Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Pick a card februari 2023: welke boodschap is voor jou?
0
Orakel

Pick a card februari 2023: welke boodschap is voor jou?

Pick a card februari 2023: welke boodschap is voor jou?

Wat gaat februari 2023 jou brengen? Iedere maand legt Liane kaarten voor jou. Kies in dit artikel jouw eigen Magische Eenhoorns orakelkaart en ontdek welke boodschap jij mag horen deze tweede maand van het jaar!

Voor februari 2023 heb ik gekozen voor de Magische Eenhoorns orakelkaarten om de donkere dagen wat op te vrolijken. Waarom dit deck? Nou, deze orakelkaarten maken een positieve boodschap nóg magischer.

Wist je dat dit deck ook wel vaak door kinderen wordt gebruikt? Eenhoorns zijn magische wezens. Ze bezitten de meest pure energie, net zoals zeemeerminnen, feeën en kabouters. Het kaartendeck zegt dat je met een zuivere intentie in contact kan komen met Magische Eenhoorns. Kinderen hebben vertrouwen in deze puurheid, vandaar dat het Magische Eenhoorns orakelkaarten deck hen ook aanspreekt. Vind je het leuk om voor deze maand samen met je kindje een kaart te kiezen; doe dat vooral!

Drie kaarten: welke kies jij?

Er kan weer gekozen worden uit drie kaarten! Neem vooraf een situatie en/of persoon in jouw hoofd en tune in op de omgedraaide kaarten, je ziet ze hieronder. Sluit je ogen om goed te voelen naar welke kaart(en) jij wordt getrokken. Jouw intuïtie zal jou naar de juiste kaart(en) voor jou leiden. Het is mogelijk dat je niet naar één, maar naar twee of zelfs naar alle drie de kaarten wordt geleid. Twijfel dan niet en lees de boodschap van alle drie de kaarten. Je hebt dan duidelijk deze begeleiding nodig!

Links is kaart 1, midden is kaart 2 en rechts is kaart 3.

Februari kaarten 2023 Magische Eenhoorn achterkant - Orakel - VolleMaanKalender.nl

De boodschap voor jou

  • Kaart 1: Praat over je gevoelens – Vertel een vriend(in) hoe je je voelt.
  • Kaart 2: Hallo en tot ziens – Je zult zien dat deze verandering de dingen beter zal maken.
  • Kaart 3: Fantaseer – Wat zou je zien, voelen, denken en horen als je wens uit zou komen?
Februari kaarten 2023 Magische Eenhoorn voorkant - Orakel - VolleMaanKalender.nl

Praat over je gevoelens

Dit is een duidelijke boodschap, al zal het niet voor iedereen zo makkelijk zijn dan dat het er staat. Praten over je gevoelens kan moeilijk zijn, maar je kunt ze ook altijd nog opschrijven. Het gaat erom dat je jouw gevoelens niet meer opkropt. Indien je voor deze kaart hebt gekozen en niet weet over welke gevoelens het gaat, begin dan schrijven. Start desnoods met een brief aan iemand, welke je niet gaat versturen. Vaak als je eenmaal begint met schrijven komt er veel los. En dat is precies de bedoeling.

Sommigen weten gelijk wat zij moeten doen en zullen dit als laatste zetje zien om het daadwerkelijk ook te gaan doen. Het hoeft niet per se negatief te zijn; het kan ook zijn dat je romantische gevoelens hebt gekregen voor een vriend(in). Je durft die gevoelens al geruime tijd niet te vertellen. Misschien kun je het nu wel vertellen, ongeacht of die vriend(in) hetzelfde voelt voor jou of niet. Diegene met wie je het gesprek aangaat zal op een respectvolle manier met jouw gevoelens omgaan. Hoe jammer zal het zijn als jullie beiden deze gevoelens voor elkaar verzwijgen?

Indien een kind voor deze kaart heeft gekozen, dan is belangrijk dat een kind leert te praten over zijn/haar gevoel. Je kan dat ook spelenderwijs aanpakken door te vragen welke gevoel bijvoorbeeld een bepaalde knuffel geeft. Word je blij van die knuffel, voel je je veilig bij die knuffel? Je zal vast een voorbeeld kunnen vinden, wat bij de leeftijd van het kind past. Hoe eerder je een kind leert praten over zijn/haar gevoel, hoe fijner dat voor zijn/haar toekomst zal zijn.

Het kan ook zijn dat een kind iets dwars zit en er niet over durft te praten, waarschijnlijk zal je dan een soort van ‘schrik reactie’ zien op het moment dat deze kaart wordt omgedraaid. Ga dan rustig met je kind zitten en begin te vragen wat er is, misschien komt er gelijk een waterval aan woorden uit en was dit precies wat er nodig was. Het zal hoe dan ook een opluchting voor het kind, maar ook voor jou zijn.

Voor de één is deze kaart dus het zetje wat nodig is om zijn/haar gevoelens te uiten en voor de ander zal dit een proces zijn om te leren praten over zijn/haar gevoel. Het uiteindelijke resultaat zal voor een ieder geweldig zijn en in het voorjaar, begin van de zomer, zal dat duidelijk worden!

Hallo en tot ziens

De kaart vond ik lastig te beschrijven en na lang invoelen en nadenken kwam de aap uit de mouw: verandering! Na uitleg van de derde kaart zal ik dat in het kort toelichten, zodat het één en ander ook voor jullie duidelijk wordt.

Je zegt ‘tot ziens’ tegen het oude en ‘hallo’ tegen het nieuwe; de kans is groot dat jij daar moeite mee hebt. Al kan je er ook juist op zitten te wachten. Je wilt deze verandering maar al te graag en dit zal een bevestiging zijn dat de verandering eraan komt.

De ene deur gaat dicht en de andere deur gaat open. Deze verandering zal alleen maar goed voor je zijn, al voelt dat misschien op dit moment nog niet zo (praat er over 😉). Tegen jouw familie zeg je niet ‘tot ziens’, maar tegen een aantal vrienden zal je dat wel moeten doen. Mensen komen en gaan in jouw leven en dat is ook nodig. Van de één leer je dit en van de ander leer je weer wat anders wat je op dat moment in jouw leven nodig hebt. Er komen door deze verandering dan ook weer nieuwe vrienden en daar zeg je maar al te graag ‘hallo’ tegen!

Voor kinderen kunnen sommige veranderingen als traumatisch/lastig worden ervaren, zoals een scheiding of een verhuizing. Maar het kan ook al in de kleine dingen zitten. Indien een kind ook de eerste kaart had gekozen ‘praat over je gevoelens’, dan is de kans groot dat een kind moeite heeft met de verandering en daar dan dus ook moeilijk over kan praten. Als een kind ook de derde kaart ‘fantaseren’ heeft gekozen, ga dan samen fantaseren over de verandering. Hoe je dat het beste kan doen, lees je bij de derde kaart. Hetzelfde geldt ook voor jou als jij de derde kaart erbij hebt gekozen.

Onthoudt dat de verandering die eraan zit te komen (of misschien zitten een aantal van jullie er al midden in) een goede verandering is. Het gaat je zoveel opleveren en binnenkort zal dat duidelijk zijn. Eigenlijk weet je diep van binnen al dat deze verandering goed voor je zal zijn. Maarja, ‘tot ziens’ tegen het vertrouwde zeggen kan moeilijk zijn. Sta ervoor open, heb vertrouwen en geloof erin dat veranderingen ook positief kunnen zijn!

Fantaseer

En daar is weer een kaart over manifesteren! Elke maand kan je kiezen uit een kaart wat te maken heeft met manifesteren. Fantaseren is hetzelfde als manifesteren, omdat je met fantaseren ook doet alsof iets al zo is. Je voelt, hoort, ziet en eventueel ruikt alsof het de werkelijkheid is. Fantaseren is daarom zo belangrijk en kinderen doen dat regelmatig.

Oefen ook met een kind; laat hem/haar een fantasie vertellen en vraag dan dus ook wat er op deze kaar staat. Wat ziet een kind, hoe voelt het zich erbij, welke gedachten roept het op, hoort het iets en eventueel kan je nog vragen of je kind ook iets ruikt. Bewaar deze kaart goed!

Deze boodschap geldt natuurlijk ook voor jou; stel jezelf dezelfde vragen. Indien jij en of een kind het moeilijk vinden om te fantaseren, gebruik dan het plaatje op deze kaart. Wat zie je op deze kaart, geeft deze kaart een bepaald gevoel, komen er gedachten in je op, hoor je het elfje wat op de kaart staat en kan je het gras ruiken wat je op de afbeelding ziet?

Als je regelmatig fantaseert, wat je ook kan zien als dagdromen, is de kans groot dat je er ook over gaat dromen. Fantaseer over jouw droomleven; hoe wil je dat dat eruit zal gaan zien en neem dan dus bovenstaande vragen daarin mee. Hoe concreter jij fantaseert/droomt, hoe beter het uitkomt. Je zendt de energie uit die je graag wilt en daar komt dan natuurlijk de Wet van de Aantrekkingskracht om de hoek kijken.

Zo enthousiast word ik van deze kaart, dat ik er nog uren over door kan blijven schrijven. Als laatste fantaseer zonder blokkades, met andere woorden ga niet denken ‘maar dat kan niet’, ‘dat zal nooit gebeuren’, ‘maar dat kan ik niet’: ALLES KAN EN ALLES MAG!

Mijn situatie

Hoe deze drie kaarten ook bij mij passen… Door mijn gezondheidssituatie heb ik moeite met verandering en vooral het accepteren van deze verandering. Ik kan na bijna tien jaar nog steeds niet ‘tot ziens’ zeggen tegen mijn gezonde lichaam en ‘hallo’ zeggen tegen mijn lichaam met chronische pijn en een beperking. Ondertussen kan ik er wel goed over praten, heeft het mij ook veel mooie dingen gebracht (wist niet dat ik zo creatief kon zijn bijvoorbeeld) en fantaseer ik meer over het leven. Steeds meer van mijn fantasieën komen uit en daardoor ben ik zo enthousiast geworden over manifesteren! Ik trek dus niet voor niks elke maand een kaart over het onderwerp manifesteren aan, in welke vorm dan ook. Het heeft mijn leven duidelijk veranderd en ik weet dat manifesteren het leven van meer mensen zal veranderen. Geloof erin, heb vertrouwen in de Wet van de Aantrekkingskracht. Met verschillende dingen ben ik gaan kijken of manifesteren werkt, hierdoor kreeg ik er meer vertrouwen in. Hopelijk krijgen jullie hetzelfde vertrouwen in manifesteren door elke maand uit de verschillende kaarten te kiezen!

Februari 2023 - Orakel - VolleMaanKalender.nl

En verder…

Bekijk de gekozen kaarten deze maand een aantal keer om de boodschap te blijven herhalen. De orakelkaarten zijn voor mij een extra tool om boodschappen aan jullie door te geven, maar deze kaarten kunnen ook je ook triggeren om extra boodschappen te ontvangen! Als je het ziet en/of voelt, zal je gelijk begrijpen wat ik hiermee bedoel.

Het is en blijft fascinerend wat de orakelkaarten voor je kunnen betekenen. De ene keer is het achteraf een bevestiging en de andere keer begeleiden de kaarten je verder in jouw leven.Altijd passen de kaarten bij elkaar: of ik met twee, of drie of zelfs met acht kaartendecks een reading geef. Van links naar rechts en van boven naar beneden: de kaarten passen bij elkaar en dat blijf ik iets magisch vinden! Al is het te begrijpen, als je je verdiept in de energie die het met zich meebrengt en waar jij je op dat moment in beweegt…..

Ik wens jullie een magisch mooie maand, tot volgende maand!

Liefs Liane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨