Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Esther legt uit: Rode Basis Chakra
0
Chakra's

Esther legt uit: Rode Basis Chakra

Esther legt uit: Rode Basis Chakra

In dit artikel legt spiritueel coach Esther je uit wat het Rode Basis chakra is, waar deze zit en hoe je hiermee kunt werken. Lees gauw verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Chakra’s zijn mooie gekleurde, draaiende ‘ballen’ in één van onze energetische lichamen. De chakra’s hebben allemaal een kleur en staan voor een fysiek gedeelte van je lijf, je mentale en geestelijke staat van zijn. In dit artikel lees je over het eerste chakra: het rode basis chakra.

Ben je nieuw in de wereld van chakra’s? Lees dan eerst ‘Dit zijn de zeven hoofdchakra’s en hun kleuren‘.

Rode Basis chakra

De eerste chakra het ook wel het Rode Basis chakra. Dit chakra ontstaat al als je nog in de buik van je moeder zit. Het gaat dan ook over je vroegste jeugd, je basis en je eerste levensbehoeften.

Je kunt je voorstellen dat als je net leeft in de buik en daarna ter wereld komt alles nog heel puur en ontvankelijk is, zonder opgelegde overtuigingen, meningen, et cetera. Zo vroeg in jouw bestaan neem je al waar en heb je ervaringen. Daarom is het ook zo mooi om te weten hoe de zwangerschap van jouw moeder was, hoe de relatie met jouw vader was, hun financiële en woonsituatie, maar ook de maatschappij en wereld waarin ze leefden toentertijd. Want dat is van belang op jouw Zijn.

Het rode Basis chakra zit ter hoogte van jouw perineum, dat stukje tussen vagina/balzak en anus en gaat dus echt over jouw kern, jouw basis.

Daar begint ook het fysieke stuk van overeind blijven, je bekken. En het beslaat jouw fysieke lijf vanaf je voeten (rode sokken…) tot en met je onderrug en alles wat daar tussen zit. Ook je botten en tanden en kiezen, alles wat ‘vast’ is, horen hierbij.

Het mentale stuk gaat over hoe jij in de wereld staat ten aanzien van je lijf, je huis, je financiën en je werk.

Het geestelijke stuk gaat over jouw ervaringen in de buik, was je welkom, heb je het goede geslacht, voelde je je geliefd, veilig? Je begrijpt dat dat allemaal van belang is en dat het heel gevoelig ligt ook. Is er maar iets niet helemaal zoals het volgens jouw zielsmissie zou moeten zijn, dan gaat er al iets scheef en mag je dit chakra versterken.

Een voorbeeld: iemand heeft heel veel honger, altijd. Ook als ze al genoeg gegeten heeft, blijft ze trek hebben. Na verschillende dingen uitgesloten te hebben, blijkt ze ter wereld te zijn gekomen net na de Hongerwinter in de oorlog. Ze ervoer in de buik honger, nam waar dat er schaarste was aan voedsel en de zorgen die daarbij hoorden in de wereld.

Dat laat dus zien dat je heel vroeg al van alles ervaart en waarneemt. Het is alleen nog niet bij je volle bewust zijn van vandaag de dag of jouw herinnering.

Werken met je rode Basis chakra

Nu je dat weet kun je met jouw overtuiging aan de slag. En dit gaat heel mooi door bijvoorbeeld

  • je verdiepen in het rode Basis chakra,
  • tekenen,
  • intuïtief schrijven,
  • het dragen van rode sokken/pyjama of ondergoed,
  • affirmaties,
  • … en meer.

De chakra’s werken dus zo en je kunt op die manier heel veel te weten komen over jezelf. En wat nog beter is, op een simpele en praktische manier jezelf ontwikkelen. Zo kun je bepaalde zaken die jou belemmeren jouw zielsmissie of droomleven te leiden aanpakken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨