’: jij maakt er een feestje van. Tradities zijn er absoluut om te eren, en met Saturnus als heersende planeet houd je die ook op orde voor dit jaar!

Kenmerken van sterrenbeeld Steenbok

SymboolSteenbok
Periode22 december – 19 januari
HeerSaturnus
ElementAarde
KleurDonkergrijs, zwart
PolariteitNegatief
LichaamsdelenBotten, knieën en huid
KernwaardePresteren

Astrologische agenda voor de Steenbok-periode 2020

Sinds maandag 21 december staan we in het Watermantijdperk: The Age of Aquarius. Lees hier meer over de zeldzame uitlijning van Jupiter en Saturnus: The Great Conjunction.

Zaterdag 26 december 2020 beginnen de Twaalf Heilige Nachten. Een perfecte tijd om je dromen op te schrijven (zodra je wakker wordt in de ochtend) en je intenties voor 2021 te zetten.

Dinsdag 29 december staat de laatste volle maan van 2020 in waterteken Kreeft. Besteed deze dagen wat tijd aan jezelf, voordat we ’t nieuwe jaar ingaan. ❤️

Woensdag 6 januari verschuift Mars in teken Stier. Vrijdag 8 januari gaat communicatieplaneet Mercurius in Waterman (verwacht logica en inventief denken!) en liefdesplaneet Venus in Steenbok (op naar duurzaamheid en stabiliteit in de liefde).

De nieuwe maan van januari 2021 – de eerste nieuwe maan van het nieuwe jaar – is op woensdag 13 januari in teken Steenbok en op donderdag 14 januari loopt Uranus retrograde ten einde. Tijdens deze retrograde de afgelopen periode hebben ‘we’ – de mensheid – als collectief beseft dat ’t echt niet meer langer zo kon zoals ’t ging.

Tot slot verschuift de zon na dinsdag 19 januari naar luchtteken Waterman.

De zon gaat iedere 30 dagen over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Steenbok-periode 2020 duurt van 22 december 2020 tot en met 19 januari 2021. Hierna dient aardeteken Steenbok zich aan. Daarover later meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.