Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is de spirituele betekenis van de 7/7 engelenpoort (7 juli 2022)
1
Poortdag

Dit is de spirituele betekenis van de 7/7 engelenpoort (7 juli 2022)

Dit is de spirituele betekenis van de 7/7 engelenpoort (7 juli 2022)

Donderdag 7 juli 2022 is weer een prachtige engelenpoortdag, namelijk de de 7/7 engelenpoort. Lees hier over de spirituele betekenis en de energie van deze mooie poortdag. Alvast een kleine hint: dit is een dag om naar binnen te keren en de wijsheid in jezelf te zoeken.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Engelenpoortdag: wat is dat?

Tijdens een Engelenpoortdag is de kosmische energie op aarde goed te voelen. De sluier tussen ons ons en de kosmos is dan dun en dat voel je. Het maakt dat je intuïtie versterkt is, je kunt visioenen ontvangen en heldere, levendige dromen krijgen (die je ook nog eens beter kunt onthouden). Je kunt meer tekens van het universum ontvangen (let goed op!) en – als je daar gevoelig voor bent – beter in contact staan met je engelen.

Je kunt echter ook last krijgen van ascentiesymptomen. Denk aan slapeloze nachten, hoofdpijn, grieperig, weinig energie, vermoeidheid, maar ook het naar binnen keren/in jezelf keren horen hierbij.

Zit je in een tweelingzielenproces? Rondom de 7/7 engelenpoort kun je boodschappen ontvangen rondom je proces. Er kan energetische afstemming plaatsvinden tussen jou en je tweelingziel en de aantrekkingskracht is vandaag een heel stuk groter.

De energie van de 7/7 engelenpoort 2022

Getal 7 staat symbool voor spiritualiteit, innerlijke wijsheid, spirituele verlichting, het mystieke, intuïtie, introspectie, bedachtzaamheid en ons collectief bewustzijn. Op deze engelenpoortdag, waarbij getal 7 twee keer voorkomt, is dat double the energy.

Donderdag 7 juli 2022 is een spirituele dag, waarbij je veel tekens van het universum mag verwachten. Je kunt echter wel snel overprikkelt raken van alles om je heen. Het is fijn om binnen te blijven, in je cocon te kruipen en de wereld een dag aan je voorbij te laten gaan. Morgen komt vanzelf weer. Dit is een dag om naar binnen te keren en de wijsheid in jezelf te zoeken. Of eigenlijk te vinden: je hebt het al in je.

Je vindt hieronder een prettige oefening.

Met Neptunus retrograde in Vissen mag je gaan nadenken over wat écht is, en wat niet. Wat is fantasie, wat is realiteit? Het kan een warrige periode zijn. Je wil veel, maar mentaal word je ergens door tegengehouden. Brain fog. Laat vooral los dat je iets ‘moet’. Je mag gewoon zijn; alles is precies goed zoals het is. Vertrouw daar op!

Daarnaast gaat Vesta retrograde in Vissen op donderdag 7 juli. Vesta is een asteroïde die in astrologie symbool staat voor je levensenergie. Ze is de godin van de eeuwige vlam in jezelf. De vlam die jou aanspoort om ‘t beste van jezelf te zijn en die ervoor zorgt dat jij je dromen achterna gaat. Lees hier meer over Vesta retrograde in Vissen 2022.

Ontspannende oefening om jezelf met deze 7/7 engelenpoort open te stellen aan het universum

Dit is een praktische oefening om je kruin chakra te openen. Voor als je behoefte hebt om jezelf onder begeleiding open te stellen voor alles wat het universum jou schenkt. Doe dit thuis, het liefst alleen. Want juist in jezelf, in je veilige omgeving, kun je in verbinding komen met je Hogere Zelf. Ons advies is om onderstaande oefening te doen zónder telefoon of schermpjes om je heen, dus lees de tekst en schrijf de stappen eventueel over op een papiertje. Veel plezier en ontspanning gewenst!

  • Zorg ervoor dat je gemakkelijke kleding aan hebt. Je draagt bij deze oefening geen schoenen. Sokken mogen natuurlijk wel (lekker warm!).
  • Dim de lichten, sluit de gordijnen nog even. Een kaarsje aansteken mag zeker! Ga bij voorkeur voor een paarse kaars, een witte kaars of een zilveren kaars. Lees hier over de betekenis van kaarsen per kleur.
  • Ga lekker zitten en drink vervolgens een kopje warme thee, bijvoorbeeld lavendel of kamille. Als je bent opgewarmd en onthaast van de rest van de wereld, mag je door naar de volgende stap.
  • Ga ontspannen zitten. Sluit je ogen en focus je op je ademhaling. Langzaam, ritmisch en op je eigen tempo.
  • Voel jezelf naar de aarde zakken. Je lijf drukt zich op de grond. Wees je bewust van elke vezel in je lichaam. Van je tenen tot aan je kruin, van je vingertoppen tot aan je schouder. Voel je gehele hoofd, rondom. Voel je ergens spanning, laat het dan los. Laat je schouders zakken en ‘zink’ in jezelf. Houd je borstkas recht overeind en blijf focus houden op je ademhaling. Los van wat er allemaal om je heen gaande is, zit jij stevig in deze houding.
  • Visualiseer je hoofd, met daarboven je kruin chakra. Een paarse bol (gloed) dat perfect boven je hoofd zweeft. Hoe meer jij dit kunt visualiseren, hoe meer het zich opent.
  • Herhaal de volgende mantra’s:

Ik voel me verbonden met mijn Hogere Zelf.
Ik ben een onderdeel van het Universum.
Ik ontvang begeleiding van mijn Hogere Zelf.
Ik ben compleet met al het Goddelijke.

  • Voel je de cosmische energie in je lijf stromen? Neem deze prachtige energie tot je. Je bent verbonden met het universum. Alles is één. Blijf in het moment, tot je voelt dat het goed is. Tot je bent opgeladen.
  • Sluit af met een bedankje aan jezelf, aan het universum en (eventueel) aan je gidsen.

De volgende bijzondere poortdag is de Leeuwenpoort 2022. Wil je meer oefeningen? Bekijk dan alle meditaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.