Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Energetisch je hoofd, huis en hart opruimen met veren
0
Rituelen

Energetisch je hoofd, huis en hart opruimen met veren

energie opruimen met veren

Een veer is een symbool van kracht en vrijheid. Het is een teken van de engelen. Wil je een veer gebruiken in je rituelen om hoofd, hart en huis te reinigen? Lees dan dit artikel over energetisch opruimen (space clearing) met veren!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Veren worden van oudsher al als krachtige tool gebruikt voor rituelen, kleding en symbolieken. Omdat het buisje van de veer hol is, werd er vroeger in veel culturen aangenomen dat een veer dient als kanaal voor energie. Via een veer kan het stromen en een veer is lichtgevoelig; elke verandering in frequentie, trilling en energie wordt opgemerkt.

Vandaar dat je een veer goed kunt gebruiken om hoofd, hart en huis te reinigen. Space clearing met veren: van aura reinigen tot een kamer reinigen en meer. Lees maar mee!

Soorten veren om spiritueel te gebruiken

Er zijn zó veel veren te vinden… Hoe weet je nu welke je mag gebruiken? Je intuïtie wijst jou gelukkig de weg. Kies een veer die bij jou past, bijvoorbeeld in een bepaalde kleur (lees hier alles over veren en kleuren) of juist een veer van een bepaalde vogel (lees hier alles over de spirituele betekenis van vogels). Daarnaast wil ik een aantal veren voor je uitlichten;

  • Veer van een duif – Het vinden van een veer van een duif kan duiden op diverse dingen. Lees hier over de spirituele betekenis van een duivenveer.
  • Veer van een ekster – Een veer van een ekster staat voor bescherming en geluk. Ook staat ‘ie voor geloven in je eigen kracht en talent. Lees hier over de spirituele betekenis van een eksterveer.
  • Veer van een raaf of kraai – Een veer van een raaf of kraai houdt verband met het innerlijk leven en verborgen werelden. Het is een mysterieuze, donkere veer. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als je iets uit de duisternis wil halen; iets dat licht mag gebruiken.
  • Veer van een adelaar of valk – Een veer van een adelaar of valk is wat ons betreft een van de krachtigste veren. Juist om dat dit krachtdieren zijn die hoog vliegen, is de verbintenis met het universum en je eigen Hogere Zelf groot. Lees vooral ook de spirituele betekenis van een adelaar en de spirituele betekenis van de valk.
  • Veer van een uil – Een veer van een uil symboliseert wijsheid. Daarnaast is de uil een nachtdier kun je om die reden een veer van een uil goed gebruiken bij volle maan rituelen of nieuwe maan rituelen.

Je aura reinigen met veren

Wil je je eigen energie, je aura, reinigen met een veer? Zorg er dan allereerst voor dat je je verbonden voelt met de veer die je wil gebruiken. Dit is een persoonlijk ritueel, dus een connectie is erg belangrijk.

  • Zet je intenties. Wat wil je precies reinigen? Visualiseer dat wat je wil opruimen. Een zwaar gevoel, een donkere wolk, (negatieve) gedachten… Bedenk wat je mentaal mag opschonen en wees hier helder in.
  • Gebruik de veer om de ruimte om je heen, dus de lucht, te bestrijken. Hoe je dit wil doen, is helemaal aan jou. Doe dit van top tot teen, zodat je de energie via de aarde kunt afvoeren. Focus je op ieder lichaamsdeel en visualiseer/voel hoe je je lichter gaat voelen.
  • Blijf je ergens hangen of kom je er niet door? Geef dat gebied extra aandacht. Daar zit mogelijk een blokkade, de energie stroomt nog niet weg. Blijf je focussen en let op je ademhaling. Jouw lichaam weet wat te doen.

Een kamer reinigen met veren

Je kunt naast je lijf ook een ruimte reinigen met een veer. Het idee is hetzelfde als hierboven. Verbind jezelf met een bepaalde veer, zet je intentie en loop in de ruimte rond met de veer. Voel de energie van de ruimte mengen met de energie van de veer. De ruimte wordt als het goed is steeds minder ‘zwaar’, negatieve/oude energie trekt weg.

Veren gebruiken met rook

Een veer hoort bij een vogel en vogels zijn weer verbonden aan element lucht. Om die reden gaan veren en rook in rituelen heel goed samen. Wil je een ruimte reinigen met veren en rook, gebruik dan bijvoorbeeld een smudge waaier tijdens je smudge-sessie.

Smudge Waaier van veren - Natasja

Smudge waaier van veren

Redacteur Natasja heeft een prachtige smudge waaier, gemaakt van veren van haar papegaai.

Wil je meer lezen over het energetisch reinigen van hoofd, hart en huis? Lees dan De geheimen van space clearing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨