Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Montessori Speelkleed voor je baby: Oh My Baby Play Gym
0
Shop Shoptips voor je baby

Montessori Speelkleed voor je baby: Oh My Baby Play Gym

Montessori Speelkleed voor je baby: Oh My Baby Play Gym

Ben je op zoek naar educatief houten speelgoed voor je baby? De Oh My Baby Play Gym biedt jouw kindje een leerzame start. De speelmat prikkelt de zintuigen en laat je baby spelenderwijs de wereld om zich heen ontdekken. Lees hier onze review (en check de kortingscode)!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De Oh My Baby Play Gym is een speelkleed met houten bogen, inclusief allerlei accessoires. Geschikt voor kindjes van 0 tot en met 12 maanden (en ook wel voor oudere kindjes, dat lees je verder in deze review). De babygym is volledig ingericht op de sensorische en motorische ontwikkeling van je kindje in het eerste jaar. Kortom: educatief speelgoed voor je baby.

De speelmat komt inclusief speelgids/activiteitengids, waarin per maand wordt uitgelegd hoe de ontwikkeling is en hoe je speelgoed kunt aanbieden. Het hele idee is samengesteld door experts in kinderontwikkeling. Het speelkleed heeft een diameter van 85 centimeter en de houten bogen zijn circa 60 centimeter hoog. Alle elementen van het speelkleed kunnen gemakkelijk en veilig worden gewassen en schoongemaakt.

Wat is Montessori?

Voor we het verder hebben over het speelkleed: wat is Montessori eigenlijk? Montessori is een educatieve benadering ontwikkeld door Maria Montessori, een Italiaanse arts en pedagoog. Het is gebaseerd op het idee dat je kindje van nature nieuwsgierig en leergierig is en dat ‘ie een verlangen heeft om z’n omgeving te verkennen en te ontdekken. Als je het hebt over Montessori voor je baby, dan gaat het om een omgeving met items die visueel aantrekkelijk zijn en die inspelen op de zintuigen. Montessori speelgoed voor je baby moet stimulerend te zijn, dat is een van de belangrijkste dingen. De Oh My Baby Play Gym is dit. Dit is educatief speelgoed dat gemaakt is met een verscheidenheid aan materialen, zodat elke aanraking prikkelt om meer te ontdekken.

Met de Oh My Baby Play Gym voelt je baby zich een ontdekkingsreiziger in een eigen wereldje, waarbij zaken zoals hand-oogcoördinatie, contrasten zien, dingen voelen en geluiden horen worden gestimuleerd. Montessori speelgoed maakt van je baby een zelfstandige baby die zichzelf kan vermaken, juist omdat de prikkels er zijn om meer te leren.

Wat zit er dan allemaal aan de Oh My Baby Play Gym?

De Oh My Baby Play Gym bestaat natuurlijk uit een babygym en een speelkleed, maar er zit meer bij, zoals een spiegel en kleurrijke knisper flapjes. De meeste accessoires die we hieronder benoemen kun je vastzetten aan de houten bogen van de Oh My Baby Play Gym, maar je kunt ze ook los gebruiken. Eén van de accessoires zit vast aan het kleed; de knisper flapjes. Het is afhankelijk van de leeftijd en het spel waarin je het aanbiedt. Om je een indicatie te geven wat erbij zit en hoe je het kunt gebruiken;

Afbeeldingen in zwart-wit én kleur

Bij de babygym vind je in totaal acht afbeeldingen, die je in een leuke ‘slinger’ op kunt hangen binnen de houten bogen. Aan de ene kant staan vier zwart-witte afbeeldingen en aan de andere kant vier kleurrijke plaatjes. De zwart-witte afbeeldingen zijn voor als je kindje nog klein is; het kan dan alleen contrasten zien (de eerste paar maanden). De andere afbeeldingen zijn voor als je kindje wat ouder is. Het leert dan meer woordjes (bij 1+ jaar) en kleuren. Deze afbeeldingen zijn goed voor het ontwikkelen van de ogen en dankzij het handige ‘ophangsysteem’ kies je zelf hoe hoog of laag je de afbeelding-slinger wil hangen.

Afbeeldingen in zwart-wit én kleur

Siliconen bijtring

Een siliconen bijtring is ideaal voor baby’s om op te kauwen en te sabbelen. Kinderen leren eerst ‘voelen’ met hun mond, voordat ze hun vingers/handen gaan gebruiken. Vooral bij doorkomende tandjes is een siliconen bijtring populair. De bijtring zit met een klein lusje vast aan de play gym, maar is ook los te halen. Op de speelmat zit een grijs vakje genaaid, waar je de bijtring in kunt verstoppen. Laat de bijtring eerst een stukje uitsteken zodat je kindje het concept gaat snappen (vanaf circa 7-9 maanden is dit). Later kun je de volledige bijtring erin verstoppen en je kindje vanaf de buitenkant laten voelen dat er wat in zit. Hij zal er veel plezier in krijgen, in het spel van verstoppen. ‘Waar is het nou?’

Knisperbloem

De knisperbloem is zowel los of vastgemaakt aan de babygym te gebruiken. In dat laatste geval hang je ‘m aan de play gym boog, zodat je kindje eronder ligt en ermee kan spelen (met handjes en voetjes er tegenaan tikken). Met een houten ring en een knisperstofje is dit een fijn speeltje. De knisperbloem stimuleert de tactiele en auditieve zintuigen; dus zowel op gevoel als op gehoor.

Knisperbloem

Knisperflapjes

De gekleurde knisperflapjes helpen bij het ontwikkelen van het visuele (gezien de leuke kleuren) en het gehoor (vanwege het knisperen). Dit is de enige accessoire die echt vast zit aan de babygym. Deze kun je niet verwijderen, maar dat hoeft ook niet.

Spiegel voor je baby

‘Hallo, wie is dat vrolijke koppie?’ Je baby zal geen genoeg krijgen van z’n eigen aanbeeld in de spiegel, al zal je kindje zich nog niet beseffen dat ‘ie het zelf is. Deze (kindveilige) spiegel is ideaal voor tummy time: buiktraining voor je baby. Leg de spiegel op de grond en je kindje zal z’n nekspieren gebruiken om te kunnen kijken. Dit helpt bij het versterken van de nek- en rompspieren. Je kunt de spiegel ook gemakkelijk bevestigen aan de houten bogen van de Oh My Baby Play Gym. Als je dit, naarmate hij ouder wordt, steeds hoger doet, train je weer andere spieren in het lichaam van je kindje.

Waarom een spiegel voor je baby? Een babyspiegel is belangrijk educatief speelgoed. Het biedt je kindje namelijk de mogelijkheid om z’n eigen lichaam en gezicht (emoties/gelaatstrekkingen) te verkennen en te leren kennen. Naarmate je baby groter wordt en zich ontwikkelt, groeit ook de nieuwsgierigheid en interesse naar de wereld om zich heen.

Touch&Feel stoffenflapjes

Zo leuk, deze kleurrijke stoffenflapjes! Ze komen in diverse stofjes en vormen en kleuren. Goed voor het aanraken, bijten en sabbelen. Je kunt dit gehele item van de speelmat afhalen, zodat het ook zittend te gebruiken is. Onze dreumes van 18 maanden vond vooral de textuur heel interessant; die verschilt namelijk per stukje stof. Ook lieten we ‘m hiermee kennis maken met kleuren (en hoe de kleuren heten) en vormen (die vind je op de achterkant!). Dat kon in zijn eigen stoeltje aan de eettafel; ideaal dat het van de mat af te halen is.

Stoffen Montessori bal

Deze bal is een classic one in de wereld van Montessori. Deze stoffen bal leert je kindje om iets vast te houden en om diepte te zien. Het contrast op de bal zorgt ervoor dat je baby het al op jonge leeftijd kan zien. Je kunt deze bal eerst aan de Play Gym hangen. Later, als je kindje wat groter is (of al dreumes is), dan kun je er mee rollen, overgooien, et cetera. Dus ook als het nog te groot is om vast te houden, kan je kindje er al wel tegenaan schoppen met de voetjes.

Een stoffen Montessori bal is goed voor de fijne motoriek en om de hand-oogcoördinatie te ontwikkelen. Ook leert je kindje hiermee over oorzaak en gevolg, bijvoorbeeld: ik rol de bal weg – de bal is nu weg. Bij de leeftijd van circa 10-12 maanden zal je kindje veel met de bal gooien, om er vervolgens achteraan te gaan. Een leuk spelletje! Papa en mama kunnen zó meedoen.

Review Oh My Baby Play Gym

De Oh My Baby Play Gym is een fijne, betaalbare en duurzame babygym met speelkleed. De zachte (pastel) kleuren en de houten bogen maken dit een speelmat die niet ‘schreeuwt’ in je woonkamer, maar de contrasten en speeltjes zijn wél zo ingericht dat ze je baby interesseren. Een mooie combi van stijlvol én praktisch.

De accessoires zijn modulair in te zetten; je haalt ze weg of je biedt ze aan. Er zijn legio varianten om het te gebruiken. Het is een speelmat die je kunt gebruiken vanaf de geboorte tot zeker 1,5 jaar oud (hoewel het baby-gedeelte er dan wel af is, qua interesse). Hier is de Oh My Baby Play Gym getest met een dreumes van 18 maanden oud. Hoewel hij natuurlijk niet meer op de speelmat stilligt (zoals een baby), vond hij met name de Montessori bal, de gekleurde Touch&Feel stoffenflapjes en de gekleurde afbeeldingen erg leuk. Ook voor niet-baby’s is dit dus een speelmat om te gebruiken, al is het vooral ideaal als je de play gym al hebt vanaf de geboorte. Een ideaal kraamcadeau!

En niet onbelangrijk: dit Montessori speelkleed is met €109,00 goedkoper dan anderen op de markt. En… je kunt hier nog eens €10 korting op krijgen via onderstaande link met onderstaande kortingscode!

Oh My Baby kortingscode

Wil je voor jouw kindje ook zo’n prachtige Montessori Speelmat? Ga naar de Oh My Baby website en gebruik onze kortingscode. Met de code VOLLEMAAN10 krijg je namelijk €10 korting op de aanschaf van deze veelzijdige babygym!

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.