Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat als je geen yogamat hebt? 5x Alternatieven
0
Yoga

Wat als je geen yogamat hebt? 5x Alternatieven

Wat als je geen yogamat hebt? 5x Alternatieven

Heb je geen yogamat in huis, maar wil je wél oefeningen doen? Geen nood, hier zijn vijf alternatieven voor als je geen yogamat hebt!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Heb je spontaan zin in yoga? Je lichaam geeft goed aan wanneer het bewegen wil. Soms heb je niks voor handen, maar dat hoeft je er niet te van weerhouden. Gun jezelf die tijd om bewust te ademen en bewegen.

Vloer

Vaak is een vloer goed genoeg om yoga op te doen. Het gaat er bij lichte oefeningen vooral om dat je grip hebt en dat het ‘zacht’ aanvoelt. Vooral een tapijt is dus geschikt. Ben je in een hotel en wil je daar yoga doen, dan is een tapijten hotelkamer-vloer dus prima!

Handdoek als yogamat

Een handdoek is voor lichte oefeningen een prima alternatief voor een yogamat. Tip: als je een handdoek op een tapijt legt, krijg je meer grip.

Deken

Een ander alternatief voor een yogamat is yoga uitvoeren op een deken. Een dikke, opgevouwen deken zorgt voor een stabiel en zacht oppervlak. Fijn voor je oefeningen!

Gras

Buiten yoga beoefenen op een stukje gras kan best eens leuk zijn! Zet je laptop of telefoon aan, zoek een plekje in de schaduw en geniet van het buiten-zijn én de oefeningen. Gras is oneffen, maar wel prettig ‘zacht’ om op te oefenen.

Zand/Strand

Yoga beoefenen op het strand, in het zand, kan ook leuk en uitdagend zijn. Zand is natuurlijk wel oneffen, maar dat neem je voor lief als je voor deze optie gaat. Misschien een keer een idee om ochtendyoga in de duinen te doen?

Yogamat kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.