Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Leven met de sterren boek
0
Shop

Review: Leven met de sterren boek

Review: Leven met de sterren

Ontrafel het mysterie van het leven en geef er meer betekenis aan met behulp van astrologie. In het boek Leven met de sterren leer je alles over astrologie. Voor beginners én gevorderden! Lees hier de review van het boek.

Dat je met astrologie, en vooral aan de hand van je eigen geboortehoroscoop, veel over jezelf en anderen kunt leren is je misschien al wel bekend. Maar dan vraag je jezelf vast af: waar en hoe begin ik hier dan mee? Nou, met het boek Leven met de sterren haal je alle kennis in huis die je nodig hebt om te starten met astrologie.

Want in dit boek ontdek je…

 • Hoe je jouw geboortehoroscoop en die van anderen maakt en leest;
 • Hoe je met behulp van de sterren dingen kunt voorspellen voor jezelf en anderen;
 • Met welke talenten en uitdagingen je bent geboren;
 • Dat je een betere partner, vriend, vriendin of ouder kunt zijn als je inzicht hebt in de geboortehoroscoop van een ander.

Inhoud van het boek Leven met de sterren

Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel leer je de grondbeginselen van astrologie. In het tweede deel ga je dieper de astrologie in en in het derde deel gaat het over de som der delen. Oftewel: je gaat al je opgedane kennis samenbrengen en daadwerkelijk leren hoe je dan bijvoorbeeld de stand van de planeten of een geboortehoroscoop kunt uitlezen.

Grondbeginselen van astrologie

Grondbeginselen van astrologie
 • Wat is astrologie?
 • Je geboortehoroscoop: de kaart van je leven
 • De dierenriemtekens begrijpen
 • Kennismaking met de planeten
 • Verkenning van de dierenriemtekens
 • De hoeken
 • De huizen

In het eerste deel van het boek leer je echt de basis voor astrologie. Je gaat in op je geboortehoroscoop, je maakt kennis met de twaalf tekens uit de dierenriem, de elementen en met de planeten en hemellichamen. Ook leer je wat hoeken en huizen in astrologie zijn.

Dit is belangrijke kennis, die je gedurende het hele boek terug zult zien komen. Daarnaast heb je deze kennis nodig om de astrologie te kunnen begrijpen en in de basis toe te kunnen passen.

Het staat er nu misschien wat oppervlakkig, maar precies met al deze kennis ontdek je jouw eigen krachten en levenslessen. Want stel je ontdekt dat je je Mars in een van de vuurtekens (Ram, Leeuw of Boogschutter) hebt, dan weet je dat dit een grote zegen is omdat ‘t jou drive geeft. Tegelijkertijd leer je ook dat je juist moet oppassen dat je niet te hard van stapel loopt en jezelf teveel gaat pushen.

Op deze wijze zijn alle planeten en elementen uitgelicht. Een ander voorbeeld uit het boek is dat je met behulp van je geboortehoroscoop je opkomende teken (ascendant of rising sign) ontdekt. Dit teken heeft weer een regerende planeet en ook daar lees je alles weer over in dit boek. Zo kom je gaandeweg meer en meer te weten en duik je verder en verder in de ‘waarom’ van jezelf. En met ‘waarom’ bedoel ik: waarom je bent wie je bent, waarom je altijd op een bepaalde manier reageert op situaties, etc. Vul dit vooral voor jezelf in als je met je eigen geboortehoroscoop bezig gaat.

 • Symbolen van de sterrenbeelden
 • Huizen in de astrologie

Dieper de astrologie in

 • Graden, aspecten en orbs
 • Aspectpatronen en geboortehoroscooppatronen
 • Retrograde planeten
 • De Maansknopen

Ken je de basis van astrologie, dan wil je natuurlijk snappen hoe het zich tot elkaar verhoudt en wat het dan betekent. Je kent immers de tekens nu wel, maar hoe zit ‘t dan met de plaatsingen? En wat als een planeet ‘ineens’ in jouw teken staat?

In dit tweede deel leer je alles over graden en aspecten, patronen en retrogrades. Je kent Mercurius retrograde wel, maar er zijn natuurlijk meer planeten (lees: allemaal, op de hemellichamen zon en maan na) die – al dan niet regelmatig – retrograde zijn.

Ook krijg je basisinfo over de Maansknopen. Maansknopen zijn punten waarop de maan op haar pad de baan van de zon kruist.

De som der delen

 • Een introductie in horoscooplezen
 • Het astrologisch receptenboek
 • Liefde, geld en andere geheimen in je geboortehoroscoop
 • Voorspellende astrologie

Dit laatste deel gebruik je, zoals de titel al doet vermoeden, vooral als ‘naslagwerk’ en zo leest ‘t ook weg. Je vindt er alle informatie per planeet, sterrenbeeld, huis, etc. Voor iedere plaatsing is er een duiding. Hiermee kun je dus écht praktisch aan de slag met je geboortehoroscoop.

Review

Het boek leest fijn weg. Je start echt met een basis, maar je kunt op basis van je eigen kennis al snel door naar de info voor gevorderden. Daarnaast is het vooral een prettig naslagwerk. Je kunt het ten alle tijden erbij pakken om wat op te zoeken over betekenissen en plaatsingen. Zo moet je ‘t boek dus ook vooral zien: als jouw encyclopedie voor astrologie. Met alle info in huis, in één boek.

Je scoort het boek Leven met de sterren bij Bol.com. Er is een paperback versie (voor 23:00 uur besteld is morgen in huis!) en een e-book versie (deze download je natuurlijk meteen).

Leven met de sterren – ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen‘ is geschreven voor Yasmin Boland. De Nederlandse variant van het boek wordt uitgegeven door spiritueel uitgeverij AnkhHermes. Andere boeken van deze uitgeverij zijn onder andere ‘Leven met de Maan‘, ‘Leven met de Mercurius retrograde‘ en ‘Tekens van het universum‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨