Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Radicale Transformatie boek
0
Shop

Review: Radicale Transformatie boek

Review: Radicale Transformatie boek

‘Op weg naar spirituele volwassenheid met het Deep Liberation Process’, zo luidt de ondertitel van Radicale Transformatie. Ontdekken met behulp van de wijsheid van je lichaam. Interessant? Ja, zeker! Een eye-opener, wat ons betreft. In dit artikel lees je de review van het boek!

Wil je lichter leven, oude pijn opruimen en teleurstellende ervaringen opschonen? Dan kan het zijn dat Radicale Transformatie iets voor jou is! Langston Kahn, de auteur van het boek, is gespecialiseerd in emotionele bevrijding en heeft een eigen tool ontwikkeld: het Deep Liberation Process. Met de kennis van die tool kun je aan de slag met jezelf. Laagje voor laagje, steeds dieper.

Langston legt uit dat het boek geen ‘quick fix’ is voor iemand die aan de slag wil met de oplossingen voor (emotionele) problemen en balast. Nee, het is juist een boek dat je er keer op keer bij kunt pakken om er iets uit te halen. Er zijn voldoende hulpmiddelen en tips te vinden. Het boek is rijk aan informatie en geeft meer zelfinzicht. En dat laatste roept juist vragen op: van jezelf, aan jezelf en over jezelf.

De auteur tipt dan ook: houd een journal of dagboek bij en schrijf je eigen proces op. Dat helpt bij het geven van de inzichten én het biedt je houvast om er wat mee te doen.

Bonus: Oefeningen en visualisaties bij Radicale transformatie: Op weg naar spirituele volwassenheid met het Deep Liberation Process

Het boek telt 335 pagina’s en is opgebouwd in twee delen: Je energielichaam bevrijden en Het Deep Liberation Process: vrijheid ontdekken met behulp van de wijsheid van het lichaam. Op de inhoud van die twee delen ga ik hieronder dieper op in.

Deel 1: Je energielichaam bevrijden

In deel 1 leer je je energielichaam bevrijden. Huh? Ja, ik snap dat je dat wellicht denkt.

Laat ik eerst even een quote uit het boek citeren. Een quote die mij ontzettend is bijgebleven. Een quote waarvan ik denk ‘Ja, dát is waarom dit Watermantijdperk nu zo belangrijk is’. Want Waterman staat voor de mensheid. Het geheel. Het collectief. En ook voor transformatie en disruptie. De veranderingen die nu gaande zijn, die passen bij het beeld van Waterman. En in het begin van dit boek las ik dit:

‘Belangrijk om te weten is dat, als je daden worden ingegeven door schaamte of angst, je geneigd bent net genoeg te doen om je weer goed te voelen, zodat je verder kunt met je leven. En ‘net genoeg’ is nooit voldoende om dingen werkelijk te transformeren.’

Bam. Daar ligt het. De kern van waarom veranderen vanuit een externe motivatie niet werkt. Je moet ‘t zelf willen. Volledig vanuit jezelf willen veranderen.

Deel 2: Het Deep Liberation Process: vrijheid ontdekken met behulp van de wijsheid van het lichaam

In het tweede deel wordt hier diep op ingegaan. Wat kan het Deep Liberation Process jou brengen? Een kleine opsomming:

 • Grenzen ontwikkelen en aangeven
 • Niet meer (of in mindere mate) de energie van anderen overnemen
 • Verslavingen onder ogen zien en op zoek gaan naar de oorsprong van de verslaving
 • Helderheid en rust in je hoofd
 • Identificeer beperkende gedachten en overtuigingen en vervang deze
 • Breng beweging in vastzittende patronen, bijvoorbeeld rondom geld en relaties
 • Leer subtiele signalen van je hoofd en lijf herkennen
 • Het (h)erkennen van inner child trauma en triggers
 • Vastzittende emoties bevrijden, zodat nieuwe energie kan stromen
 • Emotionele patronen opsporen (angst, verdriet, woede, jaloezie, etc.) en transformeren
 • Zelfacceptatie en vertrouwen in eigen vermogen om te doen wat jij nodig hebt

Ik doe het boek tekort als ik hier vertel over alle inzichten die ‘t boek je geeft. Het is, zoals je in de intro ook al kunt lezen, een boek dat je er ‘nu en dan’ bij mag pakken. Om het opnieuw te lezen en eventueel anders te interpreteren. Afhankelijk van waar je staat.

Het boek is gevuld met prachtige quotes en fijne, praktische oefeningen. Zo kun je meteen aan de slag.

 • Radicale Transformatie boek
 • Radicale Transformatie boek
 • Radicale Transformatie boek

Radicale Transformatie wordt uitgegeven door spiritueel uitgeverij AnkhHermes en is voor €25,- als paperback te koop bij Bol.com. Je kunt ‘m ook voor €12,99 als e-book bestellen. Andere uitgaves van Uitgeverij AnkhHermes zijn onder andere Leven met de Sterren, Tekens van het Universum en De Kracht van het Nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨