Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Jaarfeest Imbolc vieren: zo doe je dat
0
Hekserij

Jaarfeest Imbolc vieren: zo doe je dat

Jaarfeest Imbolc vieren: zo doe je dat

Wat is Imbolc en waarom is dit zo’n belangrijk moment in het jaar? Hoe kun je jaarfeest Imbolc vieren en wie is Brigid? Dat én meer lees je in dit artikel over Imbolc!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan wil je weten hoe je Imbolc als jaarfeest kunt vieren. Het is als eerste goed om te weten dat je geen (praktiserend) wicca of heks moet zijn om het te mogen vieren. Dit moment is symbolisch voor iedereen die hier iets mee wil.

Wat is Imbolc?

Imbolc is één van de acht Wicca Jaarfeesten. Jaarfeest Imbolc markeert het middelpunt tussen de midwinter (Yule) en de lente-equinox (Ostara). Tijdens Imbolc vieren we de terugkeer van het licht, zuivering en de komst van de lente.

Godin Brigid hoort bij Imbolc. Zij is de godin, de ‘maagdelijke bruid’, die warmte en licht brengt tijdens de koude en donkere winterdagen. Brigid is een triple goddess, ze staat voor het meisje, de moeder en de oude vrouw. Als meisje is ze de godin van poëzie, inspiratie en een nieuw begin. Als moeder is ze de godin van vruchtbaarheid en overvloed en als oude vrouw is ze de godin van wijsheid en waarzeggerij.

Imbolc valt meestal op 1 à 2 februari, zo ook in 2023.

Jaarfeest Imbolc vieren

Traditioneel werd Imbolc, en het ontwaken van de Aarde, gevierd met rituelen en ceremonies om Brigid te eren. Steek kaarsen en/of vuur aan en offer haar melk, boter en brood (door dit op je altaar te plaatsen). Ook kun je gevlochten versieringen maken, zoals het bekende Brigid-kruis, en deze bij je thuisaltaar plaatsen of een geleide Imbolc meditatie doen. Imbolc is daarnaast een tijd van schoonmaken, energie zuiveren en ruimte creëren.

Hoe je Imbolc het beste kunt vieren, is helemaal aan jezelf. Wel kunnen we je wat op weg helpen. Deze thema’s staan symbool voor Imbolc: groei, schoonmaak, zuivering en manifestatie.

Imbolc altaar

Je kunt een Imbolc altaar maken. Hier kun je je Brigid-kruis op kwijt, evenals (bijvoorbeeld) de volgende attributen.

Kleuren: wit, rood, groen en bruin

Kristallen en edelstenen: Amethist, Granaat, Maansteen, Onyx en Turkoois.

Kruiden en planten: alle witte bloemen, basilicum, boerenwormkruid, engelwortel, kamille, klaver, laurier, paardenbloem, struikheide en wilg.

Wierook: basilicum, frankincense, mirre, rozemarijn en vanille.

Voorjaarsschoonmaak

Een grote voorjaarsschoonmaak is dé way to go tijdens Imbolc. Dit is een perfecte manier om je huis fysiek én symbolisch voor te bereiden op nieuwe groei en de komst van de lente. Zet de ramen open en laat alle oude energie eruit stromen.

Bron: Heksenkracht, Moderne heksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨