Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
De invloed van Chiron, de ‘gewonde heler’
0
Chiron

De invloed van Chiron, de ‘gewonde heler’

De invloed van Chiron, de 'gewonde heler'

Chiron is de ‘gewonde heler’ van het universum. Weet je waar je Chiron zich in je geboortehoroscoop bevindt, dan kun je daarmee je eigen pijnpunten (h)erkennen.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Chiron is een komeet met een unieke en grillige baan. In je geboortehoroscoop wordt Chiron gesymboliseerd als de ‘gewonde heler’ of ‘gewonde genezer’. Chiron vertegenwoordigt onze diepste wond en – vanuit daar – onze inspanningen om die wond te genezen.

Chiron, de ‘gewonde heler’?

Allereerst: waar komt de term ‘gewonde heler’ vandaan? Chiron is vernoemd naar de centaur in de Griekse mythologie die een genezer en leraar was die, ironisch genoeg, zichzelf niet kon genezen. Ik zal ‘t kort uitleggen: Chiron werd al vroeg, na de geboorte, in de steek gelaten en uiteindelijk kort erna verlaten. Dat maakt ‘m het kind van een moeilijke opvoeding. En daar zit ook de ‘wond’. Vanuit die ‘wond’, vond ‘ie echter de kracht om te kunnen genezen. Een leermeester te zijn. Een leraar, en een filosoof. En hiermee werd Chiron tot ‘de gewonde heler’ benoemd.

Chiron is dus een ideaal voorbeeld van hoe je vanuit je pijn (uit je kindertijd) je weg naar de verlichting vindt. Vanuit jezelf, door jezelf te leren kennen. Ken je je Chiron, dan weet je dus wat jouw ‘pijnpunten’ zijn (of kunnen zijn), en dan kun je daar mee aan de slag gaan voor jezelf. En het mooie is: iedereen kan het, want het zit al in je.

En zoals dichter Rumi (favoriet!) zegt: “the wound is where the light enters you” (vrij vertaald: de wond is waar het licht binnenkomt).

Chiron in je geboortehoroscoop

Chiron, de 'gewonde heler'

Je kan Chiron dus vinden in je geboortehoroscoop (lees hier hoe je een gratis geboortehoroscoop aanmaakt). Je herkent Chiron aan het symbool van een soort ‘sleutel’. In feite zijn het de letters ‘O’ en ‘K’ op elkaar, vernoemd naar de persoon die Chiron als eerste heeft gevonden (Charles T. Kowal, in 1977 pas!). Zo jong is onze kennis van Chiron dus nog maar.

Chiron in je geboortehoroscoop wijst dus naar de plek waar je genezende ‘krachten’ (of gaven) hebt, gebaseerd op je ‘wonden’. Hoe je dat kunt interpreteren? Nou, mogelijk compenseer je op die gebieden wat meer. Of ben je juist heel onzeker, waar je dat niet hoeft te zijn. En je merkt dat vaak niet. Het punt met Chiron is namelijk dat je eerst moet (h)erkennen dat je dit zo doet, anders kun je het namelijk niet genezen. Maar als je het erkent, kun je er mee aan de slag. En dat zal jou sterker maken. Zie Chiron dus echt niet als iets ‘naars’ of ‘engs’, maar juist als krachtige genezer!

Als je je geboortehoroscoop weet te interpreteren en je Chiron hebt gevonden, kijk dan goed naar in welk huis Chiron staat en in welk teken.

Je vindt hier de betekenis van Chiron in de huizen en tekens.

Leestip: Patronen doorbreken

Maak je regelmatig dezelfde fouten in het leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? Dan is het boek ‘Patronen doorbreken‘ wat voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨