Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Handboek voor mindere dagen
0
Shop

Review: Handboek voor mindere dagen

In de huidige tijd lijkt alles bij iedereen voor de wind te gaan. Op social media zie je niets anders dan gelukkige koppels, gave reizen en mooie samenwerkingen. Maar is dit ook de realiteit? Nee! Totaal niet, zelfs. Iedereen heeft weleens een dipdag. Of een dag waarop alles mislukt en je het even niet meer ziet zitten. En juist voor die dagen is dit boek: het Handboek voor mindere dagen. Om te relativeren en om troost en herkenning te vinden. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Er zijn vijf grote emoties die je kunt hebben op mindere dagen, te weten boosheid, verdriet, schuld, angst en schaamte. Natuurlijk is dat niet alles; er is een hele pagina vol woorden en gevoelens, maar deze vijf zijn het meest genoemd tijdens de rondvraag van auteur Eveline. En die dagen mogen er zijn. Die emoties mogen er zijn. Het is zó gebruikelijk om te zeggen dat het goed met je gaat, waarom zou je verzwijgen dat het wat minder gaat?

Verstoring innerlijk kompas

Het wegstoppen van negatieve gevoelens of mindere dagen zorgt voor een verstoring van je innerlijke kompas. Je negeert alarmsignalen die je niet zou moeten signaleren. Een mindere dag hoort bij het leven. Zonder donker is licht niet nodig, je hebt allebei nodig om in balans te zijn (en blijven). Emoties zijn net als vis: het lekkerst wanneer het vers is. Zulke dagen en zulke gevoelens geven je persoonlijke groei. Je moet er doorheen, maar je komt er – écht – sterker uit. En heb je daar hulp bij nodig, dan pak je dit boek erbij.

Zo biedt Eveline je advies voor als je veel aan het piekeren bent. Haalt het wat uit op het moment dat je piekert? Nee? Handrem erop dan. Dan is piekeren zonde van je energie. Plan je piekermoment in: kies een moment op de dag dat je van jezelf mag piekeren. Wat blijkt? Vaak zijn de ‘grote dingen’ die je eerder in je hoofd had al vergeten. De intensiteit is er al af. Win-win: jij hebt niet de hele dag lopen piekeren én het ‘probleem’ is vaak al minder. Soms maak je in je hoofd iets groter dan het is, dat is een combinatie van gevoel en momentum.

Tips om je beter te voelen

Het boek staat bomvol met tips, feitjes en handigheden, maar om een impressie te geven… Dit is wat je meteen kunt doen om je beter te voelen.

 • Blijf ademen, focus op je ademhaling haalt je terug in het moment
 • Neem een warme douche
 • Huilen is een soort detoxen
 • Loop een rondje om het blok
 • Ga de natuur in
 • Zet het nieuws uit

Het boek legt uitgebreid uit waarom het zo is. Wist je bijvoorbeeld dat het geluid van stromend water een rustgevende white noise is voor je hersenen?

 • Handboek voor mindere dagen voorkant
 • Handboek voor mindere dagen inhoudsopgave
 • Handboek voor mindere dagen
 • Handboek voor mindere dagen
 • Handboek voor mindere dagen
 • Handboek voor mindere dagen

Inspirerende vormgeving

Handboek voor mindere dagen telt 245 pagina’s vol inspiratie om beter in je vel te zitten op dagen dat ‘t wat minder gaat. Met quotes en pagina’s in kleur; de vormgeving is heel aantrekkelijk. Bekijk vooral ook de slideshow hierboven voor een impressie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.