Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Orakelkaarten voor december 2021
0
Orakel

Orakelkaarten voor december 2021

Orakelkaarten voor december 2021

Gastredacteur Liane heeft weer een prachtige orakelkaarten reading gedaan, ditmaal voor december 2021. De laatste maand van het jaar alweer! Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De kaarten voor de maand december komen alledrie uit hetzelfde kaartendeck van Doreen Virtue, namelijk Het Orakel van de Aartsengelen. En ze zijn weer erg toepasselijk voor de decembermaand! Pak vooral je pen en notitieboek of bullet journal er maar bij: want met deze orakelkaarten mag je 2021 van je afschrijven.

Lezing Orakelkaarten december 2021 door Liane
Lezing Orakelkaarten december 2021 door Liane

Tijdens het schudden vlogen de volgende orakelkaarten uit het deck:

Terugblik op je leven

Terugblik op je leven is meestal iets dat je doet in de decembermaand. Of eigenlijk: een terugblik op het afgelopen jaar. Even de balans opmaken hoe het jaar is verlopen. Wat ging er goed en wat had beter gekund? Maar ook: waarvan heb ik geleerd en wat ga ik in het nieuwe jaar anders aanpakken? Probeer dankbaar te zijn voor alle lessen van het afgelopen jaar. Kijk vooral niet weemoedig terug. Met dankbaarheid bereik je namelijk meer dan met weemoedigheid. Weet je nog die Wet van de Aantrekkingskracht waar ik ‘t regelmatig over heb? JA, daar is die mooie wet weer! Met een positieve mindset bereik je veel meer.

De orakelkaart geeft aan dat je Aartsengel Jeremiël om hulp mag vragen en zijn advies mag opvolgen: ‘Maak de balans van je leven/van het afgelopen jaar op en besluit om alles wat niet in evenwicht is te veranderen of te helen.’

Noteer hoe jouw afgelopen jaar is gegaan, bijvoorbeeld in een End of Year Journal 2021. Schrijf op wat goed ging (plussen) en wat minder goed ging (minnen). Het opschrijven is trouwens belangrijk. Als je opschrijft hoe jouw afgelopen jaar eruit zag, dan kan je het volgend jaar terug lezen en zien of het je gelukt is om de beoogde veranderingen in je leven aan te brengen. En schrijf alles op met een pen, dat maakt het nóg definitiever dan wanneer je schrijft met potlood.

Moeilijkheden overwinnen

‘Het ergste ligt nu achter je en je hebt elke uitdaging uit het verleden overwonnen!’ Met deze orakelkaart geeft Aartsengel Jeremiël jou de benodigde inzichten van het afgelopen jaar, waardoor je vol goede moed het nieuwe jaar in kan gaan.

Want… het afgelopen jaar heb je het één en ander aan moeilijkheden overwonnen! Het heeft jou sterker gemaakt en je hebt er veel van geleerd. Neem het jezelf niet kwalijk dat het niet zo gemakkelijk ging. Neem je jezelf ook niet kwalijk dat het zo is gelopen zoals het is gelopen. Eenieder overwint en ervaart moeilijkheden op zijn of haar haar manier. En pluspunt: het heeft je sterker heeft gemaakt, en zo mag je dat ook zien.

Goed. Je mag weer gaan schrijven. Nu over welke moeilijkheden je hebt overwinnen. Ook dit geeft weer inzicht voor 2022. Gebruik het principe van de vijf G’s uit het G-schema:

  • Gebeurtenis
  • Gedachten
  • Gevoelens
  • Gedrag
  • Gevolg

Probeer maar eens een Gebeurtenis op te schrijven (1) met daarbij welke Gedachte je toen had (2) en welk Gevoel het jou gaf (3), waardoor je je ging Gedragen zoals je je hebt gedragen (4) en wat daarvan dan het Gevolg was (5).

Wil je nu gaan omdenken? Mooi! Schrijf dan nu de Gedachte op bij die Gebeurtenis, maar dan zoals je het had gewild. Je zal zien dat je dat een ander Gevoel geeft en daardoor zal je je anders gaan Gedragen! Het Gevolg zal daardoor ook anders zijn. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is. Laat het anders maar weten via een comment onder dit artikel!

Maanfasen

Het is niet zomaar dat deze kaart eruit vliegt! Precies wat Aartsengel Haniël al zegt: ‘Merk hoe de maan van invloed is op je energie en de dingen die je doet en profiteer van deze maanfasen!’

Waarschijnlijk leef je al volgens de maanfasen of ben je er sterk in geïnteresseerd. Leven met de maan en haar fasen heeft veel voordelen. Je leest hier welke maanfasen er zijn en wat de betekenis per maanfase is.

Tijdens de nieuwe maan schrijf je je intenties op voor de aankomende maancyclus, maar ook voor het aankomende half jaar (richting de bijpassende maan). Intenties zetten voor de komende jaren kan natuurlijk ook: een nieuwe maan staat voor het spreekwoordelijke planten van een zaadje. Tip: lees hier hoe je je intenties voor 2022 kunt zetten. Tijdens het verloop van alle maanfasen kun je je intenties manifesteren, er aan werken en je dromen, doelen en wensen omzetten in realiteit.

Schrijf ook deze intenties en dromen, doelen en wensen weer op in het boekje waar je de andere items ook in hebt opgeschreven. Gedurende het komende jaar kun je dit aanvullen. Bij elke nieuwe maan 2022 zet je je intenties, bij elke volle maan 2022 pluk je er de vruchten van.

Hiermee kun je veel leren en zo zal elk jaar beter, mooier, succesvoller en liefdevoller worden. Misschien leef jij jouw droomleven sneller dan je denkt 😉 (of zit je er al in).

Fijne magische feestdagen gewenst!

PS: past deze reading voor december 2021 niet bij jou? Dan is deze niet voor jou… Of misschien: nu nog niet? Als je dit leest, heb je waarschijnlijk wel het hele artikel gelezen. En dat is nooit voor niets. Deze kennis en inspiratie staat nu in je geheugen, wellicht kun je ‘t later nog eens gebruiken. Dat komt vanzelf.

Zelf aan de slag met orakelkaarten? Lees dan hier hoe je een orakelkaart kunt trekken en check hieronder toffe decks van Doreen Virtue!

(2) Comments

  1. Alweer super rake orakelkaarten en artikel

  2. Liane Strijder says:

    Dankjewel ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨