Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is de beste edelsteen bij hooikoorts?
0
Kristallen & stenen

Wat is de beste edelsteen bij hooikoorts?

Wat is de beste edelsteen bij hooikoorts?

Hangt het voorjaar in de lucht? Hatsjoe! Prachtig, die lente, maar niet ideaal voor als je hooikoorts hebt. Niets vervelender dan dat je hooikoorts opspeelt als de dagen weer licht en lang worden. In dit artikel delen we tips over edelstenen die hooikoorts kunnen verminderen. Welke steen tegen hooikoorts? Je vindt het antwoord hieronder!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een aandoening waarbij een je symptomen ervaart zoals niezen, loopneus en jeukende ogen, oren, neus en keel. Maar als je dit leest, dan hoef ik jou dat waarschijnlijk niet uit te leggen… Hooikoorts treedt op als gevolg van een allergische reactie op stoffen in de lucht, zoals pollen, huisstofmijt of huidschilfers van huisdieren. De symptomen van hooikoorts zijn vergelijkbaar met die van verkoudheid, maar in tegenstelling tot verkoudheid wordt hooikoorts veroorzaakt door een allergische reactie en niet door een virale infectie.

Welke steen tegen hooikoorts?

Er zijn een aantal edelstenen die symptomen van hooikoorts helpen verlichten, elk met een eigen kracht. Zo zal de ene steen je immuunsysteem boosten (zoals Aquamarijn) en zal de andere steen juist rust brengen (zoals Amethist of Jade). Een mix van onderstaande edelstenen zou ook kunnen werken. Draag de edelsteen naar keuze bij je (als zaksteen) of leg ze naast je bed op je nachtkastje. Werk je veel op kantoor, dan kan het ook helpen om een edelsteen bij je computer/op kantoor neer te leggen.

Amethist vermindert stress

Amethist heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest. Het boost je immuunsysteem en reguleert (en reduceert) stress en angst. Daarom is Amethist een goede, laagdrempelige edelsteen voor als je last hebt van hooikoorts.

Aquamarijn bij hooikoorts

Aquamarijn is verbonden aan je Keelchakra, het chakra dat zich aan de basis van je keel bevindt en over communicatie en zelfexpressie gaat. Dit betekent dat Aquamarijn een goede edelsteen is voor het verminderen van alles dat ‘niet goed zit’ in je keel en luchtwegen. Ook helpt Aquamarijn je immuunsysteem versterken. En om antwoord te geven op de vraag ‘Wat is de beste edelsteen bij hooikoorts?’: Aquamarijn wordt als beste aangewezen.

Citrien wekt ontstekingsremmend

Citrien is een gele edelsteen met ontstekingsremmende eigenschappen. Vanwege deze ontstekkingsremmende eigenschappen kan Citrien jou helpen de veelvoorkomende symptomen van hooikoorts, zoals niezen en een loopneus, te verminderen.

Edelsteen Jade kalmeert

Deze edelsteen heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je last hebt van hooikoorts. De groene kleur van Jade wordt geassocieerd met het Hartchakra, het chakra dat je immuunsysteem regelt. Dit maakt Jade een goede edelsteen voor het boosten van je immuunsysteem en het verminderen van hooikoortsklachten.

Bergkristal zuivert

Deze heldere steen helpt veelvoorkomende symptomen van hooikoorts verminderen, zoals niezen en loopneus. Bergkristal is een krachtige steen die je kan gebruiken om de energie van andere stenen te versterken. Dit is dus een ideale edelsteen om in combinatie te gebruiken!

Hooikoorts is een veelvoorkomende aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft en komt vaker voor in de lente en zomer (wanneer de pollenniveaus het hoogst zijn). Bij sommige mensen kan hooikoorts het hele jaar door voorkomen, vooral als je gevoelig bent voor allergenen in huis (zoals huisstofmijt of huidschilfers van huisdieren). Dit artikel is ter inspiratie. Ga voor medisch advies altijd naar je huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨