Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar
0
Oosterse spiritualiteit & astrologie Shop

Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar

Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar

Naast Westerse horoscopen en de dierenriem zoals wij die kennen (van Ram tot en met Vissen) is er ook een Chinese Dierenriem, met twaalf tekens. In het boek ‘Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar’ ontdek je welk teken jij bent en hoe jij hier ieder jaar – volgens de Chinese horoscoop – mee kunt leven. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

In Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar vind je alles wat je nodig hebt om jaarlijks je Chinese horoscoop uit te lezen.

De legende van de Chinese dierenriem

Het Chinese jaar is gebaseerd op het maanjaar, dat eind januari of begin februari begint. Elk jaar is vernoemd naar een dier en er bestaat een legende die daarvoor een verklaring geeft. In die legende wordt beschreven dat Boeddha tijdens een bepaald nieuw jaar alle dieren in het koninkrijk op een feest uitnodigde. Slechts twaalf dieren kwamen opdagen: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Uit dankbaarheid vernoemde de Boeddha elk jaar naar deze twaalf dieren. Personen die in een bepaald jaar zijn geboren (dus ‘onder een dier’), krijgen de persoonlijkheid en eigenschappen van dit dier mee.

⛩️ Doen: Als je wil weten in het jaar van welk dier je geboren bent, dan kun je kijken op deze pagina over Chinese sterrenbeelden. Staat jouw geboortejaar er niet bij, dan is er een calculator waar je het alsnog mee uit kunt rekenen.

In dit boek vind je per dier uit de Chinese dierenriem…

 • Het karakter
 • De kwaliteiten en vaardigheden
 • Algemene tips
 • Hoe de relatie is met andere tekens (per teken toegelicht)
 • Jaarhoroscoop per jaar (per teken toegelicht), inclusief tips
 • Uitspraken van beroemdheden uit het betreffende teken

Dier én element

Oh, en nog iets. Wist je trouwens dat er in de Oosterse astrologie en spiritualiteit wordt gewerkt met vijf elementen? Deze vijf elementen zijn metaal, water, hout, vuur en aarde. Naast een Chinees sterrenbeeld uit de dierenriem heb je ook een element dat bij je hoort. Dit boek vertelt jou welk element er bij jouw dier hoort. Zo wist ik al dat ik een Draak was, maar nu ontdek ik dat ik een Aarde-Draak ben.

 • Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar
 • Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar
 • Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar
 • Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar
 • Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar
 • Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar
 • Review: Jouw Chinese horoscoop voor elk jaar

Review

Vind je het leuk om je te verdiepen in je Chinese horoscoop, dan is dit boek ideaal voor jou. En het mooie: je kunt hier levenslang mee doen. Wat ik wel mis is uitleg over de elementen per teken. Zo ben ik volgens het boek een Aarde-Draak, maar staat er geen duiding in op dat gebied. Voor 419 (!) pagina’s is dit verder een prima deal (het boek kost slechts €16,99). En naast je eigen teken kun je ook de tekens van je familie en vrienden met hen uitlezen. Leuk als ijsbreker op verjaardagen of tijdens dates! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.