Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele Powervrouw: Mirjam de Ruiter
0
Interviews, verhalen & columns

Spirituele Powervrouw: Mirjam de Ruiter

Spirituele Powervrouw Mirjam de Ruiter

Ze is freelance illustrator voor onder andere Flow Magazin, Willemijn Welten en Maed for Mini. Daarnaast heeft ze onlangs de prachtige Moon Agenda 2023 gepubliceerd. Een creatief kunstenaar met heel kenmerkend werk. In dit interview met Mirjam de Ruiter vertelt ze over haar weg hiernaar toe.

Hi! Wat is je naam en wat is het wat je doet?

Hey, Ik ben Mirjam de Ruiter en ik ben illustrator. Ik illustreer vanuit een gevoel; zo ben ik eindeloos geïnspireerd door de natuur en de schoonheid van de wereld om ons heen. Ook staat er vaak een sterke en modebewuste vrouw centraal in mijn werk. En elegante en dromerige taferelen, waar altijd wel een vleugje magie te ontdekken is door mijn interesse in astrologie en spiritualiteit. Ik laat me leiden door de natuur in al haar pracht en puurheid en werk graag met verrassende kleurcombinaties die je vrolijk maken.

Waarom ben je hier mee begonnen?

Sinds ik jong ben volg ik altijd al mijn hart en heb ik geleerd heel duidelijk te luisteren naar haar stem. In 2010 werkte ik als modestylist bij o.a Glamour, Flair en Libelle, maar iets zei me dat er meer was. Ik reisde naar Bali om met gehandicapte kinderen te gaan werken. Hier ontmoette ik zoveel interessante mensen, dat ik uiteindelijk 2,5 jaar ben gebleven. Ik werkte met kleding- en sieraden ontwerpers en voor een maandelijks tijdschrift die op het eiland uitkwam. Bali opende mijn creatieve zintuigen nog meer en ik besloot niet meer terug te gaan naar de modewereld in Amsterdam, maar bleef reizen, schilderen en illustreren.

Hoe ben je freelance illustrator geworden?

Door die krachtige innerlijke stem te volgen, komen steeds de juiste mensen op mijn pad waarmee ik prachtige projecten mag doen. Van boeken tot kaartendecks. Van kledingmerken waarvoor ik prints ontwikkel tot tijdschriften waarvoor ik illustraties bij artikelen maak. En ook grote kunstwerken voor merken. Stuk voor stuk zijn het mensen die meevoelen met mijn stijl, de ziel en de kracht in mijn werk zien en qua levensfilosofie ook bij mij passen. Daar ben ik zo dankbaar voor!

Wat kunnen jouw creaties voor iemand betekenen?

Mijn illustraties hebben vaak een krachtige vrouw centraal, zo wil ik graag de kijker laten voelen dat ze haar unieke zelf mag zijn en dat iedereen mooi is op zijn eigen manier. En dat we allemaal een kracht in ons hebben, een uniek verhaal. Daarnaast hoop ik de kleine, bijzondere momenten (waar ik zelf zo dankbaar voor ben) terug te laten komen in mijn werk. En dat zijn vooral natuurmomenten. Bij het maken van mijn illustraties start ik altijd bij een gevoel; waarna ik ga schetsen en schilderen of tekenen. Ik denk dat je dit goed terug kan zien in alles wat ik doe, vanuit mijn hart.

Welke praktische tools, tips of rituelen wil je nog meegeven?

Laat je leiden door je hart en je innerlijke stem. Spiritualiteit kan daarbij helpen, de maanfasen, de sterrenbeelden, een affirmatie, een gedicht. Ik maak altijd aan het einde van het jaar een vision board. Laat je leiden door wat je ziet, het liefst met een schaar en een paar tijdschriften. Denk er niet te lang over na maar knip en plak op een groot A3-vel alles wat jou op dit moment aanspreekt. Zo krijg je een visueel beeld van een daadwerkelijke wens van je hart. Kijk vervolgens naar wat de kleine stapjes zijn, om al die mooie en krachtige dingen van jouw vision board in jouw leven terug te laten komen.

Moon Agenda 2023

Dit jaar breng ik voor het eerst mijn eigen Moon Agenda 2023 uit; een vrolijke en krachtige planner met alle maanfases duidelijk per week vermeld en elke maand een ander sterrenbeeld uitgelicht. De sterrenbeelden hebben ook allemaal een bloem, die de karakteristieken van dat sterrenbeeld dragen. Verder is er ruimte voor journaling, een gratitude garden en plek om je eigen maan intenties en affirmaties op te schrijven. Op die manier kun jij jezelf en de andere sterrenbeelden om je heen nog beter leren kennen, terwijl je een jaar lang mindful je afspraken inplant. Je koopt de Moon Agenda 2023 hier.

In de Spirituele Powervrouwen-reeks interviewen wij vrouwen die bezig zijn op ’t gebied van astrologie, spiritualiteit of de maan. Je leert over diverse werkzaamheden én kunt zelf aan de slag met de tips, tools & tricks die zij met jou delen! Wil je jezelf (of iemand anders) aanmelden voor een interview, lees dan dit artikel of vul meteen het interview-formulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨