Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Leg je dankbaarheid vast in je journal
0
(Bullet) Journalling Lifestyle

Leg je dankbaarheid vast in je journal

Leg je dankbaarheid vast in je journal

Een dankbaarheidschrift is een goede manier om stil te staan bij (kleine) positieve dingen in het leven. Wil je weten hoe je dankbaarheid opneemt in je bullet journal of Moon Journal, lees dan vooral verder.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Er zijn verschillende vormen om je dankbaarheid te ‘loggen’ in je journal. Ik geef je hieronder drie opties, maar met een beetje zoeken (term ‘gratitude log’ in combinatie met bulletjournal) vind je er zo nog tig meer natuurlijk.

  1. Snel en simpel
    Neem een lege pagina in je journal, schrijf de kop ‘Dankbaar’ bovenaan de pagina. Noteer het paginanummer in je index (de inhoudsopgave van je journal) en noteer waar je dankbaar voor bent. Dit kan maandelijks eenmaal (denk aan de volle maan-voordelen), maar kan je ook dagelijks kort doen natuurlijk.
  2. Uitgebreide review
    Neem ruimte in je journal (liefst een twee-pagina spread), schrijf daar ‘Dankbaar’ boven. Noteer de paginanummers in je index en deel de pagina in op de thema’s waar jij specifiek je dankbaarheid op wilt reflecteren. Denk daarbij aan: persoonlijk, familie, carriere/studie… En sta per thema stil waar je dankbaar voor bent en hoe je je erbij voelt. Dit is makkelijker om maandelijks te doen.
  3. De diepte in
    Neem heel veel ruimte in je journal (minimaal twee-pagina’s; afhankelijk hoe diepzinnig je wilt zijn), schrijf boven elke spread ‘Dankbaar’. Noteer de paginanummers in je index en deel de eerste spread in zoals uitgelegd bij het tweede punt. Maar voeg ook nog een gedeelte toe waarbij je specifiek inzoomt op je gevoelens (misschien in relatie tot de stand van de maan?) ‘Wat is het dankbare gevoel? Wat veroorzaakt het? Ook deze vorm is makkelijk om maandelijks te doen.

Waar zet je je dankbaarheid in je journal?

Ook op deze vraag geen eenduidig antwoord: het kan overal. Waar jij vindt dat het bij past. Heb je een speciale maansectie in je journal? Heb je een dankbaarheidsgedeelte? Of hoort het standaard bij jouw maandritueel? Reserveer in dat laatste geval dan een pagina aan het einde van je maand om daar je dankbaarheid op te schrijven.

Hopelijk biedt dit artikel houvast over een dankbaarheidschrift en bieden je eigen schrijfsels je mooie positieve inzichten.

Happy journalling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨