Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Twaalf Heilige Nachten: zet je intenties voor 2021
0
Spiritualiteit

Twaalf Heilige Nachten: zet je intenties voor 2021

Twaalf Heilige Nachten 2021: zet je intenties voor 2021 - VolleMaanKalender.nl

Ken je ’t concept van de ‘twaalf Heilige Nachten’? Dit is de meest krachtige periode om je intenties voor 2021 te bepalen. Het schijnt zo te zijn dat je dromen tijdens deze twaalf nachten voorspellend zijn.

Een zonnejaar duurt 365 dagen, maar een maan heeft ‘slechts’ 354 omloopdagen. Dit is een verschil van elf dagen. Deze nachten, tussen dinsdag 25 december en zondag 6 januari, staan van bekend als de twaalf heilige nachten.

De periode van de twaalf heilige nachten is de meest krachtige periode om je intenties voor ’t nieuwe jaar te bepalen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat je dromen tijdens deze twaalf nachten voorspellend zijn.

Voorspellende dromen? Jep!

Je dromen zijn dus voorspellend, en dat zit zo. Elk van de heilige nachten vertegenwoordigt een maand in het komende jaar. Het is opeenvolgend, dus de eerste nacht van de twaalf heilige nachten staat voor de maand januari. En zo heb je elke nacht voor de volgende maand van 2021 een voorspellende droom.

Tijdens de heilige dagen zelf – overdag dus – concentreer je je op de wensen en doelen die je voor 2021 voor ogen hebt. ’s Avonds kun je die doelen opschrijven in je notitieboek of bullet journal, in een notitie-app van je telefoon of in je hoofd geprent.

Onthoud bij het ontwaken je droom en schrijf ‘m meteen op. Ook als dat ’s nachts is. Weet je nog wat je hebt gedroomd? Noteren maar! Welk gevoel heb je en wat zegt je intuïtie? Schrijf het allemaal op, ook al lijkt ’t iets kleins. Je kan er natuurlijk ook bij tekenen.

Denk na over je dromen en doelen voor 2021

De twaalf heilige nachten hebben een voorspellend karakter, maar buiten dat om is het heel fijn om voor het nieuwe jaar bezig te gaan met je dromen en wensen. Zet je intenties, schrijf op waar je in wil verbeteren of noteer waar je afscheid van wil nemen. Check je dromen die nachten, maar let ook op wat voor gevoel je overdag hebt. Wellicht hoor je ineens een bijzonder muzieknummer of komt er iets op je pad. Je zult het niet meteen snappen, maar geloof me maar als ik zeg dat ’t later dat jaar op z’n plaats zal vallen.

Lees hier hoe je je intenties voor 2021 kunt zetten.

Wanneer zijn de twaalf heilige nachten van 2020 – 2021?

De twaalf heilige nachten beginnen op Tweede Kerstdag (zaterdag 26 december 2020) en lopen door tot aan Driekoningen (woensdag 6 januari 2021).

Hoe maak je een Instagram #bestnine2020?

Tip: maak je Instagram #bestnine2020 en ontdek wat jouw favoriete Instagram posts van 2020 zijn! 📸

Misschien vind je deze items ook leuk?

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shop astro-items ✨