Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is wat de 1/11 Engelenpoort van 1 november 2022 voor jou betekent
0
Poortdag

Dit is wat de 1/11 Engelenpoort van 1 november 2022 voor jou betekent

Dit is wat de 1/11 Engelenpoort van 1 november 2022 voor jou betekent

De 1/11 Engelenpoort is de eerste poortdag van november 2022. Dit markeert de start van een reeks van vier poortdagen deze maand, die allen met elkaar verbonden zijn. Lees hier over de spirituele betekenis van de 1/11 Engelenpoort van 1 november 2022 en wat dit voor jou betekent!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Tijdens een poortdag (ook wel spirituele dag of Engelenpoort genoemd) is de kosmische energie op aarde goed te voelen. In november is er vier keer een poortdag. Hoe werkt dat met de kosmische energie die goed te voelen is? Je kunt ‘t zo zien: alles is energie. Echt álles om je heen. Energie heeft altijd een bepaalde trilling: een ‘dichte’ energie heeft een lage trilling en een hoge (open) energie heeft een hoge trilling. Als er dus – zoals nu – een hoge trilling in energie is, is deze energie dus veel meer ‘geopend’. Dat maakt dat de sluiers tussen diverse werelden dun zijn. Hierdoor kun je boodschappen ontvangen van overledenen, spirits, zielen, engelen en andere entiteiten, maar juist ook van je Hogere Zelf. Je intuïtie is versterkt deze dag.

Waarom is deze dag zo bijzonder? We hebben al vaker zulke dagen gehad, dus onderstaande informatie is wellicht niet nieuw voor je. Wél gooi ik het graag nog in de herhaling, want november staat vol met het getal 11.

In numerologie staat getal 1 voor een nieuw begin, een nieuwe start. Het staat voor onafhankelijkheid en het geloof in jezelf. Vandaag krijgen we een driedubbele dosis van deze energie mee; het is immers 1-11. Getal 11 is in numerologie een meestergetal: het staat voor intuïtie en instinct. Daarnaast staat getal 11 symbool voor de poort tussen onze wereld en ‘wat er nog meer is’. Elke 1 staat in dit geval voor een pilaar. Vandaar ook dat dit een poortdag wordt genoemd.

Gebruik onderstaande Poortdagen Meditatie (geluid aan!) om te visualiseren en in jezelf te keren. Zo kun je optimaal afstemmen op deze hoge energie.

Informatie komt binnen

Er spelen twee dingen tijdens de 1/11 Engelenpoort:

 1. Je ontvangt informatie (die voorheen verborgen / niet toegankelijk was)
 2. Je ontvangt tekens van overledenen / het universum

Je kunt vandaag tijdens de 1/11 Engelenpoort veel informatie binnenkrijgen. Soms wordt dit ‘downloads’ genoemd; jij krijgt informatie gedownload. Zelf vind ik dit niet de juiste bewoording, want eigenlijk zat die informatie altijd al in je. Je hebt dus geen ‘download’ ontvangen; je hebt bij bewustzijn iets nieuws in jezelf ontdekt. Het is je intuïtie, je onderbewustzijn die spreekt. Daarnaast staat de zon momenteel in Schorpioen, dus ook vanuit die kant is er de energie dat er geheimen aan het licht komen. En dat het ongeziene, gezien wordt.

Dit geeft jou energie, maar het kost (in eerste instantie) ook energie. Het kan daarom ook zijn dat je vandaag, 1 november 2022, last krijgt van ascentiesymptomen. Denk aan slapeloze nachten, (enge) dromen, hoofdpijn, weinig energie en vermoeidheid. Zelf merk ik het altijd direct aan mijn keel. Ik krijg een rauwe keel, keelpijn of een kuchje. Een teken dat iets zich uit wil spreken vanuit mezelf, maar dat ik blijkbaar nog blokkeer.

Voor mij een teken om naar binnen te keren en de stilte in mezelf op te zoeken…

En die tip wil ik jou ook meegeven voor vandaag!

De natuur in

Het is een zachte herfstdag, dus als het je lukt: ga naar buiten voor een korte wandeling in de natuur. Wees je bewust van de kleuren om je heen, de aarde onder je voeten, het geluid van de wind die door de bomen waait en de vogels die bezig zijn met hun wintervoorraad. Voel de zachte zonnestralen van de herfst op je gezicht. Neem een fles water of een thermoskan thee mee, zodat je onderweg je lichaam kunt voeden met vocht. Je cellen zijn je dankbaar.

En wie weet, als je daar zo rondloopt, is daar ineens een teken… De natuur is voor iedereen een thuiskomen. Tekens kun je op diverse manieren ontvangen.

Tekens ontvang je onder andere via…

 • Gesprekken van anderen (je vangt iets op);
 • Toevallige gesprekken (is dat wel toeval?);
 • Versprekingen (je onderbewustzijn kan je iets vertellen);
 • Uitdrukkingen;
 • Gedachten;
 • Emoties;
 • Oordelen;
 • Dromen;
 • Ziekten en kwalen;
 • Synchroniciteit (zoals het zien van dubbele getallen).

Tekens kunnen je richting geven, maar ze kunnen je ook waarschuwen. Er zijn tekens die boodschappen overbrengen, maar ook zijn er dus tekens die jouw huidige gesteldheid weerspiegelen. Wat belangrijk is: wat voel jij erbij?

Praktische tips om met het ontvangen van tekens om te gaan

 • Mediteer en vraag jezelf: wat kan dit betekenen?
 • Vind patronen: wat komt elke keer terug?
 • Zoek uit wat de symbolen, dubbele getallen (et cetera) betekenen
 • Gebruik tarot en orakel om de antwoorden uit jezelf te halen
 • Luister naar je intuïtie

Poortdagen november 2022

Zoals ik in het begin van het artikel al aangaf, zijn er vier poortdagen in november. De andere (engelen)poortdagen deze maand zijn:

Hierover lees je meer wanneer de dagen eraan komen. Blijf ons volgen voor updates!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨