Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is wat mei 2022 volgens de kaarten voor jou in petto heeft
0
Orakel

Dit is wat mei 2022 volgens de kaarten voor jou in petto heeft

Dit is wat mei 2022 volgens de kaarten voor jou in petto heeft

Wat gaat mei 2022 jou brengen? Gastredacteur en kaartlegger Liane trok drie prachtige kaarten voor je uit het deck ‘Helen met de elfen’. Mei is de vijfde maand van het jaar. In numerologie staat getal 5 voor vrijheid, en dat is ook wat de kaarten jou mee willen geven…

Helen met de Elfen

Voor mei 2022 heb ik gekozen voor weer een kaartendeck van Doreen Virtue: Helen met de Elfen. Dit is een van de weinige decks die nu nog nieuw te verkrijgen is tegen een schappelijke prijs. Sinds Doreen Virtue is gestopt met het maken van boeken en decks, en ze ook nog eens uit de handel heeft gehaald, zijn de prijzen enorm gestegen. Veel decks zijn collectors items geworden!

Doreen Virtue heeft ook een kaartendeck dat ‘Helen met de Engelen‘ heet. Het grote verschil tussen de kaartendecks zijn de aandachtspunten vanuit de engelen en de elfen. De engelen helpen je om je levensdoel te herinneren en geven je de kracht om dit te volbrengen. De elfen helpen je met jouw dagelijkse beslommeringen zoals carrière, relaties, gezondheid. De elfen willen jou opvrolijken, zodat jij meer (of weer) plezier in het leven krijgt.

Deze twee kaartendecks worden vaak samen gebruikt voor een reading. Ik vind dat zo bijzonder hoe dan elke kaart, welke dan ook komt en in welke volgorde, bij elkaar hoort!

In het boekje dat bij het deck hoort staan de volgende kaartleggingen:

  • Eénkaartlegging: Geef jezelf of een ander één kaart wat dan het thema voor de betreffende periode wordt. Of trek een kaart en zie het als boodschap van de elfen waar jij (meer) aandacht aan mag geven.
  • Driekaartenlegging: De standaard verleden (het recente verleden met betrekking tot je eventuele vraag), heden (laat de huidige situatie zien) en toekomst (de oplossing of best mogelijke uitkomst) legging.
  • Intuïtieve legging: Luister naar jouw intuïtie en ontdek voor jezelf hoeveel kaarten je nodig hebt. Je kan dan zelf invullen waar de kaarten voor staan. Eventueel gebruik je het om bijvoorbeeld over drie maanden of zes maanden te kijken wat het antwoord op je vraag is. Ik vind dit persoonlijk de leukste kaartlegging, omdat ik zelf invul waar de kaarten dan voor staan.
Orakelkaarten mei 2022

Orakelkaarten voor mei 2022

Ik twijfelde of ik voor mei 2022 één of meerdere kaarten ging gebruiken. Toen ik begon te schrijven zei mijn intuïtie dat ik voor deze maand maar één kaart nodig had. Echter tijdens het schrijven voelde één kaart toch als te weinig en daarom heb ik er nog twee kaarten ‘bij getrokken’.

Bonustip: bij elke kaart hoort een affirmatie. Lees en/of spreek deze een aantal keer uit op een dag, bijvoorbeeld in de ochtend.

Vertrouw op je intuïtie

Betekenis – Het is veilig om de stem van je hart te volgen. Diep van binnen weet je wat je moet doen. Deze kaart vraagt je dit innerlijke weten te vertrouwen en te volgen.

Affirmatie: Ik vertrouw mijn gevoelens en gedachten en volg die zonder uitstel.

Deze kaart benadrukt dat je rekening mag houden met verschillende vormen van intuïtie. Luister bijvoorbeeld niet alleen naar jouw onderbuik, maar let ook op jouw dromen.

Waarschijnlijk heb je de laatste tijd al een onderbuikgevoel over iets of droom je veel en heb je het gevoel dat er iets niet klopt. Dat is echt een teken dat je het mag gaan onderzoeken. Doe dat deze maand dan ook.

Misschien krijg je meer vertrouwen als je jouw intuïtie gaat versterken (zie de laatste kaart)?
Eventueel kan je hiervoor een workshop intuïtieve ontwikkeling volgen. Ook kan je gaan schrijven, intuïtief schrijven zogeheten. Tijdens het schrijven zal er veel loskomen en daarin zullen ook de boodschappen naar boven komen die je nodig hebt om bijvoorbeeld een beslissing te nemen.

Maak jezelf vrij

Betekenis – Heb je het gevoel dat je verstrikt zit in een bepaald gebied in je leven? Deze kaart vraagt je om de eerste stap te zetten om jezelf te bevrijden van alle niet natuurlijke banden.

Affirmatie: Ik ben vrij en ik ben sterk. Ik sta mezelf nu toe om van deze vrijheid en macht te genieten.

Luister niet naar anderen, neem jouw eigen verantwoordelijkheid! Geloof in jezelf, vertrouw op jouw intuïtie en maak jezelf vrij van de druk door anderen en/of situaties. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt in bijvoorbeeld je relatie, dan klopt er ook iets niet. Heb je een verslaving, dan is het nu tijd om daarvan af te komen. Je kan het echt, als je het maar voor jezelf wil en doet (en niet voor een ander).

Blijf niet in oude gewoontes hangen. Breek los en ga (weer) genieten van jouw leven! Als jij weer geniet van het leven straal je dat ook uit naar de mensen in jouw omgeving. Je kan de elfen om hulp vragen, net zoals je engelen om hulp vraagt. Ga regelmatig de natuur in, daar zal je jezelf sterker voelen! De natuur kan jou weer opladen en tot rust brengen.

Zelfvertrouwen

Betekenis – Je bent je eigen beste vriend en je kunt emotioneel en fysiek voor jezelf zorgen.

Affirmatie: Ik ben afgestemd op mijn innerlijke leiding. In vol vertrouwen verlaat ik mij op deze innerlijke bron.

Je hebt geen bevestiging nodig van een ander dat het goedkomt. Je kan het zelf en diep van binnen weet je dat ook! Het kan eng zijn, maar dat zal minder worden als je merkt dat jouw intuïtie klopt. Luister naar jouw innerlijke stem, jouw gevoel en de tekens die voor jou zijn.

Manifesteren komt hier om de hoek kijken. Als je namelijk ziet dat jouw intentie is uitgekomen, zal je nog meer gaan geloven dat iets goed komt. Dagelijks een aantal keer de affirmatie opzeggen is een manier om meer zelfvertrouwen te krijgen en leven naar je wensen.

Deze kaarten kan je zien als de driekaartenlegging: in het recente verleden had je een onderbuikgevoel! In het heden ga je dat onderbuikgevoel uitzoeken en maak je jezelf vrij. In de nabije toekomst zal jouw zelfvertrouwen hierdoor groeien.

Zonnige groet,
Liane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨