Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: De rijkdom van rituelen
0
Rituelen Shop

Review: De rijkdom van rituelen

Review: De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen beschrijft hoe jij met behulp van rituelen vrijer en blijer in het leven kunt staan. Want, zo stelt auteur Mara Branscombe, met rituelen ontwikkel je je intuïtie, versterk je je zelfliefde en ontwaak je je inner mysticus. Lees hier onze review!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

De De rijkdom van rituelen is een uitnodiging om de roeping van je ziel te ontdekken, te helen en te transformeren door middel van krachtige rituelen en radicale self-care. In deze paperback uitgave van 304 pagina’s vertelt spiritueel coach en yogi Mara Branscombe je waarom rituelen een weldadige remedie zijn voor lichaam, geest en ziel.

Review: De rijkdom van rituelen

Wat zijn rituelen (en waarom zijn rituelen belangrijk)?

Rituelen spelen al decennia lang een grote rol in diverse culturen. Een ritueel geeft ritme en herhaling en dat kan jou kan helpen om in het hier en nu te blijven, om de toekomst te kunnen zien en om het verleden te kunnen verwerken. Je kunt rituelen inzetten om een bepaalde (positieve) uitkomst te krijgen.

Een ritueel kan klein of groot zijn, traditioneel of modern, en ga zo maar door. Je kunt bijvoorbeeld iedere ochtend schrijven in een dankbaarheidsdagboek, maar je kunt ook een ritueel doen in de badkamer, bij de geboorte van een kindje of bij een huwelijk. Je kunt rituelen verbinden aan vaste momenten (een dag, een overgang van een seizoen, een verjaardag, een nieuw jaar, et cetera), maar je kunt rituelen ook verbinden aan personen, gevoelens of handelingen. Er zijn veel rituelen ter inspiratie, maar de spelregels zijn vrij: maak vooral je eigen ritueel, dat wat voor jou werkt.

Rijkdom van rituelen

In het boek De rijkdom van rituelen geeft Mara jou tips en ideeën voor het doen van rituelen. Het boek kent acht hoofdstukken:

 • De rijkdom van rituelen – Het onrwaken van je innerlijke mysticus
 • De tempel van je hart binnengaan – Vrij leven, vrij liefhebben
 • Je innerlijke kracht activeren – Wakker je vuur aan, breng je visioenen tot leven
 • Gedaanteverwisseling – Zet je creativiteit in om je dromen waar te maken
 • De helende kracht van de aarde – Aarden, stabiliteit vinden en overvloed scheppen
 • Het heilige beweegt zich door je heen – De spirituele wereld roept je
 • De maancyclus – Oude wijsheid voor transformatie en vernieuwing
 • Rituelen om je als mysticus te ontwikkelen – Je transformerende kant vergroten

Op het einde vind je nog handig overzicht van rituelen.

De rijkdom van rituelen
De rijkdom van rituelen

Meditatie: je energieveld opschonen

Voor deze review deel ik graag een meditatie uit het boek, te vinden op bladzijde 81. Dit is een ritueel voor persoonlijke transformatie:

 1. Ga op een comfortabele en rustige plek zitten
 2. Visualiseer een vuur
 3. Richt je aandacht op je ademhaling. Vertraag je ademhaling tot je zes tellen inademt en zes tellen uitademt.
 4. Visualiseer alle lagen in je, op je, of om je heen die je in het vuur zou willen gooien. Alles wat je vermoeit, je stress bezorgt, of een onbalans in je leven veroorzaakt. Deze lagen kunnen zich als woorden, beelden, herinneringen, enzovoorts aan je laten zien.
 5. Laat ze naar de oppervlakte komen als ze daar klaar voor zijn en leg ze in het vuur, waarbij je een voor een lagen van oude verhalen afwerpt.
 6. Als je het gevoel hebt dat je klaar bent, haal dan lang en diep adem en verwelkom alle symbolen, woorden, inzichten of openbaringen die tot je komen.
 7. Bezegel deze opschoning met dankbetuigingen, een intentie of de gelofte dat je er tijdens je helingsproces voor jezelf zult zijn en je innerlijke kracht elke dag zult voeden,
 8. Schrijf deze ervaring in je dagboek op.

Deze meditatie gebruikt het element ‘vuur’. Het boek is zo ingestoken dat er op alle elementen wordt ingespeeld. Zo kies je gemakkelijk het ritueel wat op dat moment het beste bij jou past, of wat dan ook maar het beste bij jouw situatie past (wat jij nodig hebt).

‘Rituelen zijn de sleutel tot heling, weerspiegelen onze emoties en laten ons zien hoe we innerlijke transformatie tot stand kunnen brengen en hoe we onze intuïtie kunnen laten ontwaken.’ – Mara Branscombe in De rijkdom van rituelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨