Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Imbolc meditatie
0
Hekserij Meditatie

Imbolc meditatie

Imbolc meditatie

Imbolc is één van de acht Wicca Jaarfeesten. Tijdens Imbolc vieren we de terugkeer van het licht, zuivering en de komst van de lente. Een ritueel om dit jaarfeest te verwelkomen en te vieren is met deze fijne geleide Imbolc meditatie.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Waarom is meditatie zo belangrijk?

Meditatie heeft verschillende voordelen, zoals het verminderen van stress en angst en het verbeteren van je focus en concentratie. Mediteren is een oefening waarbij je geest wordt getraind om je te concentreren. Dit geeft je een mentaal heldere en emotioneel kalme toestand, zodat je je hoofd écht even leeg kunt maken. Sterker nog: onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige meditatie kan leiden tot verbeteringen in je mentale en fysieke gezondheid. Bovendien helpt meditatie instantly bij het balanceren van je emoties, je zelfbewustzijn en spirituele groei.

Geleide Imbolc meditatie

Imbolc is een tijd van energie ontvangen, schoonmaken, zuiveren en ruimte creëren. Dit doe je met de zachte kracht van de komst van de lente en de ‘langere’ dagen. Maak het jezelf gemakkelijk en ontspan met deze geleide Imbolc meditatie:

Zoek een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten of liggen.

Sluit je ogen en adem diep in door je neus, waarbij je je longen vult met lucht. Houd de adem even vast en adem dan langzaam uit door je mond. Herhaal deze diepe ademhaling een paar minuten, sta jezelf toe om te ontspannen en eventuele spanning in je lichaam los te laten.

Stel je voor dat je in een prachtig bloemenveld staat, omringd door de warmte van de zon en de zachte bries. Voel de energie van de aarde en de lucht door je heen stromen en je vullen met een gevoel van vrede, groei en vernieuwing.

Als je om je heen kijkt, zie je in de verte een schitterend licht schijnen. Dit licht vertegenwoordigt de komst van de lente en het nieuwe begin dat het Imbolc met zich meebrengt. Stel je voor dat je naar het licht toe loopt en de warmte en energie bij elke stap sterker voelt worden.

Als je het licht nadert, zie je dat het afkomstig is van een groot, gloeiend kristal. Dit kristal vertegenwoordigt het licht van Imbolc, de energie van vernieuwing en groei. Reik uit en raak het kristal aan, voel de energie in je stromen en je vullen met nieuw leven en vitaliteit.

Geniet van de energie van het kristal en voel hoe het licht en de warmte zich door je lichaam verspreiden. Terwijl je dat doet, stel je voor dat je sterker, zelfverzekerder en beter in staat wordt om je doelen te bereiken en je dromen waar te maken. Voel hoe je rug rechter wordt, je kin omhoog gaat en je borst vooruit.

Als je er klaar voor bent, open dan langzaam je ogen en haal diep adem. Neem even de tijd om jezelf te aarden en laat de energie van de meditatie door je lichaam en in je geest stromen.

Shop meditatie items

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨