Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De energie van de 11/11 Engelenpoort van vrijdag 11 november 2022
1
Poortdag

De energie van de 11/11 Engelenpoort van vrijdag 11 november 2022

De energie van de 11/11 Engelenpoort van vrijdag 11 november 2022

Vrijdag 11 november 2022 is de 11/11 Engelenpoort: een krachtige, bijzondere poortdag waarbij de sluiers tussen de werelden dun is. Je kunt berichten doorkrijgen, (nog meer) spiritueel ontwaken en energetisch veel ervaren. Lees hier over de energie en spirituele betekenis van de 11/11 Engelenpoort 2022!

De 11/11 Engelenpoort is de tweede poortdag van november 2022. Deze reeks van vier poortdagen zijn allen met elkaar verbonden. November is wat dat betreft een krachtige maand voor transformatie. Lees hier over de spirituele betekenis van de 11/11 Engelenpoort van 11 november 2022 en wat dit voor jou betekent!

Tijdens een poortdag (ook wel spirituele dag of Engelenpoort genoemd) is de kosmische energie op aarde goed te voelen. Hoe werkt dat met de kosmische energie die goed te voelen is? Je kunt ‘t zo zien: alles is energie. Echt álles om je heen. Energie heeft altijd een bepaalde trilling: een ‘dichte’ energie heeft een lage trilling en een hoge (open) energie heeft een hoge trilling. Als er dus – zoals nu – een hoge trilling in energie is, is deze energie dus veel meer ‘geopend’. Dat maakt dat de sluiers tussen diverse werelden dun zijn. Hierdoor kun je boodschappen ontvangen van overledenen, spirits, zielen, engelen en andere entiteiten, maar juist ook van je Hogere Zelf. Je intuïtie is versterkt deze dag.

Spirituele betekenis van 11 november 2022

Waarom is vrijdag 11 november 2022 zo’n bijzonder krachtige poortdag? Nou, de datum bestaat uit van vrijdag 11 november 2022 bestaat uit 11-11-22. Zowel elf als tweeëntwintig zijn meestergetallen: getallen die extra veel energie geven omdat ze elkaar versterken. Getal 1 staat voor een nieuw begin, een nieuwe start. Het getal 2 staat in de numerologie voor relaties, samenzijn en vrede. Het getal 11 is een meestergetal dat staat voor intuïtie, inspiratie en spirituele verlichting en meestergetal 22 geeft je daadkracht om je dromen in werkelijk om te zetten. Met deze getallen dubbel in de datum krijgen we allemaal wat van de energie van deze thema’s mee.

11/11 Engelenpoort 2022

Er spelen twee dingen tijdens de 11/11 Engelenpoort:

 1. Je voegt informatie, intuïtie en daadkracht samen om stappen te zetten
 2. Je ontvangt tekens van het universum dat je op het juiste pad bent

Tijdens de eerste poortdag van november (de 1/11 Engelenpoort) heb je waarschijnlijk informatie tot je gekregen. ‘Downloads’, dat wat in het donker zat kwam aan het licht. Tijdens deze tweede poortdag (de 11/11 Engelenpoort) krijg je daadkracht om iets met de informatie en je intuïtie te gaan doen. Dit is het moment om die stap te zetten. Een beslissing te maken. Wacht niet af tot anderen tot actie overgaan, maar neem het heft in eigen handen. Jij hebt de regie over je eigen leven.

Twijfel je nog? Dat is nergens voor nodig. Zie jij vaak 11, 111 of 1111? Dan betekent het dat je op het juiste pad bent. Je mag je twijfel laten vallen. Getallen 11, 111 en 1111 zijn hele speciale getallen. Ze geven een hogere verbinding met het Universum aan. Elke ‘1’ is een pilaar, samen vormen ze een poort. Elk jaar tijdens de 11/11 Engelenpoort kun je die verbinding met het Universum en je Hogere Zelf nog meer kracht bijzetten.

Engelenpoort Meditatie

Dit alles geeft jou energie, maar het kost (in eerste instantie) ook energie. Het kan daarom ook zijn dat je 11 november 2022 last krijgt van ascentiesymptomen. Denk aan slapeloze nachten, (enge) dromen, hoofdpijn, weinig energie en vermoeidheid. Gebruik onderstaande Poortdagen Meditatie (geluid aan!) om te visualiseren en in jezelf te keren. Zo kun je optimaal afstemmen op deze hoge energie.

Hoe weet je nou of je een teken van het Universum ontvangt?

Hoe ontvang je nou een teken van het Universum? Tekens kun je op diverse manieren ontvangen. Onder andere via…

 • Gesprekken van anderen (je vangt iets op);
 • Toevallige gesprekken (is dat wel toeval?);
 • Versprekingen (je onderbewustzijn kan je iets vertellen);
 • Uitdrukkingen;
 • Gedachten;
 • Emoties;
 • Oordelen;
 • Dromen;
 • Ziekten en kwalen;
 • Synchroniciteit (zoals het zien van dubbele getallen).

Tekens kunnen je richting geven, maar ze kunnen je ook waarschuwen. Er zijn tekens die boodschappen overbrengen, maar ook zijn er dus tekens die jouw huidige gesteldheid weerspiegelen. Wat belangrijk is: wat voel jij erbij?

Praktische tips om met het ontvangen van tekens om te gaan

 • Mediteer en vraag jezelf: wat kan dit betekenen?
 • Vind patronen: wat komt elke keer terug?
 • Zoek uit wat de symbolen, dubbele getallen (et cetera) betekenen
 • Gebruik tarot en orakel om de antwoorden uit jezelf te halen
 • Luister naar je intuïtie

Manifesteren maar

De 11/11 Engelenpoort 2022, met zóveel dubbele getallen in de datum, is de perfecte dag om je intenties te zetten. Wat zijn je dromen, doelen en wensen? Dit zijn (summier) de manieren waarop je kunt manifesteren:

 • Visualiseren: het maken (en bijhouden) van een moodboard / visionboard
 • Het zetten van je intenties
 • Het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek
 • Brief van je toekomstige zelf, aan jezelf
 • Werken met affirmaties
 • Meditatie: kom in contact met je hogere zelf

Lees meer op Manifesteren met de Law of Attraction: hoe werkt het?

Poortdagen november 2022

Zoals ik in het begin van het artikel al aangaf, zijn er vier poortdagen in november. De andere (engelen)poortdagen deze maand zijn:

Hierover lees je meer wanneer de betreffende dagen eraan komen. Blijf ons volgen voor updates!

Vrijdag 11 november 2022 is het ook Sint Maarten en Singles Day 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨