Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Praktisch Handboek Tarot
0
Shop

Review: Praktisch Handboek Tarot

Review: Praktisch Handboek Tarot

Het Praktisch Handboek Tarot is – zoals de naam al doet vermoeden – een praktische, interactieve gids tot het leren van de kunst van tarot. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wanneer je nieuw bent in de wereld van tarot, dan kan de informatie erover overweldigend zijn. Er is een groot aanbod aan kaarten, boeken en cursussen. Mijn ervaring leert dat ik het zelf prettig vindt als een boek een praktisch ingestoken handboek is. En dat is het Praktisch Handboek Tarot (de naam geeft het al weg) precies. Dit boek schaf je aan en leg je bij je kaarten neer. Elke dag lees je een stukje en ontdek je meer en meer over de magische wereld van tarot.

Praktisch Handboek Tarot - VolleMaanKalender.nl

Wat is tarot?

Een tarot deck is opgedeeld in de grote arcana (22 kaarten) en de kleine arcana (56 kaarten). Je gebruikt tarot om antwoorden te krijgen op je vragen. Dat kunnen vragen zijn die jij voor jezelf hebt, maar dat kunnen ook vragen zijn die anderen hebben. Op gevoel trek je één of meerdere kaarten, die je voor je neerlegt. Zo kun je jezelf, of iemand anders helpen door middel van tarot. Wil je starten met tarot? Begin dan met het veelgebruikte Rider Waite tarot. Dit is het bekendste deck. De meeste boeken – zo ook het Praktisch Handboek Tarot – zijn ingestoken op dit deck.

Inhoud Praktisch Handboek Tarot

In het Praktisch Handboek Tarot vind je…

  • De geschiedenis van tarot
  • De betekenis van de kaarten
  • De symboliek van de vier elementen (Vuur, Water, Lucht en Aarde)
  • De kwaliteiten van Bekers, Pentakels, Staven en Zwaarden
  • Klassieke en persoonlijke tarotleggingen
  • Liefdeslezingen
  • Tarot meditaties en visualisaties
  • Jij als tarotlezer

En nog veel meer.

Praktisch Handboek Tarot - VolleMaanKalender.nl

Bekijk de inhoudsopgave hierboven voor een goed beeld van wat je allemaal kunt vinden in dit boek. Praktisch Handboek Tarot is een paperback van in totaal 192 pagina’s. De inhoud is niet in full-colour geprint. Dit laatste is trouwens wel jammer ten opzichte van sommige andere boeken over tarot, want je werkt binnen tarot ook met veel met kleur als symbool. Heb je een eigen set kaarten, dan kun je daar de kleur natuurlijk wel op zien, maar het was wel net wat mooier geweest als het boek ze ook in kleur had staan.

Tarot leren kennen

De tarotkaarten leren kennen is misschien wel de eerste wens die je hebt als je wil beginnen met tarot. Het lijkt een eeuwige en onmogelijke opgave, maar toch is het prima te doen. Tarot werkt namelijk op basis van je intuïtie en op basis van symbolieken. Daarnaast is het een kwestie van doen. Trek iedere dag een kaartje voor jezelf, bekijk de kaart goed en schrijf in een tarotjournal op wat je van de kaart vindt en wat je erbij voelt. Lees daarna in het Praktisch Handboek Tarot wat de betekenis van de betreffende kaart is. Elke kaart staat uitgebreid beschreven. Kaarten uit de Grote Arcana staan per twee pagina’s beschreven, kaarten uit de Kleine Arcana staan per kaart op één pagina (zie ook het voorbeeld hieronder).

Fijn aan de informatie uit dit boek is dat ze naast beschrijving en interpretatie ook de omgekeerde betekenis delen, evenals een stukje zelfontwikkeling en een praktische oefening. Dit kun je ook allemaal meenemen in leggingen die je voor anderen doet. Het zijn vaak vragen die je jezelf of de ander mag stellen aan de hand van de kaart, waardoor je meer verdieping krijgt in je tarot lezingen. Bij de kaarten uit de Grote Arcana vind je ook nog wat een kaart betekent als hij in een legging voorkomt.

Praktisch Handboek Tarot - VolleMaanKalender.nl

Praktische oefeningen

Ik noemde het hierboven al even kort, maar het boek staat echt vol met praktische oefeningen. Hieronder een uitgelichte oefening, die hoort bij de kaart van de Hogepriesteres. Als je die kaart dus trekt (voor jezelf of in een lezing), dan mag je de bijbehorende oefeningen doen. De Hogepriesteres staat voor intuïtie, mysterie en spiritualiteit. De werkboekoefeningen sluiten hier bij aan. Je mag goed over de antwoorden nadenken. Grote kans dat je ook niet in één keer alle oefeningen doet (of wil doen). Stapje voor stapje is helemaal prima. Schrijf ook dit op in je tarotjournal.

Praktisch Handboek Tarot - VolleMaanKalender.nl

Review

Zoals je misschien aan de opsomming hierboven al kunt zien is dit boek echt helemaal compleet met álle info die je wil hebben. En ik denk dat dit Praktisch Handboek Tarot niet alleen ideaal is voor beginners, maar ook voor een gevorderde tarotist. Zelfs dan haal je nog nieuwe elementen uit het boek, bijvoorbeeld over de diverse leggingen en lezingen. Er staan voldoende werkboekoefeningen in waar je mee aan de slag kunt. Wat ik zelf minder aan het boek vindt is dat het in de u-vorm is geschreven. Ik vind boeken prettiger lezen als ze mij aanspreken met je/jij, omdat het dan laagdrempeliger en minder afstandelijk voelt. Het is geen nadeel van het boek, maar wel een persoonlijke voorkeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.