Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe herken je neppe LEGO Duplo? Een uitleg
0
Alles voor kinderen

Hoe herken je neppe LEGO Duplo? Een uitleg

Hoe herken je neppe LEGO Duplo? Een uitleg

Er zijn veel merken op de markt die compatibel zijn met LEGO Duplo. Sterker nog: de blokjes passen er naadloos op. Als je Duplo tweedehands koopt, dan wil je graag de echte LEGO Duplo kopen. Vandaar dit artikel; want hoe herken je neppe Duplo? We leggen het je uit.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Het herkennen van namaak LEGO Duplo kan een uitdaging zijn, juist omdat de namaak zo goed aansluit. Toch zijn er een aantal indicatoren die je kunnen helpen onderscheid te maken tussen echte en nagemaakte LEGO Duplo.

Kwaliteit van het plastic

Echte LEGO Duplo is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam plastic dat stevig aanvoelt. Neppe Duplo is gemaakt van goedkoper, dunner plastic dat niet zo stevig of duurzaam aanvoelt als het echte product. Het voelt ook qua gewicht lichter aan. Neppe Duplo gaat doorgaans dan ook sneller kapot, terwijl de echte niet kapot te krijgen is en generaties lang meegaat.

Branding

Dit is een groot herkenbaar punt (maar je moet er soms wel even een zaklamp of loep bij pakken, haha). Bij echte LEGO Duplo wordt het LEGO-logo en de naam prominent weergegeven op de verpakking en op de onderdelen zelf. Elke nop aan de bovenkant heeft een kleine LEGO ‘stempel’. Bekijk de headerfoto maar eens: dit zijn echte LEGO Duplo-blokken. Neppe Duplo heeft dit namelijk niet, of het is een stempel/branding van een ander merk.

Grootte en vorm

Echte Duplo-onderdelen hebben specifieke afmetingen en zijn in principe consistent hierin. Neppe Duplo kent veel meer variaties in grootte en vorm. Bij een aantal merken zul je aan de onderkant ook verschil zien in de blokjes (het systeem hoe je ze op elkaar kunt drukken verschilt iets).

Prijs

Echte LEGO Duplo is duurder dan de andere merken met bouwstenen. Soms is het verschil wel 50%. Dat is natuurlijk een groot verschil, vooral als je een kleine portemonnee hebt. Maar bedenk wel: echte LEGO Duplo behoudt z’n waarde en gaat generaties lang mee. Daarnaast kun je Duplo prima tweedehands kopen. En dan komt dit artikel goed van pas, zodat je niet per ongeluk een nep-merk koopt. Marktplaats en Vinted staan vol met goede tweedehands Duplo sets.

Welke merken lijken op Duplo?

Merken die lijken op LEGO Duplo (en hiermee compatibel zijn), zijn onder andere:

De ervaringen met deze merken lopen uiteen. Unico en Mega Bloks worden als positief ervaren, maar BanBao bijvoorbeeld niet zo. Hubelino is leuk voor als je je Duplo wil uitbreiden met knikkerbanen.

Heb je hier zelf ervaring mee, laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨