Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Lente-equinox rituelen
0
Rituelen

Lente-equinox rituelen

Lente-equinox rituelen

Ben jij klaar om meer te leren over een bijzonder moment in het jaar? Ik heb het over de lente-equinox! Dit is het moment waarop dag en nacht even lang zijn. Het markeert niet alleen het begin van de lente; het staat symbool voor vernieuwing. Een krachtige tijd! In dit artikel delen we rituelen voor de lente-equinox met je, inclusief speciale lentemeditatie.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is de lente-equinox?

De lente-equinox is het moment waarop de zon precies boven de evenaar staat. Op dit moment zijn de dag en de nacht even lang. Vanaf dit moment worden de dagen op het noordelijk halfrond langer dan de nachten. Meer daglicht, hoera!

Het weer wordt warmer en de natuur begint te ontwaken uit de winterslaap. De bloemen beginnen te bloeien, de bomen krijgen nieuwe bladeren en de vogels beginnen weer te zingen.

Lente is een seizoen van vernieuwing en (weder)geboorte. Het is dé tijd van frisse energie en nieuwe mogelijkheden, vooral ook omdat dit tegelijk is met het astrologisch nieuwjaar. Alles gaat in bloei en komt tot leven.

Vier de komst van de lente met deze lente-equinox rituelen

Maak een lentewandeling

Met de komst van de lente wordt de natuur weer tot leven gewekt. Dit is een prachtig moment om een wandeling te maken en te genieten van alles wat de lente te bieden heeft. Kies een mooie plek uit in de natuur, bijvoorbeeld een bos of park, en maak een wandeling. Neem de tijd om te genieten van de bloemen, bomen en dieren die je onderweg tegenkomt. Voel hoe de zonnestralen op je gezicht vallen en adem diep in. Hoor de vogels fluiten en geniet van de zachte bries op je huid. Laat de frisse lentelucht je longen vullen en voel hoe je energie weer toeneemt. Dit is puur opladen.

Houd een grote schoonmaak

De lente-equinox is ook een goed moment om je te ontdoen van oude spullen en gedachten. De welbekende voorjaarsschoonmaak. Ga door je huis en kijk wat je niet meer nodig hebt. Verkoop oude kleren, boeken en andere spullen die je niet meer gebruikt. Of geef ze weg, bijvoorbeeld aan een kringloopwinkel of een goed doel. Maak je huis schoon en richt alles opnieuw in. Een opgeruimde ruimte geeft een opgeruimde geest, wist je dat? Het heeft met elkaar te maken. Nieuwe ruimte geeft weer nieuwe energie en kans op groei/ontwikkeling.

Plant zaadjes

Een andere manier om de lente te vieren is door letterlijk zaadjes te planten. Koop wat zaden en planten en fris je tuin op. Dit kan een (kleine) achtertuin zijn, maar een paar planten op je balkon of in huis doen het ook al goed. Het planten van een tuin is een goede manier om te zien hoe de natuur weer tot leven komt. Je kunt de groei van je planten volgen en genieten van de bloemen en groenten die ze produceren. Daarnaast geeft het je een praktisch ‘doel’: onderhoud je planten en zorg voor de natuur.

Doe een lentemeditatie

Meditatie is een fijne, zachte manier om te ontspannen en te kalmeren. Het is daarnaast ook een tool om te visualiseren hoe de komende periode voor jou zal zijn. Tijdens de lente-equinox kun je onderstaande lentemeditatie doen.

Begin door ergens rustig te gaan zitten waar je niet gestoord zult worden. Sluit je ogen en adem diep in en uit. Laat je ademhaling langzaam en diep worden terwijl je jezelf op je gemak voelt. Voel je ademhaling en je hartslag.

Stel je nu voor dat je op een open veld staat, omringd door bloemen en bomen die beginnen te bloeien. Je voelt de warmte van de lentezon op je gezicht en hoort het zachte geluid van vogels die fluiten. Voel hoe de energie van de lente om je heen danst en je helemaal omringt.

Als je diep ademhaalt, voel dan hoe de lucht je longen vult en je lichaam energie geeft. Stel je voor dat je de energie van de lente inademt terwijl je de frisse lucht inademt en je je hart vult met dankbaarheid en positieve gedachten.

Laat nu alle zorgen en stress van de dag los en laat de energie van de lente je geest kalmeren en je hart vullen met dankbaarheid en vreugde. Laat ook al je zorgen, negatieve emoties en spanningen los en concentreer je op de energie van de lente.

Stel je nu voor dat je jezelf bevrijdt van alle oude en beperkende gedachten. Laat alle beperkingen en angsten los en laat de energie van de lente je vullen met nieuwe mogelijkheden en kansen. Stel je voor dat je vrij en onbelemmerd bent, en dat je alles kunt bereiken wat je wilt in dit nieuwe seizoen.

Breng nu je aandacht terug naar je ademhaling. Adem diep in en voel hoe je lichaam gevuld is met de energie van de lente. Adem dan langzaam uit terwijl je alle spanningen en negatieve emoties uit je lichaam laat vloeien.

Als je klaar bent met deze meditatie, open dan langzaam je ogen en neem de tijd om terug te keren naar de realiteit. Je zult merken dat je geest helderder is en dat je klaar bent om te genieten van alles wat de lente te bieden heeft. Laat de energie van de lente je inspireren en kracht geven en geniet van dit prachtige seizoen!

Tip: Wake up to Grow journal

Zoals de natuur ontwaakt; zo mag jij dat ook doen. Een tip van ons: Wake up to Grow journal. De journal neemt je 150 dagen lang mee op reis door jezelf om je te laten groeien en bloeien. En het kost je slechts vijf tot tien minuten per dag: een paar minuten in de ochtend en een paar minuten aan het einde van de dag. De tijdspanne van 150 dagen is een mooie periode, want wist je dat het gemiddeld 66 dagen duurt voordat je een gewoonte hebt gecreëerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨