Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spiritueel ondernemer? Zorg voor een goede Money Mindset!
0
Business

Spiritueel ondernemer? Zorg voor een goede Money Mindset!

Spiritueel ondernemer? Zorg voor een goede Money Mindset!

Ben jij ondernemer (of ondernemend) op ‘t gebied van spiritualiteit? Dan is het belangrijk dat je een goede Money Mindset hebt. Wat is als spiritueel ondernemer jouw relatie met geld? Is dat in balans? Doe de check!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Tarotisten, healers, helderzienden, coaches, heksen, pendelaars en alle andere spirituele ondernemers out there… Ja, jij! Zorg voor een goede Money Mindset! ‘Waarom doe je het niet gratis, het is toch een gave?‘. Of deze dan: ‘Je doet ‘t alleen voor het geld‘. Je hebt misschien al eens te maken gehad met zulke opmerkingen, puur vanwege het feit dat je geld vraagt voor je (spirituele) diensten. Dat je er business van maakt. Dat je als zzp’er aan de slag gaat met jouw spirituele gave(n). Maar , waarom zou je het gratis doen? Je levert een dienst of een product.

Je hoeft helemaal niet iets gratis ‘erbij’ te doen. Je hoeft geen vriendendiensten te leveren. Je moet er juist geld voor vragen. Het is jouw talent, maar bovenal ook jouw inkomen! En zonder die wisselwerking van geld kan de energie simpelweg ook niet stromen. Dan belast je jezelf er alleen maar mee. Want herken je dat? Té veel energie gegeven, maar te weinig betaald gekregen. En grote kans dat het je eigen schuld is. Je hebt jezelf te laag in de markt gezet. Omdat je denkt dat je het niet waard bent.

Je Money Mindset is mogelijk (nog) niet helemaal juist.

Waarom jij geld moet vragen voor je spirituele diensten en producten

Geld is een uitwisseling van energie

Geld is een manier van ruilen. Vroeger zou iemand een kip met een sjamaan hebben uitgewisseld om ziekte te genezen of om antwoorden te krijgen. In de huidige samenleving wisselen we onderling geld uit. Dat is niet slecht of iets, het is gewoon de manier waarop we handelen. We geven iets van waarde in ruil voor iets van waarde.

Geld is een vertegenwoordiging van waarde

Hoeveel waarde hecht je aan jezelf? Of aan jouw tijd? Als je naar geld kijkt als een weergave van wat jij waard bent en wat jouw diensten waard zijn, kun je het misschien beter inzien voor jezelf. Je levert namelijk tijd en energie (bijvoorbeeld met een lezing of legging) in ruil voor geld.

Geld vragen = zelfliefde (en eigenwaarde)

Wanneer je ervoor kiest om jezelf laag in de markt te zetten (of iets voor niets te doen), dan geef je uiteindelijk een slecht signaal af. Vooral ook richting jezelf: dat je het jezelf niet gunt. Of dat je bijvoorbeeld kwalitatief niet goed bent. Ik snap je twijfels, écht. Maar wees niet onzeker en zet jezelf naar waarde in de markt. Of zoals je weleens tegenkomt: ‘Know your worth – then add tax’. Dus ken je waarde én voeg er belasting aan toe. Je moet tenslotte zelf ook afdragen als ondernemer.

Geld maakt iets mogelijk (en het is je inkomen)

Of je het er nu mee eens bent of niet; geld is nou eenmaal hoe we wereldwijd met elkaar werken. Geld maakt groei mogelijk, zorgt voor brood op de plank en een dak boven je hoofd. Je hebt het nou eenmaal nodig om rond te komen. Simple as that.

Kan jij ontvangen?

Veel vrouwen (en mannen ook, trouwens) vinden het lastig om iets te ontvangen. Niet alleen geld, maar ook hulp (in allerlei vormen). Sta jij jezelf toe dat je iets kan ontvangen? Misschien zit daar wel een blokkade. In dat geval kun je beter eerst inner work doen: met jezelf aan de slag.

Affirmaties voor zelfliefde en eigenwaarde

  • Ik ben het waard
  • Ik ben waardevol
  • Ik waardeer wie ik ben en wat ik kan
  • Ik verdien geld
  • Ik verdien geluk
  • Ik verdien liefde
  • Ik ontvang overvloed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨