Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Jupiter en Saturnus ontmoeten elkaar tijdens zeldzame uitlijning in december 2020
4
Jupiter Planeten Saturnus

Jupiter en Saturnus ontmoeten elkaar tijdens zeldzame uitlijning in december 2020

Jupiter en Saturnus ontmoeten elkaar tijdens zeldzame uitlijning in december 2020

Maandag 21 december 2020 staan Jupiter en Saturnus in een bijzondere en zeldzame uitlijning. Dit wordt ook wel ‘The Great Conjunction’ (De Grote Conjunctie) genoemd en het vindt slechts éénmaal per twintig jaar plaats. Deze conjunctie vindt plaats in teken Waterman.

Jupiter is de planeet van ‘geluk’ en optimisme. Een heerlijke planeet, waarbij plezier, blijheid en vreugde voorop staan. Alles is mogelijk onder Jupiter. Wanneer Jupiter in Waterman staat, zoals op het moment van de uitlijning het geval is, betekent het dat er ‘schot in de zaak’ zit. Er is vooruitgang aanwezig en alles is – mits eerlijk en onpartijdig – mogelijk.

Saturnus is de planeet van discipline en structuur. Sinds 21 maart 2020 staat Saturnus al in disruptief Waterman en die energie is al goed te merken. Veranderingen zijn ab-so-luut merkbaar (ik bedoel, we zitten al sinds maart thuis in verband met COVID-19?!) en aangezien Saturnus zo’n 2,5 jaar in dit teken blijft staan, zal deze energie nog wel even duren.

Jupiter & Saturnus in Waterman

Waterman wordt hierboven al benoemd, en dat is niet zonder reden. Waterman is dus hét disruptieve teken. Luchtteken Waterman is gek op verandering en ‘t liefst NU en METEEN. Saturnus gaat donderdag 17 december 2020 naar Waterman en Jupiter volgt zaterdag 19 december 2020. Wanneer de optimisme-planeet en de structuur-planeet beiden in Waterman staan, lijkt niks onmogelijk.

Jupiter & Saturnus uitlijning 2020: The Great Conjunction

Waarom ‘t The Great Conjunction wordt genoemd? Nou, voor het eerst sinsds 31 mei 2000 staan beide planeten in hetzelfde teken en op dezelfde graad. Het wordt The Great Conjunction genoemd omdat dit zo zeldzaam is en slechts éénmaal in de twintig jaar voorkomt. De vorige keer was dit aan ‘t begin van een nieuw millenium… En nu? Nu staan we ook aan de vooravond van verandering.

Credit: Pete Lawrence
Credits: Pete Lawrence

Helemaal omdat ‘t voor het eerst sinds meer dan honderden jaren is dat deze conjunctie in Waterman staat. De komende 150 jaar zal dit ook altijd in een luchtteken (Tweelingen, Weegschaal of Waterman) zijn. Als je ’t hebt over ‘The wind of change’, dan heb je het over een luchtteken. Ze zijn er om verandering teweeg te brengen voor het verbeteren van de mensheid.

Nieuwe energie voor andere manieren: The Age of Aquarius

Deze energie opent deuren voor uitvindingen en nieuwe manieren van doen en denken. Het vergt een andere gedachtengang. Een nieuwe wereld, waarin we gezamenlijk (ook dat is de visie van Waterman) en als mensheid een nieuwe weg bewandelen: The Age of Aquarius. Denk er maar vast over na: waar moeten we ons aan vasthouden en wat kunnen we loslaten?

Jupiter opent onze geest en Saturnus zorgt voor de daadkracht. Dus kortom: deze uitlijning van Jupiter en Saturnus in Waterman (The Great Conjunction) gaat zorgen voor vooruitgang en voortbeweging!

Wanneer is ‘The Great Conjunction’ 2020?

De uitlijning tussen Saturnus en Jupiter in Waterman duurt van maandag 21 december 2020 tot en met dinsdag 29 december 2020. Nog even ‘gauw’ in 2020 lijkt het toekomstbeeld richting 2021 ineens te veranderen.

(1) Comment

 1. Carla Friens says:

  Ik weet dat sommigen het bericht over The Christmas Star dit jaar hebben zien verschijnen op 21 december. Ik kon het niet helpen om echt eens dieper te kijken hoe geweldig dit zou gebeuren in het jaar 2020.
  In het jaar toen Jezus werd geboren, ontstond er geweld, chaos, politieke en sociale onrust. Het was donker.
  De Magi vond hem via de ster, de ′′ ontmoeting ′′ van 3 sterren: Jupiter, Saturnus en Mars. Ze volgden de ster totdat het rustte op waar hij was en ze begonnen hem te aanbidden. In een tijd waar het donker was, werd Licht in onze wereld gebracht. Jezus stapte in de chaos en bracht vrede.
  Spoel vooruit naar dit jaar, 2020. Het is een tijd van geweld, chaos, politieke en sociale onrust. Het is donker. Winter Solstice, 21 december, een tijd waarin de dag de kortste is en de nacht het langst is… het is letterlijk de ′′ donkerste dag ′′ en het begin van wat de meesten zouden zeggen het koude, donkere winterseizoen.
  Maar op de donkerste dag dit jaar ontmoeten Jupiter en Saturnus elkaar, die ons de kerstster geven! Hoe gepast… dat we in het moment van tijd tijdens het kerstseizoen deze prachtige herinnering krijgen te zien… dat zelfs in de donkerste tijden… Licht zal, en heeft, ingestapt. In onze chaos is Hij daar. In onze donkerste tijd, is Hij daar. Hij brengt Licht, en maakt alle dingen nieuw.
  Dus als je uitkijkt op 21 dec voor de Kerstster, mogen we herinnerd worden aan Zijn kracht en Zijn Licht dat Hij voor de hele mensheid brengt. Hij is perfect in chaos stappen en in vrede brengen.
  Veel liefde licht en kracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨