Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Orakelkaarten legging voor februari 2022
2
Orakel

Orakelkaarten legging voor februari 2022

Orakelkaarten legging voor februari 2022

Het is alweer een nieuwe maand! Gastredacteur Liane heeft prachtige Engelendromen orakelkaarten getrokken rondom de energie voor februari 2022. Lees je mee?

Engelendromen Orakelkaarten

Iedereen droomt ’s nachts, maar niet iedereen kan zich de droom herinneren. Deze Engelendromen Orakelkaarten van Doreen Virtue kunnen je helpen je dromen te herinneren. Hoe? Nou, je kan symbolen die je uit je dromen hebt onthouden opzoeken in het deck. Of je kunt voor het slapen gaan jezelf een kaart geven en dan met deze symbolen in gedachten gaan slapen.

Op deze manier gebruik ik dit kaartendeck in ieder geval altijd, maar je kunt er natuurlijk ook readings mee geven. Er zijn een aantal specifieke kaartleggingen voor en één daarvan heb ik voor februari 2022 gebruik: De Maan-legging. Deze legging vertegenwoordigt het innerlijke zelf: je intuïtie!

Je gebruikt hiervoor vier kaarten. Als je vragen hebt over een nieuw project of nieuw begin (zeer passend bij de nieuwe maan in Waterman van 1 februari) kan je deze legging als volgt interpreteren:

  • Kaart 1: Het hoe en het waarom van het project of het onderwerp waar je vragen over hebt.
  • Kaart 2: Verborgen hulp om je doel(en) te bereiken.
  • Kaart 3: Invloeden en obstakels van buitenaf.
  • Kaart 4: Uitkomst/resultaat.

Heb je geen vraag over een project, gebruik dan de kaarten om erover te gaan dromen of zie dit als een nieuw begin. Gebruik ze dan om te dromen. Tip: print de foto van de kaarten uit, omdat voor het slapen gaan op een scherm kijken natuurlijk niet goed is voor je nachtrust 😉.

Maar… het is niet voor niks dat je deze kaarten en bijbehorende boodschappen nu leest. Zo moet het zijn!

Orakel februari 2022

Tuinieren (manifesteren/planten/oogsten)

Het hoe en het waarom van het project of het onderwerp waar je vragen over hebt.

Deze kaart symboliseert zaaien, oogsten en manifesteren. Het is nú de tijd om dit te doen. Nieuwe ideeën? Plant dat zaadje! Geef het aandacht en het zal groeien. Dat is ook de kracht van manifesteren: geef het aandacht en het zal groeien en tot je komen. Dit zal jou zeker geen windeieren opleveren!

Deze kaart kan ook letterlijk betekenen dat je een tuin aan zult leggen. Indien je geen tuin hebt, kan je op je balkon potten neerzetten met planten. Of bakken om een moestuintje te beginnen natuurlijk.

Een andere boodschap van deze kaart is het tijd doorbrengen in de natuur. Ga vooral even naar buiten als het 16 februari volle maan is! Dit is een van de krachtigste volle manen van het jaar.

Deze volle maan in Leeuw en deze kaart zijn verbonden met aartsengel Ariël, de Leeuwin van God. Je kunt Aartsengel Ariël om hulp vragen.

Maansteen (mysterie/intuïtie)

Verborgen hulp om je doel(en) te bereiken.

Hoe mooi is dit dat precies deze kaart eruit viel tijdens het schudden: de Maansteen-kaart bij deze maan-legging! De Maansteen heeft haar naam gekregen omdat ‘t licht bij een aantal varianten wordt weerkaatst, net als bij de maan. De maan kan je helpen om jouw droomleven te realiseren (leven met de maanfasen) en zo zie je maar weer hoe goed deze kaarten bij elkaar passen.

De maan gaat over intuïtie. Deze kaart zegt jou dan ook dat je meer op je intuïtie mag vertrouwen. Luister naar je onderbuikgevoel! Een Maansteen kan je daar ook bij helpen. Voelt iets niet goed? Doe het dan niet!

Deze kaart is verbonden met aartsengelen Haniël, Jeremiël, Raguel en Raziël.

Overleden geliefden (troost/vergeving/ondersteuning)

Invloeden en obstakels van buitenaf.

Als een overleden geliefde in jouw droom komt, dan kan dat je troost geven. Ook kunnen zij jou een boodschap geven ter ondersteuning van waar jij op dat moment mee bezig bent of behoefte aan hebt.

Soms moet je eerst een overleden geliefde vergeven, voordat zij in jouw dromen kunnen komen. Als je een boodschap van een geliefde in je dromen krijgt, is het iets moois en bijzonders. De ene keer zal de boodschap duidelijk zijn, de andere keer moet je goed naar jouw intuïtie luisteren om de boodschap te begrijpen.

Maar hoe doe je dat, een boodschap van een overleden geliefde oproepen? Denk bij het slapengaan aan deze persoon en aan de issues waar jij hulp bij nodig hebt. Zo heb je kans dat je bezoek krijgt in je dromen. Doe dit alleen als jij er klaar voor bent.

Ik heb een speciaal kaartendeck ‘Talking to Heaven mediumship cards‘ om boodschappen van overleden geliefden te geven. Als ik deze kaart (Overleden Geliefde) in een kaartlegging ontvang, pak ik dit kaartendeck erbij. Vaak is dat dan een bevestiging van wat je óf diep van binnen voelt óf dus in jouw dromen hebt vernomen. Ik kan nu voor deze legging niet een kaart uit dit kaartendeck erbij geven, omdat zo’n kaart heel persoonlijk is. Ik maak dan eerst contact met de overleden geliefde en ga dan mijn kaarten schudden. Meestal vliegt er dan een kaart uit!

Deze kaart is verbonden met aartsengel Azraël. Roep hem aan als je bescherming of troost kan gebruiken.

Oranje (creativiteit/verandering)

Uitkomst/resultaat.

De vierde en laatste kaart is volgens deze maanlegging de uitkomst of het resultaat van het nieuwe project/nieuw begin waar je eventueel vragen over had.

De kleur oranje staat voor het tweede chakra: creatieve levensenergie. Maar ook voor de vrouwelijke energie, net als de maan. Het plaatje is zo weer rond, komt er dan als eerste bij mij op!

Dit artikel wordt te lang als ik verder ga uitweiden over de kleur oranje en het tweede chakra, dus dat laat ik nu voor wat het is. Je ziet op de kaart al aantal boodschappen staan. De kleuren, het plaatje, de symbolen en de teksten kunnen allemaal boodschappen bevatten. Dit is nog naast wat ik door krijg via mijn helderwetend- en heldervoelendheid. Wat roept deze kaart bij jou op?

Probeer via je creativiteit weer in balans te komen, zodat je makkelijker kan veranderen. Verandering is nodig om jouw nieuwe project/nieuw begin te doen slagen.

Verandering zit vooral bij jezelf. Door creatief bezig te zijn, zal je er makkelijker achter komen waar die verandering bij jezelf nodig is. Ga eens schilderen, tekenen of schrijven! Als je niet weet hoe je dat moet doen, kan je ook intuïtief gaan schilderen, tekenen of schrijven. Intuïtief schilderen doe je bijvoorbeeld door met een kwast met (oranje) verf, zonder na te denken, over een doek gaan. Je zal verbaast zijn wat er dan uiteindelijk op het doek komt! Intuïtief schrijven doe je bijvoorbeeld door een brief aan jezelf te schrijven. Vaak komt er dan veel uit jouw onbewuste naar boven, vandaar dat het zo goed voor je is.
Je kan ook gaan journallen, dan doe je ‘alles in één’.

Deze kaart is verbonden met aartsengelen Metatron, Uriël, Gabriël, Raguel, Jofiël en Sandalfon.

Tot slot…

Door bezig te zijn met jouw intuïtie zal jouw zelfvertrouwen groeien en zal verandering plaats kunnen vinden. Ik wens jullie een creatieve maand vol positieve veranderingen. Onthoudt dat je datgene zal aantrekken waar je het meest behoefte aan hebt!

Lees ook:

(1) Comment

  1. Wauw zo TROTS op jou. Wat mooi geschreven weer meis. Zo mooooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨