Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Tekenen van het Universum (Verslag van een obsessie)
2
Shop

Review: Tekenen van het Universum (Verslag van een obsessie)

Review: Tekenen van het Universum (Verslag van een obsessie)

Heb je zin in een (misschien wel herkenbaar) verhaal over liefde en obsessie? Dan is Tekenen van het universum een boek voor jou! Wij lazen ‘m alvast voor je en we kunnen alleen maar zeggen: dit is een bijzondere uitgave over liefde, obsessie en de ruimte die iemand inneemt. Check hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Het verhaal

Tijdens de opnames voor een televisieserie vindt er een sneeuwstorm plaats waardoor Emy en haar Frans-Canadese fixer in dezelfde hotelkamer belanden. Er is een wederzijdse aantrekking, maar omdat beiden al een relatie hebben houden ze zich in. Als ze besluiten met elkaar in contact te blijven, raken ze verstrikt in een emotionele affaire die steeds verder ontspoort.

Dat is het uitgangspunt van Tekenen van het universum, maar de reis waarop Emy Koopman je meeneemt voert veel dieper dan het verhaal van deze willekeurige onmogelijke liefde. Dit is een boek over hoe we onszelf verliezen in romantische relaties, over hoe grenzen overschreden worden en over hoe we die laten overschrijden. Een boek dat de vraag stelt hoe we kunnen losbreken uit patronen die voor ons lijken te zijn uitgetekend en in hoeverre we dat willen. Scherp, spannend, intiem en prachtig geschreven. Een boek om heel dicht tegen je aan te drukken.

Tussen hoop en liefde

Het is duidelijk dat de Nederlandse Emy, de hoofdpersoon uit het boek, onwaarschijnlijk wordt aangetrokken tot A. Ze ontmoet A in Canada, voor opnames van een nieuwe serie. Door omstandigheden belanden ze samen op een hotelkamer. Beiden zitten ze in een relatie. Ze wonen aan de andere kant van de wereld. Maar toch… Dit is het is het begin van een onuitgesproken zoektocht naar (h)erkenning, aantrekken en afstoten. Het begin van een obsessie.

Er zijn heel veel tekenen van het universum – vandaar ook de naam van het boek. Overeenkomsten en ‘toevalligheden’ stapelen zich op. Het boek gaat over grenzen. Grenzen die overschreden worden, grenzen die verlegt worden, jezelf kleiner maken en een ander veel ruimte geven. Over afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Over wilde verliefdheid, de zoektocht en het verlangen naar meer. Over hoop, lust en liefde. Over… tweelingzielen en zielsconnecties?

Wij verklappen natuurlijk niet te veel. Lees en oordeel zelf!

Tekenen van het Universum review

Tekenen van het universum is een autobiografisch verhaal van auteur Emy Koopman. Als je dat eenmaal weet, leest het boek nóg intenser weg. Je kunt je in haar schoenen verplaatsen. Het boek trekt je mee in het verhaal. Emy heeft dit verhaal fantastisch op papier gezet. Het klopt van A tot z. Het maakt je verslaafd. Je wil meer lezen en meer ontdekken. Je ervaart het verhaal bijna zelf. En dat wil je ook, dus scoor het boek en neem ‘t mee op vakantie deze zomer. Of kruip in de herfst of winter op de bank met een dekentje en een kop thee. Hier mag je mee wegkruipen.

  •  Review: Tekenen van het Universum (voorkant)
  • Review: Tekenen van het Universum (inhoud)
  • Review: Tekenen van het Universum (inhoud)
  • Review: Tekenen van het Universum (inhoud)
  •  Review: Tekenen van het Universum (voorkant)
  • Leestips: spirituele boeken voor de zomer van 2022

Tekenen van het Universum (Verslag van een obsessie) wordt uitgegeven door Uitgeverij Prometheus. Het boek is voor 21,99 te koop als paperback en voor 12,99 te koop als e-book.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨