Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Van ziel tot ziel
0
Shop

Review: Van ziel tot ziel

Review: Van ziel tot ziel

Het boek Van ziel tot ziel van Thomas Moore is een handleiding voor therapeuten en coaches, maar ook voor een vriend, vriendin of ouder. Want iedereen verleent weleens zielenzorg aan een ander (bewust of onbewust). Lees hier onze review!

Van ziel tot ziel is een A5-formaat paperback uitgave met 248 bladzijdes. Met dit boek leer je een goed gesprek aan te gaan in moeilijke tijden. Thomas Moore leert vanuit zijn boek Van ziel tot ziel dat je dit doet met bezielde aandacht vanuit het hart. Door vijf thema’s die bijdragen tot de kunst van helpende en helende gesprekken, leer je op een diepgaand en praktische manier aandacht te geven aan onmisbare gesprekken.

Dit kun je verwachten van het boek

Niet alleen therapeuten of coaches krijgen te maken met moeilijk gesprekken, maar ook jij kunt midden in zo’n gesprek terecht komen. Wat zeg je tegen iemand die gaat scheiden? Wat zeg je tegen je collega die haar vader is verloren? En wat zeg je tegen je buurvrouw die hoort dat ze kanker heeft? Deze moeilijke gesprekken leiden ervoor dat jij op een vriendelijke manier helende gesprekken moet voeren. Want ondersteuning, het delen van verdriet en verlies is belangrijk in elk soort relatie. Het boek van Ziel tot ziel heeft je een aantal uitgangspunten om anderen goed te kunnen helpen en een eigen therapeutische stijl te ontwikkelen.

Vijf thema’s die bijdragen aan helpende en helende gesprekken

Zoals ik in de intro al aangaf kent dit boek vijf thema’s die bijdragen tot de kunst van helpende en helende gesprekken. Dat zijn…

 • Hoe werkt therapie en hoe zet je het in als gids voor de ziel;
 • Welk zielswerk heb je eerst met jezelf te doen voordat je een ander goed kunt helpen;
 • Hoe breng je de spirituele dimensie (terug) in je gesprekken over bijvoorbeeld zingevingsvragen;
 • De toepassing op specifieke gebieden als werk, relaties, ouderschap of onderwijs;
 • Hoe ga je om met kwesties als het ontwikkelen van een eigen therapeutische stijl, omgaan met de schaduwkant van de ander en je behoefte aan zelfzorg.

Opbouw en hoofdstukken

Het eerste deel van het boek gaat over het belang en betekenis van therapie. Ook wordt er uitgebreid verteld over de thema’s en patronen van een gesprekken die ervoor zorgen dat je breder en dieper kunt kijken, net als een therapeut. Je leert de lagen van verschillende verhalen.

Deel twee gaat over therapeutische gesprekken. Door een goede plek te kiezen, vertrouwelijkheid te garanderen en te focussen op de psyche kan er een speciale vorm van reflectie plaatsvinden. Er wordt ingegaan op het vertrouwen, het belang van luisteren en de hoogte- en dieptepunten van therapie.

Het derde deel gaat in op de ziel en gaat opzoeken van de diep onderliggende verhalen en thema’s. dromen zullen je helpen bij het onthullen van deze thema’s, vertelt Thomas Moore.

Deel vier gaat over therapie in de wereld. Dit deel zal daarom de meeste mensen aanspreken. De schrijver neemt je mee in alledaagse situatie waardoor je inziet dat therapie niet alleen therapeutisch plaatsvindt, maar ook in het onderwijs, het ouderschap en heel gewoon onder vrienden.

Het laatste deel gaat over spirituele emoties, ziel en geest en therapeutische stijlen. Ook religie komt hier aan bod, waardoor iedereen voor zichzelf een gepaste methode kan vinden. De kracht van therapie wordt in dit hoofdstuk uitgelicht.

 • Van ziel tot ziel
 • Van ziel tot ziel - VolleMaanKalender.nl
 • Van ziel tot ziel - VolleMaanKalender.nl
 • Van ziel tot ziel - VolleMaanKalender.nl
 • Van ziel tot ziel - VolleMaanKalender.nl
 • Van ziel tot ziel - VolleMaanKalender.nl

Is dit boek geschikt voor mij als niet-therapeut?

De auteur van het boek richt zich tot professionele therapeuten én alle andere mensen. Sommige hoofdstukken richten ze voornamelijk op therapeuten en sommige zijn heel breed. Omdat therapie voor iedereen geschikt kan zijn, kan dit boek een hulpmiddel zijn bij het doen van zielswerk en het omgaan met jezelf en anderen.

In een tijd waarin spiritualiteit en psychologie een populair gespreksonderwerp is, kan dit boek voor iedereen eenvoudige hulp en steun geven. Als je een therapeut of coach bent, zal dit boek je volledig aanspreken. Als je wat meer inzicht wil over soorten therapie in de wereld en op zoek bent naar diepliggende antwoorden in het ziel en geest, kun je zeker ook heel veel leren van dit boek.

Review

Thomas Moore neemt de lezers heel goed mee in het verhaal. Hij vertelt over de voordelen van therapie en verteld over de vele soorten therapie over de hele wereld. Zijn boodschap door het hele boek is wel duidelijk, hij zegt dat therapie bij jezelf begint en je ook in je dagelijkse leven anderen kunt helpen door middel van diepe gesprekken. De auteur gaat daarvoor eerst in op het eigen zielswerk. Want pas als je jezelf goed leert kennen, kun je anderen helpen. Van ziel tot ziel is een afwisselend boek met verdieping in het zielenleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨