Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is tarot en hoe kun je beginnen met tarotkaarten?
0
Tarot

Wat is tarot en hoe kun je beginnen met tarotkaarten?

Wat is tarot? - VolleMaanKalender.nl

Wil je beginnen met tarotkaarten, maar weet je niet hoe? Of twijfel je nog over wat tarot met en voor jou kan doen? Lees dan dit artikel van gastredacteur Maud, waarin ze haar ervaring over de ontmoeting met tarot beschrijft. Inclusief tips om te beginnen!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Inhoud

Wat is Tarot?

Tarot is geeft je antwoorden op vragen die je hebt. Het is een praktische methode om je diepste wijsheid naar boven te halen. Daarnaast geeft tarot inzicht in persoonlijke problemen en ingewikkelde levenspatronen.

Hoe ziet een Tarot deck eruit?

Een tarot deck bestaat uit 78 tarotkaarten met afbeeldingen. Iedere kaart heeft een eigen betekenis.

Het bekendste tarot deck is het Rider Waite Tarot deck. Bij tarot zijn de kaarten van het deck verdeeld in de grote arcana en de kleine arcana. De grote arcana bestaat uit 22 kaarten en staat symbool voor (grote) levensgebeurtenissen. De kleine arcana bestaat uit 56 kaarten en staat symbool voor de alledaagse gebeurtenissen. De kleine arcana is weer verdeeld in vier reeksen met bijbehorende symbolen, inclusief de hofkaarten (schildknapen, ridders, koninginnen en koningen).

Deze reeksen zijn:

 • de Staven (Wands);
 • de Zwaarden (Swords);
 • de Kelken (Cups);
 • de Pentakels (Pentacles.

Daarnaast heeft elk sterrenbeeld een eigen tarot kaart uit de grote arcana. De betekenis van de tarot kaart past bij de energie van je sterrenbeeld. Voor Weegschaal is dat bijvoorbeeld de tarot kaart Gerechtigheid. Meer weten? Lees dan verder in dit artikel over tarot kaarten en sterrenbeelden!

Tarot vereist kennis.

Elke kaart heeft namelijk een betekenis, zowel rechtop (zoals je de kaart hoort te zien) als omgekeerd (reversal). Hoe leer je de kaarten kennen? Er zijn meerdere manieren en er zit natuurlijk altijd een boekje met betekenis bij, maar je leert de kaarten en het deck het snelst kennen als je er mee aan de slag gaat. Zo koppel je jouw kennis aan je ervaringen.

Aan de slag met Tarot

Tijd om aan de slag te gaan! Maar waar begin je? Mijn eerste tip is om een tarot journal aan te leggen. Je kan in je journal de betekenissen noteren per kaart, gekoppeld aan jouw ervaringen uit je eigen leven.

Begin bijvoorbeeld met het trekken van een dagelijkse kaart. Doe dit volledig op jouw manier: zoek de rust op en maak die connectie met jezelf. Voor mij werkt het bijvoorbeeld goed als ik de natuur in ga.

Een tarot kaart trekken in 6 stappen

 1. Stel een vraag en focus je op die vraag;
 2. Houd de kaarten vast in je linkerhand en leg je rechterhand er bovenop
 3. Blijf focussen op de vraag die je wil stellen;
 4. Schud de kaarten tot dat er eentje uit het deck valt (tijdens het schudden);
 5. Bekijk de kaart in alle rust: neem de tijd om in je op te nemen wat je ziet, en om te voelen wat de kaart met je doet;
 6. Interpreteer de kaart vanuit je intuïtie en schrijf dit op in je journal.

Optioneel kun je nadien nog de betekenis van de kaart raadplegen (uit het bijbehorende boekje) als je hier behoefte aan hebt.

Nog een paar tips…

 • Reinig je deck voor je ‘t voor de eerste keer gaat gebruiken en reinig je deck regelmatig. Je kan hiervoor Palo Santo of een smudgestick gebruiken.
 • Leg jouw kaarten tijdens volle maan in het licht van de maan (gewoon binnen, achter glas). Dit zuivert je deck van negatieve energie.

Hoe tarot op mijn pad is gekomen

Ik eindig dit artikel met een ervaringsverhaal en wat tarot voor mij heeft gedaan. Begin dit jaar werd ik namelijk letterlijk wakker geschud na een kaartlegging. De kaartlegging was enerzijds een bevestiging van wat ik zelf voelde en anderzijds werd er op tafel gelegd wat op dat moment speelde in mijn leven. Mijn pijnpunten en mijn krachtpunten.

Het was het begin van de ontdekkingsreis in en met mezelf.

Ik heb vanaf dat moment actie ondernomen. Ik ben niet langer in de slachtofferrol blijven zitten, maar maakte van mijn pijn juist mijn kracht. Daarnaast ben mijn gevoelige kant gaan omarmen en laat me er nu graag door leiden. Ook ben ik gaan vertrouwen op mijn intuïtie en mijn gevoel. Dit heeft me echt al zoveel bijzondere gebeurtenissen gebracht! Ik ben ook meer in mijn kracht gaan staan door te luisteren naar mijn noden en de noden van mijn innerlijke kind.

Het zit in de familie, werken met tarotkaarten. Toch had ik deze kant van mezelf altijd diep verborgen gehouden. Ik maakte mezelf wijs dat het allemaal niet wat voor mij was. Ik wilde ‘normaal’ zijn en voldoen aan de norm. Ook al was dit de norm die ik mezelf opgelegd had. Later kwam ik erachter dat tarot juist één van de ontbrekende stukjes van mijn eigen puzzel bleek te zijn.

Wat tarot voor mij doet

Door te gaan werken met tarot -en orakelkaarten en te vertrouwen op mijn intuïtie ging er een wereld voor me open. Ik kwam dichter bij mezelf, ging op mezelf en mijn gevoel leren vertrouwen en voelde dat ik op mijn pad terecht gekomen was.

Tarotkaarten en orakelkaarten zijn voor mij geen toekomstvoorspellingen. Het zijn handvatten die me dagelijks bewust laten worden van mezelf: wat er in me omgaat, hoe het met me gaat en wat er speelt in mijn onderbewuste en in mijn leven.

De boodschappen van de kaarten geven me richting, ondersteuning en verdiepen mijn persoonlijke groei.

Ze laten me stilstaan in het moment en zijn het startpunt van mijn dagelijks journalen. Ze zorgen ervoor dat ik mijn intuïtie steeds verder ontwikkel en nog dichter bij mezelf kan komen. Het zijn mijn wegwijzers, maar de acties moet ik zelf ondernemen.

'Ik wil ook jou de kracht in jezelf laten ervaren. Ik wil ook jou in verbinding brengen met jezelf.
Je hoeft het niet alleen te kunnen of te doen. Laat mij jouw vuurtje opnieuw doen branden. Ik neem jullie graag mee op reis in jezelf. Ik neem jullie graag mee op reis met jezelf. Welkom in de wereld van tarot.'

Tarot en kaartendecks kopen?

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan al onze Tarot en kaartendecks in de VolleMaanKalender.nl shop!

Door Maud Blomme • Mama van drie kindjes: Juul, Achiel & Elodie • Vriendin van Francesco • De natuur is haar happy place: ze vindt er rust, inspiratie en energie • Gepassioneerd door tarot en orakelkaarten, de kracht van de natuur en essentiële oliën •

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨