Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Educatief speelgoed voor je baby: Oh My Baby Play Box
0
Mama & baby Shoptips voor je baby

Educatief speelgoed voor je baby: Oh My Baby Play Box

Educatief speelgoed voor je baby: Oh My Baby Play Box

De eerste drie jaar van je kindje zijn cruciaal voor de ontwikkeling van de hersenen. Natuurlijk wil je je kindje in die periode uitdagen en stimuleren, maar hoe doe je dat ‘t beste? Oh My Baby heeft daar iets op gevonden!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Namelijk de Oh My Baby Play Box. De Oh My Baby Play Box is een doos vól educatief houten speelgoed, afgestemd op de leeftijd en de ontwikkelingsfase van je kindje. Het educatieve speelgoed in de Play Boxes is samengesteld door specialisten in het voor- en vroegschoolse onderwijs, zodat jij met je baby kunt spelen met educatief speelgoed dat perfect past bij zijn leeftijd en groeifase. Het werkt in abonnementsvorm en wordt thuisbezorgd op het juiste moment. De Oh My Baby Play Box komt inclusief best practices, hoe je alles kan toepassen en wat je kindje voor iets leert. Je krijgt dus het juiste speelgoed op het juiste moment. Handig, hé? Je hoeft alleen maar te unboxen en met je kindje aan de slag te gaan!

Goed voor de ontwikkeling van je baby

Wist je dat een kindje op de leeftijd van 3 jaar al zo’n 80% van z’n volwassen hersenen gevormd heeft? Het is dus erg belangrijk om je kindje vanaf de geboorte te stimuleren. Dat doe je bijvoorbeeld door te praten, dingen te benoemen en te laten zien. De Play Boxes van Oh My Baby zijn afgestemd op elke ontwikkelfase. Zo is er voor de leeftijd van 0-4 maanden de ‘Hier ben ik!’ box. In deze fase van z’n leven is het belangrijk om zicht, tast en gehoor te stimuleren. Vandaar dat er onder andere stimulerende zwart-witkaarten, een activiteitenkubus en een rammelaar in zit.

Voor welke leeftijd is de Oh My Baby Play Box?

De Play Boxes zijn al leuk vanaf de geboorte. Vooral in het eerste levensjaar ontwikkelt je baby enorm. In de lijst hieronder vind je op rij voor welke leeftijd welke box is. Natuurlijk kun je ook altijd een box aanschaffen voor een eerdere of (iets) latere leeftijd. Volg vooral de behoefte van je kindje!

 • 0-4 Maanden Play Box ‘Hier ben ik!’
 • 5-6 Maanden Play Box ‘Wat is er aan de hand?’
 • 7-8 Maanden Play Box ‘Samen lachen :)’
 • 9-10 Maanden Play Box ‘Alles aanraken’
 • 11-12 Maanden Play Box ‘Hallo Wereld’
 • 13-14 Maanden Play Box ‘Het Genie’
 • 15-16 Maanden Play Box ‘Bla Bla Bla’
 • 17-18 Maanden Play Box ‘De sloper’
 • 19-20 Maanden Play Box ‘Marco Polo’
 • 21-22 Maanden Play Box ‘Kleine Einstein’
 • 23-24 Maanden Play Box ‘Mozart’
 • 24+ Maanden Play Box ‘Neeeee’

In de test: Oh My Baby Play Box ‘Het Genie’

Wij mochten met baby J (12 maand oud) de Play Box voor 13-14 maanden testen: ‘Het Genie’. En dat vind ik zoooo leuk! Wij zijn into Montessori en deze box speelt goed in op de ontwikkeling van je dreumes. Het houten speelgoed in de box helpt bij de ontwikkeling van coördinatie, verbeelding, handvaardigheden, oorzaak-gevolg relaties en meer. In de box vind je prachtig educatief speelgoed:

 • Horizontaal ringen rijgen (een soort ‘horizontale stapeltoren’ waar ringen aan gehangen moeten worden, ook wel horizontale deuvel genoemd)
 • Houten blokken (voor vrij spel; stapelen, bouwen)
 • Sorteerspel (diverse bakjes met muntjes om kleur te leren sorteren)
 • Stapelen en tellen (een plank met vier stapeltorentjes met kleur en getallen)
 • Vormen sorteer puzzel (een dubbelzijdige puzzel met geometrische vormen)

Het horizontaal rijgen met de horizontale deuvel heeft hij hier nog niet meteen door. Hoewel het lijkt op een reguliere stapeltoren (die kan hij al wel), is horizontaal nog een stapje te ver – zo lijkt het. Maar dat is helemaal niet erg, want dat kan hij de komende tijd mooi leren.

Houten blokken zijn altijd fijn om te hebben. Hiermee daag je je kindje uit om creatief te zijn (wat ga je bouwen?), maar als ze nog zo jong zijn is het vooral blokjes stapelen. Hiermee traint je kindje onder andere z’n oog-hand coördinatie en ruimtelijk inzicht. Stapel samen de blokjes en zie hoe je kindje het heerlijk vindt om jouw toren om te gooien. De bandiet!

Het sorteerspel hebben we geprobeerd, maar hier verdwijnen de muntjes nog in z’n mond in plaats van in het bakje. We hebben het spelletje dus iets anders gemaakt en gekozen om de bakjes onderdeel te laten worden van kleuren sorteren met al zijn speelgoed én we hebben ze gebruikt om te stapelen. Alle bakjes op elkaar. Voordeel van zulk houten speelgoed is dat je het mag gebruiken hoe je wil! Baby J stopt trouwens echt álles nog in zijn mond, maar dat is per kindje en per leeftijd natuurlijk anders.

Stapelen en tellen is hier een hit. Niet dat het op kleur gaat (dat is nog wat te uitdagend), maar het stapelen van de vormpjes in de houder wordt wel goed gedaan. Ook is het klappen met de blokjes in de hand een activiteit die hij graag doet (want: lekker lawaai maken). Ook hierbij geldt: het komt vanzelf dat het speelgoed wordt gebruikt zoals het ‘moet’. Dit speelgoed leg je niet na twee maanden al aan de kant; daarvoor is het te mooi en te uitdagend. Dat is trouwens wel goed om te weten. Ook al geven de Play Boxen een leeftijdsindicatie en ontvang je elke twee maanden een andere box, je legt dan het ‘oude’ speelgoed echt nog niet aan de kant.

De vormen sorteer puzzel is een dubbelzijdige puzzel, met een makkelijke kant en een moeilijke kant. Wij zijn begonnen met de makkelijke kant en na een paar keer voordoen en zelf laten ontdekken lukt het baby J al om twee puzzelstukjes op de juiste plek te doen. Oefening baart kunst, dus de komende tijd laat ik ‘m er lekker mee spelen.

Met name de puzzel en de houten blokken zijn hier een groot succes! Met een beetje hulp en voordoen kan hij er zelf mee aan de slag. Wij doen hier in huis trouwens aan Toy Rotation en Invitation to Play. Ken je dit al? Dit zijn twee Montessori-technieken om speelgoed voor je kindje interessant en ‘nieuw’ te houden. De Play Box abonnementen zorgen voor een mooie aanvoer aan nieuw speelgoed dat lang meegaat en lang interessant blijft. Oh, en het speelgoed staat prachtig in je woonkamer/speelruimte. Ook niet onbelangrijk ;-).

Oh My Baby Play Box kortingscode

Wil je voor jouw kindje ook zo’n educatief speelgoed abonnement? Ga naar de website van Oh My Baby Play Box en gebruik onze kortingscode. Met de code VOLLEMAAN10 krijg je €10 korting op de eerste box!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨