Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele Powervrouw: Willemijn Welten
0
Interviews, verhalen & columns

Spirituele Powervrouw: Willemijn Welten

Spirituele Powervrouw: Willemijn Welten

In dit artikel uit de Spirituele Powervrouw-reeks spreken we Willemijn Welten: onder andere auteur van de bestseller Manifesteren kun je leren. Deze maand komt haar nieuwste boek uit: Wonderen manifesteren. Een persoonlijk boek over nuchtere spiritualiteit, waarin Willemijn haar eigen verhaal doet. En wij spraken haar alvast.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wonderen manifesteren: vanwaar de stap naar dit boek?

Wonderen Manifesteren is niet de eerste uitgave van Willemijn. Manifesteren kun je leren, een kaartendeck, een kinderkaartendeck en een Manifestatie Journal gingen dit boek al voor.

Een Cursus in Wonderen is een inspiratiebron geweest. Dit is een absolute klassieker op dit gebied, maar ‘het is wel groot en veel‘, legt Willemijn uit. Ze wilde de basisprincipes versimpeld overbrengen en iets maken waarvan mensen dachten ‘oh fijn, dit snap ik en dit voel ik‘. Wonderen Manifesteren is daar de uitkomst van.

Het is het meest persoonlijke boek tot nu, ook omdat het over de liefde gaat (spoiler alert; dit verhaal loopt goed af). Het boek gaat naast liefde ook veel over vergeving. Zo neemt Willemijn je mee in een aantal voorbeelden van moeilijke dingen die zij en haar klanten hebben vergeven.

Daarnaast had ze nog een motivatie om dit boek te schrijven. Willemijn: ‘Wat ik nog heel vaak zie is dat manifesteren wordt ingezet om aan te trekken wat jij wenst, terwijl manifesteren juist het meest krachtig is om het leven te laten ontvouwen dat er voor jou is. Dus in plaats van dat jij met je hoofd bedenkt wat je wil manifesteren (wat ik ook echt wel uitleg in Manifesteren kun je leren hoe je dat kunt doen), gaat dit boek veel meer over hoe jij kan verbinden met jouw hart en innerlijk geluk kan voelen. Daar heb je namelijk niks voor nodig; geen coaching, geen huis, geen man. Dat zit al in je, dat gevoel. Je leest in Wonderen Manifesteren hoe je verbinding kunt maken vanuit dat gevoel en vanuit daar kunt aantrekken wat er bij je past, want dat is iets beters dan wat je kan bedenken.’

Hiermee geeft Willemijn aan dat het niet gaat om wat er met jou gebeurt of wat de situatie is, maar hoe jij hiermee omgaat. Vergeving, met liefde kunnen kijken, et cetera. Dit boek gaat om verantwoordelijkheid nemen over het nu. In het nu. ‘We willen allemaal voor liefde kiezen, tuurlijk, maar nu is het enige moment waarin jij kunt manifesteren, wat jij hebt’. Ze legt uit wat het ‘nu’ is, hoe dat dan werkt en hoe je verantwoordelijkheid kan nemen voor jouw gedachten in het ‘nu’.

Angst en liefde

Daarnaast komt alles eigenlijk altijd terug op twee dingen: angst en liefde. ‘Alles komt vanuit mijn gevoel altijd terug op angst en liefde. Jouw ego is het stemmetje wat je richting de angst wil hebben en de stem van jouw hart (je intuïtie) die wil je richting de liefde hebben. In het begin start ik het boek ook met ‘okay, ben je je bewust van het feit dat jij verantwoordelijk bent voor hoe jij denkt nu?’ Laat je het stemmetje van je ego de overhand hebben in jouw mind of luister je naar het stemmetje van je hart? En hoe herken je dan dat verschil?’.

Ze legt in Wonderen Manifesteren dat mensen vaak vanuit angst in een slachtofferrol komen. Dan laat je je leven leiden door angst in plaats van door liefde. Hoe kun je dan weer in de rol van creator komen? Willemijn: ‘Kom in de drivers seat van je eigen leven, daar opent het boek ook mee’.

Haar eigen favoriete manier van manifesteren? ‘Vooral heel veel plezier maken; lachen en in dat moment stilstaan, dankbaar zijn en denken: hier wil ik meer van’. Wonderen Manifesteren is vanaf dinsdag 18 oktober 2022 te koop als paperback of e-book.

Headerfoto: Esther Eva

In de Spirituele Powervrouwen-reeks interviewen wij vrouwen die bezig zijn op ’t gebied van astrologie, spiritualiteit of de maan. Je leert over diverse werkzaamheden én kunt zelf aan de slag met de tips, tools & tricks die zij met jou delen! Wil je jezelf (of iemand anders) aanmelden voor een interview, lees dan dit artikel of vul meteen het interview-formulier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨