Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele Powervrouw: astroloog Suzan
0
Interviews, verhalen & columns

Spirituele Powervrouw: astroloog Suzan

Spirituele Powervrouw: astroloog Suzan ✨

In dit eerste interview uit de reeks Spirituele Powervrouwen spreken we met astroloog Suzan. Hoe werd ze astroloog, waarom is ze daar ooit mee begonnen en wat kan astrologie voor jou doen? Je leest ‘t hier!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Hi! Wat is je naam en wat is ‘t dat je doet?

Hi! Mijn naam is Suzan van Eerdt. Ik ben astroloog met een eigen praktijk: Het Sterrenspel. Gewoon aan de keukentafel met thee/koffie en down to earth, want daar hou ik van als boerendochter uit de polderklei.

In november ga ik ook lesgeven in astrologie aan 1 vwo op een middelbare school. Daarnaast ben ik theaterdocent en ben ik bezig met systemisch werk. Daarvoor volg ik nog een opleiding.

Qua astrologie vind ik vooral de spirituele kant interessant. Want: wat kom ik hier eigenlijk doen? Dat geeft op een dieper niveau rust.

Waarom ben je met astrologie begonnen?

Mijn moeder volgde een astrologie-opleiding. Ik hing aan haar lippen, tot ze zei: waarom ga je het niet zelf doen?

In de eerste instantie vond ik het een perfect masker om mijn gave achter te verschuilen. Nu zie ik het als een prachtig instrument en staat het naast mijn gave. Het duurde jaren tot ik mezelf rijp genoeg voelde om consulten aan te bieden. Toen ik vorig jaar overspannen thuis zat (Pluto kraak) kwam ik weer bij mijn essentie. En ja: daar hoort ook astrologie bij!

Kun je wat meer vertellen over je gave?

Als kind zag, hoorde, voelde en wist ik altijd net even wat meer dan de meeste mensen. Mijn ouders hebben het vroeg herkend en erkend. Ik kreeg gelukkig de juiste begeleiding. Daar ben ik ze nog dankbaar voor. Ze zorgden ervoor dat ik met mijn voeten in de polderklei bleef staan, maar er was ook ruimte voor ontwikkeling.

Het was in mijn puberteit niet altijd even fijn. Ik wilde ook, net als mijn vrienden, zorgeloos op een schuurfeest staan met een biertje in m’n hand. Maar als ik met iemand praatte, of alleen al iemand zag, kwam er veel teveel informatie binnen. Daar heb ik echt mee moeten leren omgaan. Dat was niet makkelijk, maar nu kan ik er goed mee omgaan. Het is er altijd nog, maar neemt geen loopje meer met mij.

Hoe ben je astroloog geworden?

Ik heb vier jaar les gehad van Engelien Hanzens en Margreet Andriool in Katlijk, in de buurt van Heerenveen.

Ik zat toen, bleek achteraf, in mijn Saturnus return. Dat betekent dat Saturnus weer terugstaat op de plek van het moment dat je werd geboren: de Saturnus aan de hemel ontmoet de Saturnus in je geboortehoroscoop. Tijdens de Saturnus return rammelt en gooit Saturnus van alles op je bordje. Wat ga je doen? Wat wil je? Is dit wat je echt wil? Heb je de juiste vorm al gevonden in je leven? Weet je het zeker?

Deze periode had ik enorm behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Ik had totaal niet de behoefte om praktijkvoerend astroloog te worden. Ik deed het echt voor mezelf. Ik vond het ook vervelend om mezelf steeds weer uit te leggen en te verdedigen wat ik toch in astrologie zag.

Nu in 2021 vinden mensen het juist tof. De wereld is echt veranderd. En ik waarschijnlijk ook. 😉

Pas bij de Pluto kraak vorig jaar pakte ik de astrologie weer actief op. Zo zat ik ‘s nachts met een glas wijn met een vriendin te sparren over haar horoscoop of urenlang mijn buurmeisje en haar vriendinnen uitleg te geven over wat hun ascendant was. Voor ik het wist had ik m’n agenda vol afspraken. Toen werd het een uitstapje naar de Kamer van Koophandel om Het Sterrenspel in te schrijven.

Dank, Pluto! 😉

Wat is Pluto kraak?

Pluto kraak vindt ergens in je leven plaats. Dan maakt Pluto in je geboortehoroscoop een gespannen connectie (vierkant) met Pluto hoe deze nu aan de hemel staat. Pluto is de planeet van macht en onmacht, seksualiteit, geheimen, transformatie en leven en dood.

Ik merk (jep – ik zit er nog steeds in!) dat ik geen grip meer had op mijn leven. Er gebeurde teveel waarbij ik afhankelijk was van anderen (macht en onmacht). Daarnaast merk ik ook dat mijn werk als theaterdocent op de middelbare school verweven was met mijn ego. Ik had geen baan, ik wás mijn baan.

Dit inzicht, het durven vertrouwen en het durven loslaten van oude overtuigingen zorgt voor échte transformatie. Het voelt alsof ik niet anders kan dan mijn essentie leven. En ja! Daar hoor astrologie ook zeker bij!

Wat kan astrologie voor iemand betekenen?

Door astrologie worden dingen ineens inzichtelijk. Patronen worden helder. Thema’s diepen zich uit. Hoe vaak ik wel niet hoor tijdens een consult: hoe kan het? Het staat daar gewoon!

Heel vaak zien mensen tijdens een consult ineens in wat hun persoonlijke thema is, maar ook wat die van je familie is. Dat werkt zo bevrijdend: ik voel en worstel met iets, maar dat komt voort uit de lijn van mijn voorouders.

Soms hebben ze ineens nieuwe inzichten en komen er spontaan affirmaties voor de komende periode naar boven. Andere keren kan ik aan ze laten zien hoelang een proces ongeveer gaat duren en wat de horoscoop van je vraagt, wat je hebt te leven. En er wordt gelachen en gehuild. Soms is het confronterend, soms heeft het juist lucht. Dat maakt elk consult anders. Net wat er nodig is en wat de thema’s op dat moment zijn!

Welke praktische tools, tips of rituelen wil je meegeven?

Bekijk eens het element dat bij je sterrenbeeld hoort. Meestal is dit element (aarde, water, lucht of vuur) je superieure element. Het is het element van waaruit je de wereld benaderd.

Recht tegenover je superieure element staat je inferieure element. Je inferieure element is net zo aanwezig als je superieure element, alleen kan je er met je bewuste wil vaak niet bij. Het overvalt je als het ware.

Om lekker in je element te zitten (mooi hè?! – daar komt ie dus vandaan!), kan je de overige twee elementen gebruiken als ‘brug’. Doe je activiteiten die typerend zijn voor deze hulpelementen, dan kan je merken dat je lekkerder in je vel komt te zitten.

Vuur en aarde staan tegenover elkaar, evenals water en lucht.

 • Vuur activiteiten: expressie, creativiteit, intuïtieve activiteiten
 • Aarde activiteiten: bakken, sporten, in de tuin werken, fysiek bezig zijn
 • Lucht activiteiten: studeren, informatie zoeken, discussiëren, schrijven en elke vorm van communicatie
 • Water activiteiten: zwemmen, water activiteiten, warm bad, emotie opzoeken en laten stomen (door bijvoorbeeld muziek te luisteren of een bepaalde film te kijken)

Wil je de exacte verdeling weten in je persoonlijke aanleg, bezoek dan een astroloog. Die kan je hier nog veel meer over vertellen.

Wat wil je verder nog kwijt?

Dat astrologie prachtig is. En net als alle andere vormen waarbij je jezelf kan ontwikkelen, is het niks meer en zeker niet minder dan een methodiek. Het werkt als een spiegel van jezelf. Supermooi, maar blijf vooral ook aardse dingen doen! En: je zult altijd zélf aan de slag moeten gaan. Anders is er geen verandering.

In de Spirituele Powervrouwen-reeks interviewen wij vrouwen die bezig zijn op ’t gebied van astrologie, spiritualiteit of de maan. Je leert over diverse werkzaamheden én kunt zelf aan de slag met de tips, tools & tricks die zij met jou delen! Wil je jezelf (of iemand anders) aanmelden voor een interview, lees dan dit artikel of vul meteen het interview-formulier in.

(1) Comment

 1. Hallo redactie,

  Ik zou het leuk en leerzaam ervaren als jullie een interview met mij en over mijn werkzaamheden zouden plaatsen. Als een maan volger en priesteres, ziener. Is het een openbaring om op de juiste frequentie een interview neer te zetten. Vaak ben ik benaderd door bladen veelal story prive etc voor hen iets te vertellen over de bekende nederlanders. Dit heb ik altijd afgeslagen ook de inter views. Not my cup of tea. Mijn motto is leven en laten leven.

  Dus mocht jullie geintreseerd zijn in mijn werk.
  Bezoekje aan mijn website zal voldoende informatie geven.

  Met vriendelijke groet,
  Jackie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨