Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan oktober 2020 in Weegschaal
1
Nieuwe maan

Nieuwe maan oktober 2020 in Weegschaal

Nieuwe maan in Weegschaal

Vrijdag 16 oktober staat de nieuwe maan in Weegschaal. ♎ Dit is een nieuwe supermaan. Wat is de betekenis van de nieuwe maan van oktober 2020 voor jou?

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Een nieuwe maan is ook wel de start van een nieuwe maanfase. Dit staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht van de nieuwe maan dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past en start iets nieuws.

De energie van luchtteken Weegschaal draait om gerechtigheid, eerlijkheid en harmonie. Liefde en vriendschap vallen hierbij ook onder de noemer harmonie. Deze nieuwe maan is een nieuwe supermaan, de meest sterke van 2020. Dat wil zeggen dat ‘ie op dat moment het dichtst de aarde staat. Een nieuwe supermaan zie je, net als de reguliere nieuwe maan, niet. De energie hiervan is wél sterker aanwezig en vooral bij deze maan is dat dus zo.

De energie van de nieuwe maan in Weegschaal – oktober 2020

Deze nieuwe maan in Weegschaal brengt een sterke behoefte aan balans, harmonie en vrede in ons leven met zich mee. En dat is nog niet alles. Het is een supermaan, dus je kunt ‘t zien als een nieuw begin én een kans. Misschien focus jij je de komende tijd wel op het in evenwicht (balans) brengen van je energie (yin/yang). Waar geef jij te weinig energie aan uit, of waar juist teveel? Nu is de kans om dat recht te trekken!

Of misschien ga jij wel aan de slag met het creëren van vrede en harmonie, bijvoorbeeld door het maken van goede afwegingen en juiste beslissingen. Dat is alleen niet gemakkelijk; Weegschaal is namelijk een besluiteloos type dat lang kan blijven wikken en wegen. Deze nieuwe maan nodigt je echter uit om je op de waarheid te concentreren. Denk na, voel de situatie zo goed als kan aan en laat verwachtingen van anderen los. Alleen op die manier maak je de keuze vanuit je authentieke zelf, gebaseerd op de waarheid voor jou.

Weegschaal is hét teken van liefde en relaties, dus gebruik de nieuwe maan van oktober 2020 om na te denken over je relaties en om jezelf af te vragen of er een eerlijk evenwicht is. Misschien gaan oude liefdeswonden vaak open en gebruik je die trauma’s in je huidige relatie. Hoe eerlijk is dat tegenover je partner? Erken deze gedachten, deze wonden en werk aan jezelf. Vind – ook hier – die balans, harmonie en vrede. Wat gedaan is, is gedaan.

Retrogrades en aspecten

Deze nieuwe maan in Weegschaal maakt een sterke oppositie met Mars retrograde in Ram, wat je opgewonden (geagiteerd), geïrriteerd en onrustig kan laten voelen. Je bent sneller prikkelbaar en ongeduldig, vooral in je hechte relaties. Maak daarom deze periode extra ruimte vrij voor selfcare, bijvoorbeeld door bullet journalling, meditatie of door te bewegen in de natuur.

Daarnaast is Mercurius retrograde in Schorpioen net begonnen. Dat zorgt voor diepe gedachten en verhoogde emotionele betrokkenheid. Chiron – de planeet van de ‘gewonde genezer’ is ook nog steeds retrograde. Tijdens de Chiron retrograde 2020 is het goed om aan je pijnpunten te werken en deze om te draaien naar jouw krachten.

Nieuwe maan oktober 2020 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de nieuwe maan van oktober 2020 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Weegschaal in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de nieuwe maan. Heb je dat niet, ook dan zul je natuurlijk de energie voelen – maar dan in mindere mate. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Manifesteer met de nieuwe maan van oktober 2020

Met de nieuwe maan in Weegschaal breekt een periode aan om intenties te zetten en nieuwe maan rituelen uit te voeren. Denk dus na over wat je de komende 6 maanden wil manifesteren.

Het thema van je intenties? Die zijn gelinkt aan de energie van luchtteken Weegschaal. Dus zet je intenties rondom gerechtigheid, eerlijkheid en harmonie. Lees ook goed bovenstaande energie door om te zien of je aanknopingspunten kan vinden met lessen die je zelf wil leren.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨