Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe maak je matcha thee?
0
Health & happiness

Hoe maak je matcha thee?

Hoe maak je matcha thee?

Matcha thee is niet alleen lekker, het is voornamelijk erg gezond! Wil je weten hoe je matcha thee maakt (recept) en wat je hiervoor nodig hebt? Lees dan vooral verder.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Matcha komt uit Japan en is ontzettend gezond voor je. Het versterkt je metabolisme, helpt bij het afvallen, verhoogt je concentratie en kalmeert je geest. Ook ontgift het je lichaam en verhoogt het je energielevel en uithoudingsvermogen. Lees hier verder waarom matcha zo gezond voor je is.

Wat heb je nodig om matcha thee te maken?

Om matcha thee te maken heb je natuurlijk matcha poeder nodig. Let erop dat je de juiste variant koopt: gemiddeld is de prijs voor 30 gram matcha zo’n 25 euro. Laat je dus niet verleiden voor goedkopere deals, want in veel gevallen heb je dan geen goede variant en zal je matcha bitter kunnen smaken.

Verder heb je qua benodigdheden natuurlijk gekookt, maar niet kokend (80℃), water, een mok, een kom en een speciaal bamboe kloppertje nodig.

Recept en stappen

  1. Pak een kom en doe een halve theelepel matcha in een kom.
  2. Vul de kom met 80 ml gekookt, maar niet kokend water, van zo’n 80°C.
  3. Klop de matcha met de bamboe klopper op totdat er een mooie schuimkraag ontstaat.
  4. Schenk je matcha thee over in een mooie mok of theeglas en genieten maar!

Japanse Matcha box: scoor ‘m nu

De Japanse Matcha Box bevat alles wat je nodig hebt om matcha op traditionele wijze te bereiden. Ga je voor een gezonde Matcha latte of maak je deze Matcha thee? Haal een stukje Japan je keuken in, want van de Japanse levensstijl kunnen wij nog heel veel leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨