Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Chakra’s boek
0
Shop

Review: Chakra’s boek

Review: Chakra's boek

Je leest hier de review van het boek Chakra’s. Een boek dat op een laagdrempelige manier ingaat op de zeven hoofdchakra’s en hun kenmerken, energie en werking.

Chakra’s’ is het praktische boek voor iedereen die wil leren over de zeven centra die energie door ons lichaam laten stromen. Deze centra worden chakra’s genoemd. Als de chakra’s in balans zijn, heeft dat een positieve invloed op onze gezondheid en ons lichaam. ‘Chakra’s’ staat boordevol informatie over de zeven chakra’s en leert je methoden om ze te activeren en de energie vrijelijk door je lichaam te laten stromen. Iedere chakra komt aan bod, evenals de edelstenen, etherische oliën, recepten, yogahoudingen en affirmaties die je kunnen helpen je lichaam te helen.

Alles is energie. Er zijn veel energiepunten in je lichaam, die dus chakra’s worden genoemd. Het is belangrijk om die energie in balans te houden. Maar hoe herken je een disbalans? En wat is de werking en de energie per chakra? Dit boek is een praktisch handboek dat je er altijd even bij kunt pakken. Het is een boek dat je in één keer kunt uitlezen, maar vervolgens altijd als naslagwerk wilt houden.

Er zijn zeven hoofdchakra’s. Het boek is per chakra opgedeeld en voor ieder chakra vind je vervolgens alles over de kristallen, etherische oliën, voedsel en kruiden, yogahoudingen, visualisaties, meditaties, rituelen en affirmaties.

 • Wortelchakra (Root chakra)
 • Sacraalchakra (Sacral chakra)
 • Zonnevlechtchakra (Solar Plexus)
 • Hartchakra (Heart Chakra)
 • Keelchakra (Throat Chakra)
 • Derde oog-chakra (Third Eye)
 • Kruinchakra (Crown Chakra)

Ook staan er kleine recepten in, zoals gember-kurkumathee voor het voeden van je Zonnevlechtchakra. Daarnaast leer je dat de yogahouding Ustrasana (kameelhouding) ideaal is voor je Sacraalchakra en dat etherische olie Sandalhout helpt bij het reinigen en gronden van je Wortelchakra.

Gember-kurkumathee voor je Zonnevlechtchakra

Gember-kurkumathee is een verwarmende, ontstekingsremmende thee die perfect is om je zonnevlechtchakra te voeden. Je maakt ‘m binnen no-time! Hiervoor heb je het volgende nodig:

 • 1-2 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
 • 1-2 cm kurkumawortel, geschild en in plakjes
 • 250 ml water
 • 3 schijfjes citroen, waarvan 1 voor het serveren

Doe bovengenoemde ingrediënten (op één citroen na) in een steelpan. Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan, zet de temperatuur lager en laat alles 3 tot 4 minuten doorkoken. Zeef alles, serveer het met een verse citroen en et voilà: je gember-kurkumathee is klaar!

Yoga voor je Sacraalchakra

Er zijn diverse yogahoudingen die geschikt zijn om je heup- en bekkengebied soepeler te maken. Zo kun je vastzittende energie weer door je sacraalchakra laten stromen. De yogahouding die ik in dit artikel uitlicht, is de Ustrasana (kameelhouding).

Ga op je knieën zitten met je knieën op heupbreedte. Druk je schenen in de vloer en zet je handen op je onderrug, je vingers naar beneden gericht. Buig achterover, til je borst op en trek je kin iets in. Breng je stuitje omlaag om ruimte in de onderrug te maken. Blijf hier of verdiep de houding: span je buikspieren aan en leg je handen op je hielen, je vingers op de voetzolen (als je druk voelt in je onderrug, kom dan terug naar de aangepaste houding). Blijf je borst optillen en kantel je hoofd naar achteren. Trek om uit de houding te komen je kin in, zet je handen op je onderrug, span je buikspieren aan en kom overeind.

Gek op Yoga? Bekijk dan de Yoga voor thuis kaartenset + instructieboekje.

Yoga voor je Sacraalchakra

Etherische olie Sandalhout voor je Wortelchakra

Je wortelchakra is met je reukzin verbonden. Niet zo gek dus dat etherische oliën het goed doen bij het in balans brengen van dit chakrapunt. Sterker nog: ze hebben een extra gunstige werking. Zo ook Sandelhout. Sandelhout olie is een houtachtige geur die aardend werkt. Het grond je emoties en verlicht je angst. Verdamp sandelhoutolie bijvoorbeeld in je slaapkamer in een diffuser om een ontspannen, kalme sfeer te creëren.

 • Review: Chakra's boek
 • Chakra's boek overzicht
 • Chakra's boek Sacraalchakra
 • Chakra's en Etherische oliën

Het boek ‘Chakra’s’ is uitgebracht door Altamira. Je koopt ‘m voor €15,99 bij Bol.com. Andere boeken van deze uitgeverij zijn Tarot, Het mysterie van je geboortedagHeksenkracht, In harmonie met de maan en Super groen – Etherische oliën.

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨