Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Yoni Steam: wat is het en waarom is dit zo krachtig?
0
Health & happiness

Yoni Steam: wat is het en waarom is dit zo krachtig?

Yoni Steam: wat is het en waarom is dit zo krachtig?

Een kruidenstoombad voor je vagina; de Yoni Steam is hip & hot. En vroeger, heel vroeger, wisten ze dit al. Wat is een Yoni Steam, waarom is een Yoni Steam zo magisch en hoe kun je zo’n stoombad nou echt goed gebruiken? Dat lees je in dit artikel. Stomen maar!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is Yoni Steam?

Een Yoni Steam is een krachtig kruidenstoombad voor je yoni (een woord uit het Sanskriet dat ‘heilige tempel’ oftewel je vagina betekent) en je baarmoeder. Het wordt ook wel V-Steam genoemd. Afhankelijk van wanneer, hoevaak, hoelang en met welke kruiden je een Yoni Steam doet kun je hier op diverse manieren baat bij hebben. Door kruiden te mixen met heet (ietwat afgekoeld! je moet niet verbranden) water komt er een frijne kruidenstoom vrij. Door hier boven te zitten of hurken komen de geneeskrachtige planteneigenschappen van de kruiden bij je vagina binnen, waardoor de bloedsomloop in dat gebied toeneemt.

Je kunt zo’n kruidenstoombad voor je yoni binnen meer en meer (professionele) salons doen, maar het is met name iets waar je zelf thuis mee aan de slag kan. Met de juiste kruiden en tools, that is. Een vaginaal kruidenstoombad is een variant van zelfzorg. In dit artikel gaan we dan ook in op Yoni Steam voor thuisgebruik.

Je zult je vast afvragen: waarom heb je überhaupt een kruidenstoombad voor je yoni nodig?

Je baarmoeder is een tweede hart, omdat het altijd klopt. In je baarmoeder sla je veel op aan emoties en energie, zo vertelt Maud Renard in het boek Luisteren naar je baarmoeder. Sinds ik dat boek heb gelezen (check hier onze review!) ben ik me veel meer bewust van wat een baarmoeder eigenlijk allemaal opslaat en vasthoudt aan energie.

Lees ook: Wat is een Yoni Ei en hoe kun je Yoni Eggs gebruiken?

De magische werking van Yoni Steam

Dankzij het gebruik van een kruidenstoombad kun je het gevoel krijgen dat je meer in verbinding staat met jouw lichaam, ziel, intuïtie en vrouwelijke wijsheid. Het brengt je in contact met je bekkengebied en het herinnert jou eraan hoe geweldig het is om vrouw te zijn. En de krachten die hierbij horen. Het is dus heel helend én genezend om met geneeskrachtige kruiden aan de slag te gaan. Het is soothing, geeft je een boost aan feminine power en zorgt voor een fijn gevoel.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je blokkades hebt. Het lukt maar niet om zwanger te worden (dit kan ook medische redenen hebben; check altijd met je dokter! dit is geen medisch advies), je blokkeert bij de gedachte aan seks alleen al of je voelt je vrouwelijkheid niet in balans zijn. Een kruidenstoombad voor je yoni opent (energetisch) dit gebied weer. Of zorgt in ieder geval voor een ingang, zodat je iets kunt loslaten of verwerken wat in je vagina of baarmoeder opgeslagen zit. En het kan bevorderend werken op de vruchtbaarheid. Yoni Steam kan ook jouw menstruatiecyclus beter op gang krijgen (bijvoorbeeld bij PCOS). Daarnaast helpt het je om je Wortelchakra en Sacraalchakra meer in balans te brengen.

Ik snap je: dit kan heel zweverig overkomen. Het is met dit soort zaken namelijk niet zo dat je een zichtbare wond hebt en er een pleister op kunt plakken. Het gaat hier met name om energetische healing. Om opgeslagen, oude energie. Misschien van jou, misschien wel van je voorouders.

Waar het ook vandaan komt: de helende werking van kruiden (kruidenmagie) wordt al eeuwenlang toegepast. Het is niet iets van de laatste jaren. We zijn steeds meer terug aan het gaan naar de natuur – ook met dit soort rituelen als een kruidenstoombad voor je yoni. Als je twijfelt: give it a try. Als je het helemaal niets vindt, dan heb je in ieder geval een poging gedaan om het daadwerkelijk te ontdekken. En als een V-Steam écht niets voor jou is, dan vind ik het alsnog heel tof dat je deze informatie tot je neemt en er wel nieuwsgierig naar bent.

Yoni Steam tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap wordt het doen van een Yoni Steam volledig afgeraden. Kruiden zijn namelijk ontzettend krachtig. Ook als je niet zeker weet of je zwanger bent kun je beter geen Yoni Steam doen.

Yoni Steam na de bevalling

Dat is anders na een bevalling, want na de geboorte is het vanuit oudsher heel gebruikelijk om jezelf, je vrouwelijkheid, te verzorgen, te helen en in balans te brengen. Je hebt ten slotte een hele prestatie geleverd. In veel culturen komen vrouwen na de geboorte samen om de kraamvrouw te verwennen met onder andere een vaginaal stoombad met kruiden en Bengkung Belly Binding (buik binden).

Het is een holistische benadering om jezelf weer meer thuis te voelen in je lichaam, het te eren en in balans te brengen.

Een Yoni Steam na de bevalling zorgt voor ontspanning, heling en genezing. Zowel lichamelijk als mentaal.

Yoni Steam set

Yoni Steam gebruiken

En dan: aan de slag met je (eerste) Yoni Steam. Het makkelijkste is om een kant-en-klaar setje aan te schaffen. Ik ben gegaan voor The Cosmic Woman Box van Mena’s World. The Cosmic Woman Box is een set van drie buizen Yoni Steam (waarbij één buis één stoombad is), een Yoni Steam Stoel (wc-bidet) en een kleine verrassing (in mijn geval een heerlijke, handgemaakte natuurlijke zeepje van sinaasappel en steranijs en een auraspray tester). In elk Yoni Steam buisje zit een Aziatische kruidenmix die – naast dat ze heerlijk ruiken – je helpen om je te verbinden met je vrouwelijkheid en je (kosmisch) lichaam. Vandaar ook de naam van deze V-Steam mix: The Cosmic Woman.

Wat heb je nodig?

Naast een Yoni Steam set heb je ook wc-bidet*, warme sokken/pantoffels en een deken nodig. Warme voeten is een warme baarmoeder, zegt men ook weleens. Die laat je tijdens je Yoni Steam healing sessie dus niet koud worden. Daarnaast zit je met een ontbloot onderlijf boven een kruidenstoombad, dus om over het algemeen lekker warm/cozy te blijven is een deken om je heen geen overbodige luxe. En dat geeft trouwens ook een gevoel van geborgenheid – alsof je in een baarmoeder zit. Je kunt ook een groot badlaken gebruiken en om je heen slaan.

*Heb je geen wc-bidet? Je kunt er ook los een kopen via deze link. Er zijn natuurlijk ook alternatieven die jij waarschijnlijk wel in huis hebt. Een aluminium kom of een pan is er daar één van. Heb je een kom/pan die in je toilet past, doe het dan op die manier. Glasgebruik wordt absoluut afgeraden in verband met de kans op breken.

⚠️ Lees eerst de disclaimer onderaan dit artikel.

Aan de slag

Zorg voor een ontspannen omgeving, bijvoorbeeld het toilet op je badkamer. Doe de lampen uit, steek wat kaarsjes aan en zet deze Yoni Steam Healing muziek aan op de achtergrond. Je mag niet gestoord worden en er moet een aangename temperatuur zijn. Een Yoni Steam sessie duurt circa 10 – 30 minuten (inclusief douchen vooraf). De muziek van die video is 33 minuten lang, dus dit geeft je ook wat minuten om ‘m aan te zetten en jezelf te installeren.

  1. Neem een ontspannen douche om jezelf helemaal warm en ‘vrij van de dag’ te maken. Trek na het douchen een Yoni Steam japon aan (joe, dit heb ik zelf ook niet in huis hoor ;-)) of ga voor een grote, oversized nachtpon.
  2. Breng 1,5 liter water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur uit.
  3. Doe de kruiden in het wc-bidet*, installeer dit op de plek en laat het even afkoelen. De stoom mag niet te heet zijn. Voel de warmte vooraf om brandwonden van de stoom te voorkomen. Dit afkoelproces geeft daarnaast de kruiden de tijd om goed in het water te trekken.
  4. Volg nu jouw persoonlijke stoomadvies op of houd maximaal 15 minuten aan. Wat er voor jou maar ook werkt! Onderstaande Yoni Healing sessie muziek helpt hierbij. Focus je op jezelf en je inner divine feminine en laat je meevoeren onder begeleiding van deze fijne 528 Hz (de frequentie van wonderen en liefde) toon.
  5. Sta op als je er genoeg van hebt of als de tijd om is. Je kunt van je ontspannen moment gebruik maken om nog wat in een journal te schrijven, intenties neer te zetten of affirmaties tegen jezelf uit te spreken. Je kunt ook je dankbaarheid uiten voor deze mooie sessie.

Yoni Steam Healing muziek

Toen ik via Instagram in contact raakte met soulcoach FiloMena van Mena’s World klikten we gelijk. We spraken af en kletsten in onze eerste meeting al bijna 1,5 uur weg. Over onze raakvlakken, onze visies en wat ons in het leven bezig houdt. Toen ik haar vertelde dat ik de yoni steam wel had willen gebruiken na de bevalling van onze zoon, zei ze meteen: je krijgt een setje. Dat wat ik in dit artikel aan producten heb besproken heb ik dan ook gekregen van haar. Ik word hier niet voor betaald en ben oprecht enthousiast over haar webshop. Steun de kleine spirituele ondernemer en shop je Yoni Steam bij Mena’s World! Oh, en je kunt hier ook lezingen boeken en meer spirituele items scoren. Allemaal met licht en liefde handgemaakt.

Disclaimer

Weet wat je doet voor je hier aan begint. Je kunt jezelf ook met afgekoelde stoom verbranden. De huid van de schaamlippen is heel kwetsbaar. Ook kunnen kruiden slecht zijn voor je pH-waarde. De optimale pH-waarde voor je yoni ligt van 3,8 tot 4,5. Komt het daarbuiten, dan is de zuurgraad van je yoni uit balans en kun je een infectie krijgen. Gynaecologen waarschuwen voor het toepassen van een Yoni Steam, ook omdat je vagina een zelfreinigend orgaan is. Daarnaast kan de stoom feitelijk gezien niet bij je baarmoeder komen. Die ligt natuurlijk goed beschermd. VolleMaanKalender.nl biedt geen medisch advies – dit artikel is ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨