Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Luisteren naar je baarmoeder
0
Shop

Review: Luisteren naar je baarmoeder

Review: Luisteren naar je baarmoeder

Emotionele gynaecologie als kompas: in het boek Luisteren naar je baarmoeder ontdek je de holistische visie van Maud Renard. Ze legt uit hoe de baarmoeder in relatie is met geest en ziel, hoe je vrouwelijke organen feitelijk werken en hoe je een emotionele verbinding tot stand kan brengen. Met praktische oefeningen, rituelen en visualisaties. Lees hier onze review!

Maud Renard was jarenlang aan de pil – zoals velen van ons. Het wordt je ooit voorgeschreven en je accepteert het, maar eigenlijk ‘demp’ je daarmee je lichaam en geest, zo schrijft ze. Je bent jezelf niet, zo blijkt al uit veel onderzoeken.

En ik kan dat beamen. Het moment dat ik na meer dan 15 jaar van de pil af ging, werd mijn wereld anders. Mijn emoties waren minder vlak en ik voelde me na een aantal weken gelukkiger, meer open. Alsof er een cape van mij af viel. Bizar eigenlijk, dat zoiets als de pil zo snel wordt voorgeschreven aan jonge meiden. En natuurlijk heeft de pil mij ook wel veel goeds gebracht hoor. Mijn cyclus was regelmatig (en ik kon er zelfs invloed op uitoefenen door ‘door te slikken’), ik werd niet zwanger en ik had nauwelijks, of eigenlijk geen, menstruatieklachten. Maar toch wordt het heel snel voorgeschreven, omdat ‘het zo hoort’.

Het is fijn dat Maud Renard het boek met dit verhaal opent. Ik voel me namelijk meteen verbonden met wat ze wil zeggen. Het moment dat zij van de pil af ging, werd haar een spiraaltje voorgeschreven. En ook dat nam ze aan. Omdat ‘het zo hoort’. Ze ervaarde meteen al heel veel klachten, maar omdat je te horen krijgt dat ongemakken erbij horen, ga je daar niet mee terug naar de dokter. En ondanks dat haar klachten aanhielden, deed ze dat dus niet. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar ik ken wel personen in mijn omgeving die dit (helaas) wel hebben.

Baarmoeder als tweede hart

Ze vertrok met haar partner naar Colombia en ontmoette een vrouw die haar leven zou veranderen. Ze ging bij haar in de leer en ontdekte alles over emotionele gynaecologie. Je baarmoeder is een tweede hart, omdat het altijd klopt. In je baarmoeder sla je veel op aan emoties en energie. Dat kun je dempen met medicatie, of negeren.

Maar beter is dat je de regie pakt.

Dat je weet dat ook dat jij daar invloed op kunt oefenen door te ontcijferen wat je baarmoeder jou wil zeggen.Dus in plaats van klakkeloos aannemen wat zo zou horen of zou moeten, dat je gaat luisteren naar je eigen lijf en de signalen die het geeft.

En dat leer je met de kennis uit het boek Luisteren naar je baarmoeder.

  • Review: Luisteren naar je baarmoeder
  • Review: Luisteren naar je baarmoeder
  • Review: Luisteren naar je baarmoeder
  • Review: Luisteren naar je baarmoeder
  • Review: Luisteren naar je baarmoeder

Review

Dit boek is geen medische oplossing en uiteraard moet je altijd nog een dokter raadplegen als je ergens last van hebt. Het boek gaat ook niet in op vruchtbaarheid, zwangerschap en postpartum. Wel geeft het boek allerlei rituelen en oefeningen om de taal van je baarmoeder te ontcijferen bij klachten zoals bijvoorbeeld een onregelmatige cyclus, vermoeidheid of lichtgeraaktheid. Daarnaast leer je de basis van de vrouwelijke anatomie, alles over hormonen en emoties en hoe je lekker in je lijf kunt zitten.

Bekijk vooral de slideshow hierboven voor een impressie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨