Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Je tarot deck reinigen voor gebruik
0
Tarot

Je tarot deck reinigen voor gebruik

Tarot deck reinigen - Tarot - VolleMaanKalender.nl

Het is goed om je tarotkaarten te reinigen en te ontdoen van ‘oude’ energie, bijvoorbeeld als je een deck nieuw (of tweedehands) hebt of een legging hebt gedaan. Je leest hier manieren om je tarot deck te reinigen voor gebruik.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Het is belangrijk om je tarotkaarten voor elke legging te reinigen. Je gebruikt tarot om in te tunen op je intuïtie en op energie. Als je oude energie er niet uithaalt, dan kan een deck ‘vollopen’. Het reinigen van je tarot kaarten voordat je ze gebruikt zorgt voor een meer nauwkeurige lezing. Het verwijdert de oude energie en intenties en zorgt voor een frisse start voor je nieuwe legging. Reden genoeg om dit dan ook altijd te doen!

Je moet je tarotkaarten reinigen…

  • Voor het eerste gebruik
  • Als iemand anders het heeft gebruikt (dus ook na aankoop van een tweedehands deck)
  • Voor elke nieuwe lezing
  • Als je je niet verbonden voelt met de kaarten
  • Als je aan het reizen bent of de kaarten op een nieuwe plek gebruikt

Kleine reiniging voor tussen tarot lezingen door

Wil je je deck kort reinigen tussen lezingen door? Daar zijn methodes voor die weinig tijd kosten en die je altijd even tussentijds kunt doen. Bijvoorbeeld…

  • Klop drie keer op het deck
  • Pak het deck vast en blaas de oude energie eruit

Baden in het licht van de volle maan

Voor het reinigen én opladen van je decks, leg je je tarotkaarten in het licht van de volle maan. Dat doe je gewoon binnen, achter glas. Zo gaat de oude energie eruit en zijn ze weer volledig opgeladen voor een nieuwe maand.

Visualiseren

Ga rustig zitten met je deck in je hand of voor je op tafel. Sluit je ogen en visualiseer je deck. Zie je de oude energie om het deck heen? Wat hangt er aan vast dat weg mag? Visualiseer nu dat de donkere kleuren optrekken en er licht voor in de plaats komt.

Tarot kaarten reinigen met rook

Steek wierook of salie aan en ga met de rook rondom je deck. Eventueel geef je nog je intenties mee tijdens dit smudge ritueel. Dit is een grote reiniging, dus dit kan je goed inzetten voordat je aan een grotere lezing gaat beginnen. Dit is ook een goede manier om je deck te reinigen voor het eerste gebruik of wanneer iemand anders je tarot heeft gebruikt.

Tarot opladen en beschermen met kristallen

Wil je je tarotkaarten opladen of behoeden voor negatieve energie? Ga dan voor een kristal, zoals kwarts of seleniet. Je hoeft je deck alleen maar in de buurt van de kristallen te leggen. Of je kunt een klein stukje kristal in het doosje doen bij het opbergen.

Behandel je kaarten met liefde en respect en berg ze ook zo op. Bijvoorbeeld in een mooie buidel of een mooi doosje. De meeste tarot decks komen trouwens al in een prachtige keepsake box.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨