Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Hou van jezelf journal
0
Shop

Review: Hou van jezelf journal

Hou van jezelf journal - VolleMaanKalender.nl - Review

Het belang van selfcare én journalen is algemeen bekend. Het opschrijven van je gedachten en dromen en het uiten van je dankbaarheid zorgt voor een lichter leven. Hoe fijn is het dan als je een journal hebt dat je elke dag helpt om dichter bij jezelf te komen? Je potentie onder ogen brengen en elke dag wat meer van jezelf houden: de Hou van jezelf journal maakt het waar! Lees hier onze review.

De perfecte plaatjes op social media en de maatschappelijke verwachtingen zorgen er soms voor dat je niet helemaal jezelf kunt zijn. Ze dwingen jou om te veranderen in iemand wie jij niet bent. Alleen om te ‘voldoen aan de norm’. Het Hou van jezelf journal – een prachtig geïllustreerd dagboek – helpt je om jou ware potentieel te (h)erkennen en jezelf met al je zwaktes, sterktes en (im)perfecties te aanvaarden.

Hou van jezelf journal

De boodschap is dat zelfliefde niet in één keer jouw kant op komt. Je moet er elke dag een beetje moeite voor doen. Wellicht zul je soms terugvallen in oude (gedachte)patronen. Dat is volkomen normaal. De Hou van jezelf journal wordt je gids op je reis naar zelfacceptatie.

Met de praktisch tips kun jij je eigenwaarde vergroten en meer zelfliefde ervaren.

Het eerste hoofdstuk van het journal begint daarom met een aantal regels die je tijdens deze reis niet moet vergeten:

 • ‘Er is geen juiste manier om te kijken, te denken, te voelen’
 • ‘Je bent mooi, precies zoals je bent’
 • ‘Er is geen juiste manier om te leven’
 • ‘Het is nooit te laat om jezelf te aanvaarden, er zijn geen richtlijnen’
Hou van jezelf journal - VolleMaanKalender.nl - 4

Illustraties en de maatschappelijke boodschap

De illustraties van de Hou van jezelf journal geven een belangrijke boodschap af. Je ziet onder andere vrouwen in een rolstoel, vrouwen met een hoofddoek en vrouwen met een grotere maat. En dat vind ik super interessant. We zijn helaas gewend om stereotype vrouwen te zien en vinden het ‘uniek’ als er een mix is van verschillende vrouwen. Daarom is het geweldig dat de Hou van jezelf journal daarin meerdere doelgroepen met elkaar verbindt en hiermee juist staat voor eenheid.

Zo gebruik je de Hou van jezelf journal

De journal biedt je een mix van advies en praktijk. Inspirerende quotes en opdrachten guiden jou door een unieke reis naar meer zelfliefde. Er zijn ook mindfulness oefeningen en formele therapieën die psychologen gebruiken bij behandelingen, zoals cognitieve gedragstherapie. De beste manier om de journal te gebruiken is om hem van begin tot einde stap voor stap uit te voeren. Op je eigen tempo.

Inspirerende quotes en opdrachten

Het eerste hoofdstuk van de journal begint met opdrachten die jou dichter bij jezelf brengen. Hierin komen onderwerpen zoals vergeving, je eigen tempo bepalen en waardering van de kleine dingen komen aan bod. Wees voorbereid, want je gaat jezelf aanspreken terwijl je een uitdagende brief moet schrijven. Ook moet je bijvoorbeeld een lijstje maken van kleine geluksmomentjes.

De journal laat je inzien waar jij goed in bent en probeert het af te leren om jezelf af te wijzen. Op deze manier ga je leren om uit je slechte gedachtepatronen te gaan en meer te streven naar goede dingen. Daarbij kom je halverwege de journal ook in contact met je lichaam. Verschillende meditaties en lichaamsoefeningen zullen ervoor zorgen dat je beter in contact komt met je lijf. Op deze manier ontdek je ook welke factoren jouw stemming beïnvloedt en ontdek je eenvoudige manieren om je emotionele ritme in balans te brengen.

 • Review: Hou van jezelf journal
 • Review: Hou van jezelf journal
 • Review: Hou van jezelf journal
 • Review: Hou van jezelf journal
 • Review: Hou van jezelf journal
 • Review: Hou van jezelf journal
 • Review: Hou van jezelf journal

Review

De Hou van jezelf journal is een eenvoudige en inspirerende manier om in contact te komen met jezelf. Nadat je de journal uit hebt zal je merken dat je de manier van zelfafwijzing herkent en meer en meer verliefd wordt op jezelf. Tijdens de reis naar meer zelfliefde kom je in contact met je onderbewustzijn, je lichaam en je mind en stel je doelen op die jou naar een betere versie van jezelf brengen. Je leert nu echt wat zelfliefde is en ontdekt wat goed is voor jou. Je ontdekt wat de prikkels zijn die jouw stemming beïnvloeden en leert om dagelijks een stukje selfcare te verwelkomen in je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨