Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Yoga voor thuis
0
Shop

Review: Yoga voor thuis

Review: Yoga voor thuis

Zoek je inspiratie voor je yogasessies thuis? Wil je eens wat afwisseling in je yoga oefeningen? Dan is Yoga voor thuis iets voor jou! Deze set bestaat uit 50 kaarten en een instructieboekje om iedere dag weer een leuke, nieuwe yogales te doen. Lees hier onze review!

Pak je yogamatje er maar bij en trek je yoga outfit uit de kast, want met deze kaartenset wil je iedere dag een paar powermoves doen. Je kunt deze prachtige Yoga voor thuis set op meerdere manieren gebruiken en de houdingen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde yogi’s. Het maakt yoga toegankelijk(er) voor iedereen.

Stel je eigen yogales samen

Schud de kaarten en trek op gevoel een aantal kaarten. Dit zijn jouw yogahoudingen voor vandaag. Leg ze in een fijne volgorde (of houd de volgorde aan zoals je ze had getrokken, aan jou de keus) en stel je eigen yogales samen. Op elke kaart vind je een houding uitgebeeld. Op de achterkant van de kaart staat uitleg. Ook staan er variaties van de houding op, zodat je kunt gaan voor meer uitdaging en vind je er een aangepaste versie.

Kies een yogales uit het instructieboekje

Er zit een prettig instructieboekje bij de kaartenset. Het boekje gaat eerst kort in op wat yoga is. Vervolgens vind je er een ademhalingsoefening, om (als je er nieuw in bent) bekend te raken met de kracht van ademhaling. Vervolgens lees je iets over hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij yoga (denk aan een yogablok, yogabolster, yogadeken en yogariem).

Je kunt een yogales samenstellen door de kaarten te schudden en op gevoel een kaartje te trekken, maar je kunt ook kiezen uit één van de 25 flows uit het instructieboekje. Hier vind je bijvoorbeeld…

  • Een flow om je bovenlichaam te versterken
  • Een flow om je heupen te openen
  • Een flow om je innerlijke kracht te voeden
  • Een flow om te ontgiften

En nog veel meer. Er zijn zeven soorten yogahoudingen en met kleurcodes wordt aangegeven binnen welke yogahouding een oefening valt. Daarnaast vind je vijf yogastijlen in het boekje: Klassieke hatha, Vinyasa (of flow), Ashtanga, Yin en Restorative (of herstellend).

Review: Yoga voor thuis

Opwaartse hond (Urdhva Mukha Svanasana)

De Opwaartse Hond (zie ook de afbeelding van de kaart hierboven) is een fijne houding om borst en bovenlijf te openen. Op de kaart staat een fijne uitleg. 

Ga op je buik plat liggen met je voorhoofd op de mat en je benen op heupbreedte. Plaats je handen op de mat, ongeveer ter hoogte van je middel. Duw je schaambeen tegen de mat. Adem in, activeer je been- en buikspieren en til je hele lichaam omhoog; je steunt nu alleen nog op je hangen en de bovenkant van je voeten. Kijk naar voren of naar boven en open je borst; houd je schouders omlaag. Laat je borst op een uitademing weer langzaam naar de grond zakken.

Wil je een aanpassing in de Opwaartse Hond? Houd je benen en heupen op de mat en til alleen je bovenlichaam omhoog. Of plaats yogablokken onder je handen. 

Ook vind je op de kaart een uitdagende variatie: de Dynamische Hond. Adem uit, krul je tenen en duw je heupen naar het plafond in de Neerwaartse Hond. Herhaal dit 5-10 keer. Vermijd deze oefening als je last hebt van je onderrug. 

Conclusie

De kaarten en het instructieboekje komen in een mooie keepsake box, zodat je ze netjes kunt opbergen na gebruik. Deze set is ideaal voor als je inspiratieloos bent of je graag laat verrassen. Voordeel: je hoeft niet te zoeken op je telefoon, tablet of laptop voor een yogales. Je kunt volledig offline informatie vergaren én inzetten. Er is veel aandacht voor diversiteit in het deck. Zo zijn mannen en vrouwen van elke kleur, vorm en gender vertegenwoordigd. Dat vind ik erg positief.

Yoga voor thuis wordt uitgegeven door Altamira. Je koopt deze set voor 17,99 bij Bol.com. Andere boeken van deze uitgeverij zijn TarotHet mysterie van je geboortedagHeksenkracht en In harmonie met de maan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨