Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Jupiter Retrograde 2022: dit is de energie
0
Jupiter Retrograde

Jupiter Retrograde 2022: dit is de energie

Jupiter Retrograde 2022: dit is de energie

Jupiter, de planeet van geluk en overvloed, gaat donderdag 28 juli 2022 retrograde. Jupiter retrograde staat voor jezelf – een tijd van introspectie, intuïtie en filosofie. Dit zorgt ervoor dat je ná de retrograde-periode klaar bent voor nieuw geluk en nieuwe kansen. Maar je moet er dus wel eerst doorheen. Lees hier alles over de energie van Jupiter retrograde 2022!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Over Jupiter

Jupiter is de geluksplaneet. Het hebben van plezier en het voelen van blijdschap staat voorop. Natuurlijk is het maar net hoe je het bekijkt (is je glas halfvol of halfleeg?), maar in principe zorgt Jupiter ervoor dat je in overvloed leeft. Jupiter zorgt voor kansen, die op hun beurt weer zorgen voor groei. Het is maar net hoe Jupiter in jouw geboortehoroscoop staat hoe je zulke kansen tot je krijgt en hoe je hierop reageert.

Jupiter retrograde 2022

Wanneer Jupiter retrograde gaat, mag je even een stapje terug doen en een helicopterview pakken over je leven. Jupiter retrograde nodigt je namelijk uit om op ontdekkingstocht te gaan naar nieuwe grenzen. Misschien heb je teveel in een bubbel geleefd en denk je ‘dit is het’, terwijl er veel meer in het vat zit.

Tijd om nieuwe kansen te vinden en bestaande mogelijkheden te benutten. Waarom twijfel je nog? Ga bij jezelf ten rade. Noteer de punten. Wat houdt jou tegen? Misschien is ‘t een idee om er met iemand over te praten. Dat alleen al zal jou een stapje dichter bij innerlijke groei brengen.

Vragen die je jezelf tijdens Jupiter retrograde mag stellen

  • Ga ik nog het juiste pad?
  • Volg ik mijn intuïtie (met andere woorden; is dit mijn droom, of die van een ander?)?
  • Benader ik mijn droom, doel of wens op de juiste manier?
  • Wat kan ik er nu aan doen om ervoor te zorgen dat mijn wens bij meer mensen duidelijk wordt?
  • Welke andere stappen mag ik ondernemen?

Er zijn een aantal edelstenen die goed zijn om tijdens Jupiter retrograde in te zetten. Bijvoorbeeld om ze te reinigen, ze op te laden, ermee te mediteren of om ze simpelweg tijdelijk bij je te dragen/in zicht te leggen. Het gaat dan om

Deze edelstenen zijn verbonden aan planeet Jupiter en hebben daarom extra kracht deze periode.

Jupiter retrograde & nieuwe maan in Leeuw

De start van Jupiter retrograde 2022 valt trouwens samen met de nieuwe maan in Leeuw. Leeuw is het teken van het zelf. Van het ego. Een trots ‘leider’, iemand die graag voorop staat. Leeuw is vurig en gepassioneerd. Als Leeuw ergens voor gaat, dan kun je verwachten dat het ook wordt afgerond. Mits de aandachtsspanne blijft, haha.

Met deze nieuwe maan in Leeuw die tegelijk start met Jupiter retrograde 2022 mag je dus ook kijken naar wat jouw kansen zijn. Welke mogelijkheden zijn er om te kunnen groeien? Ga staan als een Leeuw en brul. Laat je omgeving horen wat jíj wil, waar jíj gelukkig van wordt en waar jíj je in wil ontwikkelen. Houd die wensen niet voor je, maar deel ze met anderen. Het zou maar zo kunnen dat dit als een olievlek werkt: iemand kent weer iemand die jou verder helpt.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Jupiter retrograde is van 28 juli tot 23 november 2022. Wanneer Jupiter weer direct gaat lopen, zul je klaar zijn met je zoektocht naar bovenstaande punten. Je kunt je rust vinden in de uitkomst en je blik weer richten op de toekomst. 💖

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨