Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Vissen-seizoen 2022: emoties en loslaten
1
Zon

Vissen-seizoen 2022: emoties en loslaten

Vissen-seizoen

Vrijdag 18 februari staat de zon in Vissen. Een stormachtig begin van het laatste teken van de dierenriem! ♓ Vissen-seizoen 2022 is een tijd van introspectie, dromen en emoties… Met dit waterteken aan kop mag jij voelen en loslaten.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De zon staat voor ‘je wezenlijke ik’, je zelfexpressie en je identiteit. Elke 30 dagen gaat de zon over in een nieuw sterrenbeeld. Nu is ‘t de tijd voor Vissen. Tijdens deze periode voel je de heersende energie van dit sterrenbeeld, ongeacht of je Vissen in je geboortehoroscoop hebt of niet.

Een stormachtig einde

Het laatste teken van de dierenriem begint stormachtig, met Eunice in ons land. Het zorgt niet alleen voor storm op straat, maar ook voor storm in je hoofd. Donkere wolken, verwarring of een wollig brein… Je kunt er flink last van hebben. Tijd om in jezelf te keren, hoe lastig dat ook mag zijn.

Vissen-seizoen is de hekkensluiter. Tijd om terug te blikken. Pak je dagboek of journal erbij:

  • Wat heb je het afgelopen jaar bereikt?
  • Wat heb je het afgelopen jaar geleerd?
  • Waar ben je in gegroeid?
  • Wat voel je (en zijn dit daadwerkelijk je eigen emoties, of die van een ander)?
  • Wat mag jij loslaten?

Alles dat al die tijd onder het oppervlakte zat, komt tijdens Vissen-seizoen 2022 naar boven. De diepe wateren beginnen te kolken. Dromen worden deze weken heftiger, net als emoties. 

En dat ruimt op. Laat los wat niet meer bij jou past. Geef toe aan je gevoel. Creëer die ruimte. Marie Kondo voor je hoofd ;-).

Ruimte voor een nieuw begin

Er komen bijzondere dagen aan, te beginnen met palindroomdag 22-02-2022. Op zo’n dag, een engelenpoortdag, is de sluiter tussen ons op aarde en ‘meer’ heel dun. Verwacht bijzondere ontmoetingen of berichten op je pad. Luister naar je intuïtie. Wat probeert het universum je te vertellen?

Een set kaarten zoals de Inner Compass Cards kunnen jou helpen om je innerlijke boodschap naar buiten te brengen.

Water is leven. Er komt iets nieuws aan. Een nieuwe liefde, een nieuwe baan, een nieuw project… Zeg het maar! Geef water de ruimte en het maakt haar eigen pad. Het kan in diverse vormen komen en het is bestand tegen andere elementen. Water is krachtig!

Dromen en levenslessen tijdens Vissen-seizoen 2022

Neptunus is de heersende planeet van Vissen. Het is de planeet van je droomwereld en je verbeelding. Niet voor niets dus dat jouw dromen zo levendig zijn, de komende weken. Probeer ze te onthouden en noteer je dromen in je journal. Wat is de verborgen boodschap?

Je droomt onder andere om emotioneel en psychologisch evenwicht te vinden en om creativiteit te vergroten. Het zorgt ervoor dat je alledaagse zaken en onderbewuste zaken verwerkt. Dromen hebben dus een therapeutische werking.

Gebruik de dromen en visioenen die je krijgt daarom om iets moois te maken. Denk hierbij aan schilderijen, teksten of muziek. Dat kan meteen therapeutisch werken: denk maar eens aan de diepe wateren. Wat daar zit, kan jij nu verwerken.

Het boek Dromenduider kan jou helpen om verborgen boodschappen te ontdekken en te ontcijferen.

Levensles (h)erkennen

Als je kijkt naar huizen in astrologie, dan gaat Vissen over het twaalfde – en laatste – huis. Dit is het huis van de afsluiting, afzondering en eenzaamheid. Huis 12 in astrologie is ook het huis van het onbewuste, je angsten en je spirituele leven. Het is de plek van rust; de plek van terugtrekken en bijtanken. Het is je meest spirituele huis: de poort naar andere dimensies en hoe jij dit ziet/ervaart. In dit huis zit ook een sterke (persoonlijke) levensles. Het twaalfde huis in astrologie is namelijk ook het huis van zelfondermijning: waarmee schiet jij jezelf in de voet?

Als je dit eenmaal weet, kun je het (h)erkennen en dit omdraaien naar iets positiefs. Naar jouw kracht. En dat mag jij deze weken ontdekken. Kijk naar binnen: wat wil jíj? Waar wil je afscheid van nemen? Vissen is zoals gezegd het laatste teken van de dierenriem en dus het einde van een cyclus, dus gebruik die energie hier dan ook voor!

Video: Vissen-seizoen 2022 reading

Bekijk de speciale Vissen-seizoen reading door twinflame expert Natasja! Wat brengt deze periode jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨