Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele boeken die je 2021 gelezen moet hebben
0
Shop Spiritualiteit

Spirituele boeken die je 2021 gelezen moet hebben

Spirituele boeken die je 2021 gelezen moet hebben - VolleMaanKalender.nl

Ben jij into spiritualiteit? Dan zijn deze 5 Nederlandstalige spirituele boeken absolute must-reads voor 2021!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De dagen zijn weer kort en donker. Tijd om met een kop thee en een dekentje op de bank te kruipen. Nu we vanwege de maatregelen (bijna) allemaal thuiszitten, gunnen we onszelf ook wat meer rust om eens ‘dat ene boek’ te gaan lezen.

In deze spirituele boeken leer je meer over jezelf en de wereld om je heen. Heel fijn om met deze kennis het nieuwe jaar in te gaan. Enjoy!

1) De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

De Koreaanse megabestseller ‘De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt‘ is een boek over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld. Het boek is geschreven door Haemin Sunim, een boeddhistische monnik en één van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.

Het boek gaat van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. De inzichten en adviezen helpen je om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij jou bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Ook leer je het belang te zien van sterke relaties met anderen en vergevingsgezindheid.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die je aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden. ❤️

2) Houden van dingen die niet perfect zijn

De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim uit de bestseller ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ (zie hierboven) gingen over rust. In het vervolg ‘Houden van dingen die niet perfect zijn‘ heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen.

3) De kracht van het NU

Het boek ‘De kracht van het Nu‘ is hét spirituele boek van de afgelopen decennia. Het boek bevat een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Want, we zijn ons denken niet. Auteur Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Om je ware zelf te ontdekken en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen.

4) Licht Leven

Zit je vast in een hoofd vol gedachten? Lijkt het leven jou vaak tegen te werken? Blokkeren jouw angsten je van het behalen van dromen en doelen? Zet je anderen altijd op de eerste plaats? Dan is het tijd om meer licht in jouw leven binnen te laten.

Met het boek ‘Licht Leven’ van auteur Nanne van der Leer ontdek je dat het leven helemaal niet zo zwaar hoeft te zijn. We zijn geboren om te stralen! Alleen leren we in ons leven al snel af om onze intuïtie te volgen, om vertrouwen te hebben en boven alles vergeten we wie wij in de kern zijn. Dit boek is er om jou te herinneren van alles dat je allang bent en om dit in te leren zetten om jouw leven compleet ten goede te veranderen.

5) IkigaiIkigai – het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van het Japanse Okinawa het leiden.

Op dit eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. De auteurs van het boek ‘Ikigai – het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven‘ vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven.

Dit boek helpt je om jouw eigen ikigai te vinden!

Meer boekentips voor 2021

Wil je meer tips voor spirituele boeken voor 2021, check dan de VolleMaanKalender.nl shop!

Andere boekenlijstjes die je wellicht interessant vindt zijn ‘5x de leukste boeken over de maan‘, ‘Mindfulness boeken voor kinderen‘ en ‘Spirituele audioboeken via Storytel‘.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨