Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
How-to: een orakelkaart trekken
0
Orakel

How-to: een orakelkaart trekken

How-to: een orakelkaart trekken

Ben je benieuwd hoe je een orakelkaart kunt trekken of hoe je een orakelkaarten reading doet? Hoe de kaarten tot je kunnen komen en hoe anderen met orakelkaarten werken? Lees dan verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Orakelkaarten zijn kaarten die je kunt gebruiken om inzicht te krijgen. Ook kun je orakelkaarten gebruiken om bijvoorbeeld een antwoord te krijgen of een boodschap te ontvangen. Ze geven richting aan en kunnen je helpen bij jouw spirituele ontwikkeling.

Orakel versus tarot

Werken met orakelkaarten is anders dan werken met tarot. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten, maar het grootste verschil is dat orakelkaarten volledig gebaseerd zijn op intuïtie en op gevoel. Je mag zelf je hoofd en hart laten werken in wat je ziet en hoe je de kaarten interpreteert. Natuurlijk kun je met tarot ook werken met je intuïtie, maar bij tarot heb je altijd een vaste basisdefinitie per kaart. Orakelkaarten spreken meer tot de verbeelding. Ze zijn vaak symbolisch en je mag er bij het uitlezen helemaal je eigen draai aangeven. Dat maakt dat orakelkaarten makkelijker zijn om te leren lezen.

Orakelkaarten trekken: 7 stappen

  1. Focus je energie op je deck en laat ‘t even inwerken.
  2. Wees helder in wat je vraagt: waar wil je antwoord op of richting in?
  3. Schud je deck.
    1. Het kan zijn dat er nu al kaarten uitvallen. Zijn dit er enkele en voelt dit juist: gebruik deze kaarten dan voor je lezing en ga verder naar stap 6.
  4. Leg de kaarten als een waaier voor je neer op tafel.
  5. Bekijk de kaarten en ga er met je handen overheen… Bij welke kaarten ‘voel’ je het? Herhaal eventueel (hardop) de vraag die je hebt. Kies er een aantal (naar keuze).
  6. Leg de kaarten voor je neer. Welk gevoel krijg je nu? Wat zegt je intuïtie over de gekozen kaarten?
  7. Bepaal welk antwoord of welke richting de kaarten jou hebben gegeven. Pak bij twijfel eventueel het officiële boekje erbij om te bepalen wat de betekenis van de gekozen kaarten is, maar ga niet teveel in je hoofd/twijfel zitten.

Hoe doen anderen dat?

Gastredacteur Liane: ‘Als ik aan mensen een reading geef, dan pak ik eerst een kaartendeck voor de vraagstelling. Is er bijvoorbeeld een vraag over de liefde, dan pak ik mijn Engelen en romantiek orakelkaarten van Doreen Virtue. Als er geen specifieke vraag gesteld wordt of zoals in deze situatie dat ik algemene kaarten leg voor VolleMaanKalender.nl, dan pak ik een kaartendeck op gevoel. Vervolgens valt er een kaart uit. Op basis van die kaart, kijk ik naar welk deck hier gevoelsmatig bij hoort en laat ik ook daar een kaart uitvallen. Zo vervolg ik dit ook voor de derde kaart.

De reacties op Instagram bevestigen dit. Marina geeft aan dat zij een orakel kaart trekt op gevoel of de kaarten eruit laat springen: ‘Bij welke kaart voel ik HET op dat moment (afbeeldingen naar boven of beneden) of tijdens het schudden en dan de kaart(en) die eruit springt/springen.’

Ook bij Bianca werkt dit zo: ‘Meestal vliegt er al gelijk een kaart uit. Zo niet (bij paar maal schudden) dan leg ik de kaarten uit in een lijn en ga er met mijn hand overheen (stukje erboven) dan voelt een bepaalde kaart altijd warmer of tintelend aan. Maar 9 van de 10 keer valt of vliegt er al wel een kaart uit.’ Noa beaamt dat: ‘Op gevoel en intuïtief. Maar bij mij vallen er meestal 1 of 2 uit.

Paula: ‘Ik schud de kaarten, altijd gesloten, en stop met schudden als ik voel dat ik een kaart moet pakken. Als het niet helemaal duidelijk is welke dan tune ik in op de energie van de paar kaarten die naar boven komen door m’n hand er dicht boven te houden. Soms springt er tijdens het schudden een (of meer) kaart uit en af en toe plakt het halve deck aan elkaar vast als die ene kaart zijn energie kenbaar maakt. Als ik geen specifiek aantal nodig heb voor een reading, ga ik op m’n gevoel af om te weten of 1 kaart of soms wel 4 kaarten mij wat willen vertellen.

Populaire orakelkaarten decks om mee te beginnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨