Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis Om Mani Padme Hum
0
Oosterse spiritualiteit & astrologie Spiritualiteit

Spirituele betekenis Om Mani Padme Hum

Spirituele betekenis Om Mani Padme Hum

Wat is Om Mani Padme Hum voor mantra en waarom is het zo krachtig? Lees hier over de spirituele betekenis van Om Mani Padme Hum.

Om Mani Padme Hum is een zeer bekend mantra uit het Tibetaans Boeddhisme. Het wordt geassocieerd met Avalokiteshvara, de Boeddha van mededogen. Het mantra is Sanskriet. De vertaling van Om Mani Padme Hum is ‘Praise to the jewel in the lotus’, of in het Nederlands ‘Ode aan de parel in de lotus’.

De wordt vaak gebruikt als een hulpmiddel bij meditatie en gebed. De klanken kunnen ziel en geest reinigen. Spreek je het uit, dan helpt het je om het pad naar verlichting te bereiken. Om Mani Padme Hum is een universeel mantra dat door mensen van over de hele wereld wordt gebruikt. Het…

 • is een uitdrukking van universele wijsheid
 • helpt je als spreker om inzicht te krijgen in de ware aard/realiteit
 • zorgt voor vrede en harmonie in je leven
 • biedt mededogen aan alle levende wezens
 • zorgt voor verbinding met Boeddha

Er wordt daarnaast ook gezegd dat Om Mani Padme Hum de kracht heeft om negatieve energie te transformeren in positieve energie. Sommigen gebruiken Om Mani Padme Hum ook als mantra om zich te concentreren tijdens het mediteren.

Om Mani Padme Hum betekenis

Elke lettergreep heeft een bepaalde spirituele betekenis. Daarom is het bij het uitspreken belangrijk om de nadruk op elke letter te leggen en ten volste te voelen/ervaren wat de klanken met je doen.

 • Om zuivert je trots en ego
 • Ma zuivert jaloezie en de lust voor entertainment
 • ni zuivert passie en verlangens
 • Pad zuivert je van onwetendheid en vooroordelen
 • me zuivert je van hebzucht en bezitterigheid
 • Hum zuivert je van agressie en haatgevoelens

Om Mani Padme Hum gebruiken

Je kunt Om Mani Padme Hum hardop uitspreken of in je hoofd herhalen, het is maar net wat je fijn vindt. De één gebruikt hier ook nog mala’s (speciale kralenkettingen) bij om te tellen hoevaak ze het uitspreken/herhalen, de ander gebruikt Om Mani Padme Hum als mantra tijdens het maken van mandala’s.

Er zijn verschillende manieren waarop de mantra kan worden uitgesproken, afhankelijk van de traditie en de persoonlijke voorkeuren van de spreker. Sommigen spreken de mantra hardop uit, terwijl anderen het stilzwijgend herhalen in hun geest. Sommigen gebruiken ook mala’s, of kralenkettingen, om de mantra te tellen terwijl ze het herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨